SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Prosta Office Center - Ghelamco

127356 Views 677 Replies 114 Participants Last post by  piotr.k
Na działce przy Prostej, przy której ostatnimi laty stała tablica z informacją nt. i renderem wieżowca Europrojekt Prosta (nie pamiętam czy tak to się nazywało ale to mial byc taki niezbyt ładny biało-niebieski wieżowiec) pojawiła się nowa tabilca, tym razem firmowana przez Ghelamco; jest na niej kilkupiętrowy zaledwie biurowiec; nie zdążyłem się jeszcze dobrze przyjrzec ani zrobic zdjecia; chodzi o działkę na wschód od tej opuszczonej sporawej kamienicy przy Rondzie Daszynskiego
See less See more
481 - 500 of 678 Posts
no ,ciekawe czemu z tym Ghelamco wszystko zawsze tak gladko idzie :D ..tu dzialka ,tam dzialka...ledwo kupia dzialke juz sa decyzję o warunkach zabudowy :D
no ,ciekawe czemu z tym Ghelamco wszystko zawsze tak gladko idzie :D ..tu dzialka ,tam dzialka...ledwo kupia dzialke juz sa decyzję o warunkach zabudowy :D
decyzje o warunkach juz byly dla tej dzialki, jest wyraznie napisane ze warunki dostala spolka PTE
Budynek jest kapitalny. To kiedy koncza budowe?
no to niech rusza z kolejnymi sąsiadami Prostej Office. a i ta kamienica coś tak nie wygląda odpowiednio do nowego sąsaida :)
^^

strasznie pospolity ten budynek typowa biurówka jak ich wiele, myslałem ze bedzie cos lepszego, banał goni banał :(
Ghelamco i lepszego? Marzyciel... Dobrze że żadnych filiżanek ani spodków na dachu nie ma. Generalnie to ta firma powinna mieć ustawowy zakaz budowania w odległości mniejszej niż 10km od pekinu. Dopóki nie przemodelują sobie gustu z krasnalowo gipsowego na normalny.
Budynek jest przyzwoity, ale myślę, że w centrum możemy wymagać dużo lepszych projektów. Niestety o lepszy budynek nie tak bardzo trudno natknąć się np. koło Galerii Mokotów, czyli dobrych parę km od centrum a tutaj...
No ładnie im to wyszło, lepiej niz się spodziewałem. Co nie zmienia faktu że mogło byc jeszcze lepiej ;)
Przyzwoity to dobre słowo ;) Nie obraziłbym się, gdyby większość świnstw w centrum wyburzono i postawiono w ich miejsce coś w tym stylu... Ciekawec co zrobią z tą rozsypującą się kamienicą w sąsiedztwie...
Typowy zapychacz. Jesli mu ciekawych sasiadow zbuduja, to nie bedzie tragedii. Ale jakby cala pierzeja miala byc w tym stylu, to ja dziekuje...
Dla mnie to ten budynek nie jest przyzwoity, ale kapitalny. On poprostu potrzebuje sasiadow, bo jak tak sam stoi to faktycznie moze wygladac dziwnie.
super budynke mimo ze inaczej zupełnie wygl;adał na renderingu
Super zrobili ten biurowiec ;) świetna robota, a tak narzekaliscie :p
^^

strasznie pospolity ten budynek typowa biurówka jak ich wiele, myslałem ze bedzie cos lepszego, banał goni banał :(
Ehhh to ty mieszkasz chyba w Emiratach Arabskich a nie w Warszawie :/
Bardzo podobny do biurowca Ghelmaco na Pięknej tylko, że na planie prostokąty. Jestem ciekawy czy też dadzą takie metalowe kolumienki. Biurowiec niby przyzwoity, ale nie można budować praktycznie tego samego w całej Warszawie. Niech wreszcie zmienią architekta.
super to jest to ze on z ziemi wyszedl rok temu a teraz juz zrobony stoi :D

Zycze wszystkim inwestycjom takiego tempa :)
a jak wygląda biurowiec z drugiej strony? [trochę sie różni od frontu]
Can somebody translate the last posts?

Thanks! ;)
481 - 500 of 678 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.