SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Prosta Office Center - Ghelamco

127336 Views 677 Replies 114 Participants Last post by  piotr.k
Na działce przy Prostej, przy której ostatnimi laty stała tablica z informacją nt. i renderem wieżowca Europrojekt Prosta (nie pamiętam czy tak to się nazywało ale to mial byc taki niezbyt ładny biało-niebieski wieżowiec) pojawiła się nowa tabilca, tym razem firmowana przez Ghelamco; jest na niej kilkupiętrowy zaledwie biurowiec; nie zdążyłem się jeszcze dobrze przyjrzec ani zrobic zdjecia; chodzi o działkę na wschód od tej opuszczonej sporawej kamienicy przy Rondzie Daszynskiego
See less See more
41 - 60 of 678 Posts
SoboleuS said:
Dzięki za foto :eek:kay: W sumie różnice są minimalne. Ale na starym renderze obok stoi drugi wyższy budynek a teraz go nie ma. Ktos wie o co chodzi i co to miało być?
wcale nie sa az tak minimalne. na dole bedzie przeszklona galeria handlowa - na zywca widac srodek, jakies sklepy i loga marek z gornej polki;) a w pierwszej wersji mialo tego nie byc. baaaardzo dobrze, ze to sie zmienilo.

Ten wyzszy to nastepny planowany budynek z kompleksu, skoro ten sie zmienil - to nastepny na pewno tez sie zmieni, wiec pewnie dla tego na razie dali jeden render. Zreszta - to juz tuz przy rondzie, tam gdzie Boro oznajmil, ze dopuszcza wyzsza zabudowe, wiec moze i troszke o to chodzi?;)
See less See more
SoboleuS said:
Dzięki za foto :eek:kay: W sumie różnice są minimalne. Ale na starym renderze obok stoi drugi wyższy budynek a teraz go nie ma. Ktos wie o co chodzi i co to miało być?
bo to jest I faza, a tam dalej stoja jeszcze dwa budynku, razem wszystkie maja po 20 tys m2 biur czyli caly kompleks ma 60 tys
Teraz jak tak na niego patrze to przypomina mi kompleks biurowy GRUPY ŻYWIEC przy Bitwy Warszawskiej, czy tamten biurowiec też jest Ghelamco ????
Jest. I rzeczywiście przypomina.
Jedyne zdjęcie jakie znalazłem w necie biurowca Zywca z Bitwy Warszawskiej nawet w nocy są podobne:

jest jeszcze troche na tej stronie http://www.ghelamco.pl/
See less See more
no to deney ma misje... :) pokarz niewarszawiaka jak wyglada najblizsza okolica...;)
No zapowiada się ciekawie - a myśl , że w II etapie może powstać coś zdecydowanie większego jeszcze bardziej ciekawie :) Dużym plusem też jest to , że , jak ktoś wspominał , w przeciwieństwie do starszej koncepcji , parter budynku ma być oddany pod usługi i handel - to bardzo , bardzo dobra wiadomość :)
See less See more
zonc said:
no to deney ma misje... :) pokarz niewarszawiaka jak wyglada najblizsza okolica...;)
Ja ci mówię - ty nie chcesz tego wiedzieć jak wygląda w tej chwli tamta okolica :D

Choć fakt że pietnaście lat temu wyglądała jeszcze gorzej.
Budynek jest przywoity. W drugiej fazie na wieżowiec chyba nie ma co liczyć....
Imperial said:
np. Warsaw Trade Tower - Wieżowiec Handlu w Warszawie -??? BEZNADZIEJA
Ja bym to raczej przetłumaczył na Warszawską Więżę Handlową. Nie brzmi tak źle.
Warsaw Finencial Center - Warszawskie Centrum Finansowe - dla mnie ekstra.
Naprawdę, nie rozumiem ludzi, którym się wydaje że jak się coś powie po angielsku to pełen szpan, jazda i w ogóle pięknie brzmi. Trochę szacunku i wiary w ojczystą mowę ;)

A budyneczek de facto bardzo przyzwoity, tyle że ja Prosta Office Centre przemianowalbym na Centrum Biurowe Prosta :) To tyle

pzdr.
See less See more
anakin said:
Budynek jest przywoity. W drugiej fazie na wieżowiec chyba nie ma co liczyć....
Anakin jakos nie moge zrozumieć Twoich spekulacji, przecież wszystko wiadomo, wiadomo ile bedzie faz i jakiej wysokości budynki powstana więc o czym Ty mówisz ??...
martin said:
Anakin jakos nie moge zrozumieć Twoich spekulacji, przecież wszystko wiadomo, wiadomo ile bedzie faz i jakiej wysokości budynki powstana więc o czym Ty mówisz ??...
o!:) a skad masz takie informacje, ze wszystko juz jest DEFINIYWNIE zamkniete?
EL Presidénte said:
Ja bym to raczej przetłumaczył na Warszawską Więżę Handlową. Nie brzmi tak źle.
Warsaw Finencial Center - Warszawskie Centrum Finansowe - dla mnie ekstra.
Naprawdę, nie rozumiem ludzi, którym się wydaje że jak się coś powie po angielsku to pełen szpan, jazda i w ogóle pięknie brzmi. Trochę szacunku i wiary w ojczystą mowę ;)
Przed wejściem do WCF są obie wersje: polska i angielska, i bardzo dobrze :) Tak samo OC Prosta też spokojnie mogłoby miec nazwę polską. Ale niektóre nazwy po przetłumaczeniu na nasz język brzmią moim zdaniem niezręcznie i WTT się do tych nazw zalicza ;)
See less See more
wreszcie sie ucywilizuje troche tamta okolica...a budynek co tu duzo mowic- elegancki :cheers:
deney said:
o!:) a skad masz takie informacje, ze wszystko juz jest DEFINIYWNIE zamkniete?
inwestycja jest znana od ponad 2 lat i zadnych zmian nie bedzie, co najwyzej jakies drobne kosmetyczne ale nie jesli chodzi o wielkosc kompleksu czy wysokosc budynkow
czt ktos był ostatnio w okolicy i wie co sie dzieje na budowie ?
Nie wiem czy jakiś tydzień temu to jest ostatnio ale wtedy nie działo się nic. Płot i render, poza tym zero ruchu. No chyba że na "po fajrancie" się załapałem, była jakaś siódma wieczór jaka tam szedłem ;)
Masstah said:
Nie wiem czy jakiś tydzień temu to jest ostatnio ale wtedy nie działo się nic. Płot i render, poza tym zero ruchu. No chyba że na "po fajrancie" się załapałem, była jakaś siódma wieczór jaka tam szedłem ;)
dzieje sie sporo. koparki juz dzialaja, doprowadzaja instalacje do dzialki. generalnie caly dzien ruch, ale poza dziurami w ziemi nic nie widac, wiec focic chyba nie ma sensu;)
See less See more
deney said:
dzieje sie sporo. koparki juz dzialaja, doprowadzaja instalacje do dzialki. generalnie caly dzien ruch, ale poza dziurami w ziemi nic nie widac, wiec focic chyba nie ma sensu;)
Oups... chyba jednak nie powinienem się mądrzyć, tak coś mi się majaczy że to mogło być ciut więcej niż tydzień temu ;)
See less See more
41 - 60 of 678 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.