SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Prosta Office Center - Ghelamco

128089 Views 677 Replies 114 Participants Last post by  piotr.k
Na działce przy Prostej, przy której ostatnimi laty stała tablica z informacją nt. i renderem wieżowca Europrojekt Prosta (nie pamiętam czy tak to się nazywało ale to mial byc taki niezbyt ładny biało-niebieski wieżowiec) pojawiła się nowa tabilca, tym razem firmowana przez Ghelamco; jest na niej kilkupiętrowy zaledwie biurowiec; nie zdążyłem się jeszcze dobrze przyjrzec ani zrobic zdjecia; chodzi o działkę na wschód od tej opuszczonej sporawej kamienicy przy Rondzie Daszynskiego
41 - 60 of 678 Posts
a to początek dopiero, w całości to będzie super wyglądać, zauważ że sam pierwszy etap jest wyższy od kamienicy o 3 piętra, potem jeszcze wyższe etapy II i III, zrobi się gęsto i ładnie
Imperial said:
Teraz jak tak na niego patrze to przypomina mi kompleks biurowy GRUPY ŻYWIEC przy Bitwy Warszawskiej, czy tamten biurowiec też jest Ghelamco ????
to nie jest biurowiec Grupy Żywiec, ta firma jest tam tylko dużym najemcom, ten kompleks biurowy nazywa się Bussines Centre Bitwy Warszawskiej i już nie należy do Ghelamco bo zostało sprzedane
ładne zdjęcia, robi się fajny kawałek miasta
megaptera said:
Wg Przemilej Pani Renaty z biura NAM, dokumentacja II i III fazy POC trafila do Borowskiego ktory podejmie decyzje co do wydania WZiZT.QUOTE]

a czy II i III faza bedą takie jak na renderach czy coś sie może zmieniło ??
wow, kawał budynku, to będzie świetna pierzeja :)
Sojuz wedlug mnie to nie jest elewacja tylko jakas warstwa ochronna czy co tam akurat w tym kolorze
w pazdzierniku biurowiec ma byc gotowy, w listopadzie wprowadzi sie do niego Rzeczpospolita
mogliby zaczac juz przygotowania pod druga faze, popyt na biura jest wysoki, po co potem tracic czas
marek bielski said:
UWAGA: potencjalne glupie pytanie wiec prosze o cierpliwosc i wyrozumienie

Czy 2 faza byla w planach?

ps. kapitalne zdjecia kamiennicy3slumsu, gdyby ja odnowic fajne by calosc wygladala
Prosta Office Center to kompleks składający się z 3 budynków, od poczatku tak było, więc te trzy budynki były od początku w planach, one tworzą jedną całość
lukay said:
^ Cz to wlasnie ta kamienica idzie pod rozbiurke czy ta po drugiej stronie?
ta po drugiej stronie
Konsultanci przy Prostej 6-09-2006
Firma konsultingowa Rodl & Partner Poland wynajęła 1,7 tys. mkw. (szóste piętro) w warszawskim biurowcu Prosta Office Center budowanym przez Ghelamco przy ulicy Prostej i niedaleko ronda Daszyńskiego – poinformowała agencja DTZ, która reprezentowała dewelopera i Jones Lang LaSalle, który doradzał najemcy. Budynek zostanie ukończony w listopadzie togo roku.

a mi tez się podoba, ciekawe kiedy ruszy II faza i ile wynajeli w pierwszym budynku
korowiow86 said:
W budynku ma być nowa redakcja Rzeczpospolitej, która ma zająć chyba większość powierzchni.
to to ja wiem od dawna tylko jestem ciekaw ile innych firm wynajelo tam juz biura bo nie o wszystkich transakcjach sie pisze w prasie
Nareszcie dlugo oczekiwany update, dzieki Pstrykacz.

martin:"a to dopiero początek"

Ma byc jeszcze jakis drugi etamp? Tak? Wiadomo jak on bedzie wygladac?
bedzie jeszcze II i III etap, pewnie w tym watku jest render tylko we wczesniejszych postach, II faza bedzie wyzsza i bedzie stala w miejscu tej ruiny - kamienicy, natomiast III faza bedzie najwysza ok 20 pieter
no ,ciekawe czemu z tym Ghelamco wszystko zawsze tak gladko idzie :D ..tu dzialka ,tam dzialka...ledwo kupia dzialke juz sa decyzję o warunkach zabudowy :D
decyzje o warunkach juz byly dla tej dzialki, jest wyraznie napisane ze warunki dostala spolka PTE
niedlugo widoki mocno sie zmienia :) szczegolnie na dwoch ostatnich zdjeciach, do Lucka City przylgnie Prosta Tower a w miejsce pseudokamienic powstanie II i III faza Prosta Office Centre
dzisiaj po raz pierwszy widzialem budynek na zywo, prezentuje sie bardzo dobrze, caly ten kompleks bedzie swietnie tworzyl czesc nowej Woli :cheers:
ten budynek jest świetny, bardzo mi sie podoba
41 - 60 of 678 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.