SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Prosta Office Center - Ghelamco

128056 Views 677 Replies 114 Participants Last post by  piotr.k
Na działce przy Prostej, przy której ostatnimi laty stała tablica z informacją nt. i renderem wieżowca Europrojekt Prosta (nie pamiętam czy tak to się nazywało ale to mial byc taki niezbyt ładny biało-niebieski wieżowiec) pojawiła się nowa tabilca, tym razem firmowana przez Ghelamco; jest na niej kilkupiętrowy zaledwie biurowiec; nie zdążyłem się jeszcze dobrze przyjrzec ani zrobic zdjecia; chodzi o działkę na wschód od tej opuszczonej sporawej kamienicy przy Rondzie Daszynskiego
141 - 160 of 678 Posts
Tam była chyba kiedyś drukarnia jakiegoś dużego dziennika ('Trybuny'?). Wydaje mi się, że byłem kiedyś na wycieczce szkolnej :)
Tam nadal jest drukarnia, Dom Słowa Polskiego. Co więcej istnieją podchody by uznać ją za zabytek :D
Moze jakis update?
Kopia i koia czy juz wykopali? Sojuz - nie len sie, idz na basen i pstryknij. A moze jakis inny forumowy spacerowicz moze cos doniesc?
Marco Polo said:
Moze jakis update?
Kopia i koia czy juz wykopali? Sojuz - nie len sie, idz na basen i pstryknij. A moze jakis inny forumowy spacerowicz moze cos doniesc?
przecież ostatio cyknąłem ; nic się od tamtej pory aż tak nie zmieniło
Pragne doniesc ze plywalem z Sojuzem (nawet niezle chlopak przebiera), i widzialem budowe.

Jak narazie koncza wygrzebywanie ziemi. Koparki na miejscu. Wiekszych maszyn / dzwigow jak narazie nie ma. Ale widac ze lada chwila juz zwiaza.

Marco Polo
Kafarek - imponujesz mi tymi blyskawicznymi update'ami. Chodzisz i cykasz.
DZIEKI!
Minal juz tydzien.
Dzwigi?? Jakis inny postep?
Sojuz - ocknij sie. Daj znac - masz tak blisko...
Marco Polo said:
Minal juz tydzien.
Dzwigi?? Jakis inny postep?
Sojuz - ocknij sie. Daj znac - masz tak blisko...
ok właśnie się ocykam; update jeszcze dzis
powinni zrobić fundamenty od razu pod wszystkie III fazy i kopać aż do ronda, potem mogli by znacznie szybciej wybudować kolejne dwa biurowce
wowo ale postep w wydobyciu ziemi od mojej wizyty.Skrzynkowa kubatura wykopu robi wrażenie.Szczególnie 1 zdjęcie jest piękne

1) to ta wielka dziura tylko pod 1? A jeszcze 2 maja byc?

2) Widac ze budynek nie jest przyklejony do kamienicy, jednak nie wiem co z przyziemiem.... to jakis plot? czy co??
See less See more
zonc said:

1) to ta wielka dziura tylko pod 1? A jeszcze 2 maja byc?

2) Widac ze budynek nie jest przyklejony do kamienicy, jednak nie wiem co z przyziemiem.... to jakis plot? czy co??
ta wielka dziura to tylko pod pierwsza czesc, II i III faza beda dalej, ta kamienica zostanie wyburzona bo tam bedą stały kolejne budynki
martin said:
ta wielka dziura to tylko pod pierwsza czesc, II i III faza beda dalej, ta kamienica zostanie wyburzona bo tam bedą stały kolejne budynki
NIE ta tylko ta blizej Towarowej.
kanabi said:
NIE ta tylko ta blizej Towarowej.
na tych ostatnich zdjęciach Pstrykacza to jest właśnie kamienica która stoi na rogu Towarowej i Prostej, to właśnie ona zostanie zburzona
martin said:
Ta widoczna na renderze nie będzie wyburzana - mają zburzyć jedynie dwie kamienice tuż obk ronda, tam gdzie stoją baraki.
acha wam chodziło o ta na renderze, rzeczywiscie ta nie zostanie wyburzona
141 - 160 of 678 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.