SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Skyline z bardzo daleka

2901 Views 9 Replies 9 Participants Last post by  Zawisza
Panorama z odległości około 15 km. Z malutkiej miejscowości Wypędy (okolice Janek). Ostatnio trafiłem tam przypadkiem i postanowiłem sobie, że wrócę tam z aparatem :) Największe zbliżenie niestety niezbyt ostre z powodu rozgrzanego powietrza. Przy okazji sfociłem pas zarezerowany na trasę S7 S8 Jerozolimskie - Janki. Zdjęcia wkrótce w dziale o drogach.

1 - 10 of 10 Posts
Hehe, rzeczywiscie z bardzo daleka, ale fajnie to wyglada: skajlajn nad chatami :) Szkoda tylko, ze Lucka, MP i FiM sa tak wyeksponowane z tej strony...
Szkoda ze WTT tak odstaje.
ale zoom :eek2:
Dokladnie, co tam fota ;) Zoom miazdzy. Chyba jakis teleskop z hawajow zamontowales do aparatu :D
tyyy zrob zdjecia Bydgoszczy... przeciez to dla Twojej lunety pryszcz :p ile masz zoooma? x20 ? :)
To są okolice gdzieś między Pruszkowem a CH Janki??? Polecam ten landmark szczególnie po zmierzchu.
Witaj Zawisza .

Ja wiele razy próbowałem robić fotki z okolic Podolszyna , Jaworowej , Zgorzały , ale ten widok z Wypęd jest doskonały . Niestety zawsze jest kłopot w przejrzystości powietrza . Ty miałeś doskonałe warunki , ale nie idelane , bo te są najlpesze zaraz po przejściu opadów deszczu . Miałem kiedys taką sytuację , zaraz po opadach zaświeciło słońce , a ja przjeżdżałem przez Zgorzałe, jednak wtedy..... zabrakło aparatu pod ręką :( .

Dzieki za świetne ujęcie .
michau said:
Hehe, rzeczywiscie z bardzo daleka, ale fajnie to wyglada: skajlajn nad chatami :) Szkoda tylko, ze Lucka, MP i FiM sa tak wyeksponowane z tej strony...

hehe, przeciez z daleka nie widac ich brzydoty
zonc: zoom tylko x10 :)
Pulse: tak, to jest tuż obok CH Janki, ale bardziej w kierunku Ursusa niż Pruszkowa, inaczej mówiąc w kierunku PN-Z od CH Janki
cudak: Dokładnie, z południowego kierunku jest wiele fajnych widoków, te tereny leżą chyba trochę wyżej niż centrum miasta. Czasem jeżdżę drogą przez Dawidy, Jaworową, Rybie, Raszyn, z której praktycznie cały czas jest niezły widok, ale nigdy jeszcze nie trafiłem na idealną widoczność mając przy sobie aparat :)
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.