SkyscraperCity Forum banner

[Warszawa] Zapalona Stolica

131200 Views 641 Replies 49 Participants Last post by  Sponsor
Cześć!

Zbierałem się na to dość długo, ale w końcu ruszam z tym wątkiem. :)
Pewnie wiele zdjęć powtórzy się z innych tematów, ale w końcu będą one zebrane w jednym miejscu. :) Oczywiście będę wrzucał też te niepublikowane nigdzie. Zależy mi na systematyczności, tak więc na dzień dzisiejszy plan jest taki: wrzucać po jednej fotce dziennie. Zobaczymy jak to się rozwinie.

Wszystkich serdecznie zapraszam do śledzenia wątku i oglądania Warszawy razem ze mną. :)

1. A to na dobry początek, coś nieoczywistego :) Szybka akcja, a Pani mi ucieka, a ja Panią chciałem w moim obiektywie.

See less See more
  • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 642 Posts
Jedna fotka dziennie? ;) Niech będą chociaż trzy!
Tak myślałem. :) Ale nie chcę za szybko wyczerpać swoich zasobów :) Przynajmniej na razie :D

Nie. Pojedyńczo :D
A, ok :D
See less See more
Może średnio jedna dziennie i wtedy 3 co trzy dni? :)

Fajnie że się zdecydowałeś. Własny wątek to olbrzymia odpowiedzialność. Mój poznański już się upomina o alimenty.
2. Z jednego z bloków OZŻB, ostatnie piętro. Widok wspaniały. A ktoś coś plotkował o tym baraku pośrodku zdjęcia, że tam może jakiś wieżowiec stanąć. Kiedyś. :)
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Świetnie, że wreszcie wystartowałeś z autorskim wątkiem. Dobre kadry "nowej" Warszawy (a wydaje mi się, że taka głównie focisz) są zawsze w cenie. Tym bardziej, że w tej kwestii zrobiła się pewna próżnia i mniej ostatnio tej nowoczesnej, wysokiej, szklanej Warszawy na SCC.

Tylko czemu 1 kadr... Wierz mi, jeżeli fotografowanie tego miasta jest dla Ciebie prawdziwą przygodą, której jesteś w stanie poświęcić choć fragment swojego wolnego czasu, to zbiory szybko przerosną Twoje możliwości czasowe do wrzucania na forum...

Nie mówię "dziesięciopak", ale "pięciopak" no "trójpak", nie codziennie, ale co drugi dzień:) Wierz mi jest większe "ach" gdy naraz oglądasz kilka nowych kadrów, choć z gorszą częstotliwością, niż tylko jeden kadr, ale codziennie:)

No nic będę zaglądał, tym bardziej, że u mnie tęsknota za zdobywaniem wszystkiego co ma przynajmniej kilka pięter bierze górę nad faktycznymi możliwościami zdobywania... Nie to co kiedyś...
See less See more
Dzięki za opinię i pozytywny komentarz. Przemyślę to z tym trójpakiem. Może faktycznie macie rację. :)

Mam nadzieję że kadry będą różnorodne i nie tylko o tej nowej szklanej Warszawie, ale ogólnie o niej całej z jej wadami, zaletami. Niemniej centrum to będzie bardzo duża część moich zdjęć i to się prędko nie zmieni. :D

To w takim razie jutro polecą trzy foteczki. Długo nie wytrwałem w swoim "postanowieniu", no ale nie ma co się upierać tylko posłuchać rad dłuższych stażem. :)

No i nie ukrywam, że filosssografia jest dla mnie pewnym źródłem inspiracji jak można na miasto patrzeć. ;) Mam nadzieję, że dołożę jednak coś "od siebie". :)
See less See more
Mile widziany takze ten kierunek z pierwszego zdjęcia, mniej formalny, architektoniczny - trochę życia ulicy :)
Dzięki za opinię i pozytywny komentarz. Przemyślę to z tym trójpakiem. Może faktycznie macie rację. :)
Marudzili, marudzili i wymarudzili:) Nieprawdaż:)

Mam nadzieję że kadry będą różnorodne i nie tylko o tej nowej szklanej Warszawie, ale ogólnie o niej całej z jej wadami, zaletami. Niemniej centrum to będzie bardzo duża część moich zdjęć i to się prędko nie zmieni. :D
Wierz mi - nie sposób ogarnąć całej Warszawy. Ja w latach swego największego "prosperity" gdy niemal codziennie fociłem po wielu dzielnicach i najdalszych zakamarkach miasta nie byłem w stanie obskoczyć i poznać takiego Wilanowa, Wesołej, czy Wawra:) Obecnie też jestem skazany na szlak Centrum-Wola - i w sumie nie narzekam, choć chciałoby się więcej.

Wątki w dziale Miasta Polskie, które tylko pokazują słoneczne miasta i miejsca, pełne wyremontowanych kamienic i zadbanych przestrzeni publicznych, zazwyczaj bez przedstawiania osiedli, są małowiarygodne, ale bardzo dobrze oglądalne:)

To w takim razie jutro polecą trzy foteczki. Długo nie wytrwałem w swoim "postanowieniu", no ale nie ma co się upierać tylko posłuchać rad dłuższych stażem. :)
Wspomnisz moje słowa - przyjdzie czas, gdy sam postanowisz o zwiększeniu liczby wrzucanych zdjęć, oby tylko wówcza starczyło czasu na ich wrzucanie (a to w moim przypadku jest główna bolączka).

No i nie ukrywam, że filosssografia jest dla mnie pewnym źródłem inspiracji jak można na miasto patrzeć. ;) Mam nadzieję, że dołożę jednak coś "od siebie". :)
Miło mi to czytać - szczególnie w obecnych czasach gdy moja technika, mój sprzęt i jakość serwowanych fotek jest lata świetlne za Wami:)
See less See more
Zapaleniec, jest fenomenalnie!
Marudzili, marudzili i wymarudzili:) Nieprawdaż:)
Prawdaż :)

Wierz mi - nie sposób ogarnąć całej Warszawy. Ja w latach swego największego "prosperity" gdy niemal codziennie fociłem po wielu dzielnicach i najdalszych zakamarkach miasta nie byłem w stanie obskoczyć i poznać takiego Wilanowa, Wesołej, czy Wawra:) Obecnie też jestem skazany na szlak Centrum-Wola - i w sumie nie narzekam, choć chciałoby się więcej.
Coś w tym jest. :) Tyle ile będe w stanie. A tak się składa akurat, że Wilanów znam dobrze :)
Wątki w dziale Miasta Polskie, które tylko pokazują słoneczne miasta i miejsca, pełne wyremontowanych kamienic i zadbanych przestrzeni publicznych, zazwyczaj bez przedstawiania osiedli, są małowiarygodne, ale bardzo dobrze oglądalne:)

Wspomnisz moje słowa - przyjdzie czas, gdy sam postanowisz o zwiększeniu liczby wrzucanych zdjęć, oby tylko wówcza starczyło czasu na ich wrzucanie (a to w moim przypadku jest główna bolączka).

Miło mi to czytać - szczególnie w obecnych czasach gdy moja technika, mój sprzęt i jakość serwowanych fotek jest lata świetlne za Wami:)
Z tym sprzętem to bym nie przesadzał. :) Na dowód tego wrzucę zdjęcia, które zrobiłem 3 lata temu kompaktem. Jedne z pierwszych, kiedy moja przygoda z fotografią się rozpoczęła. :)
See less See more
Wszystkich serdecznie zapraszam do śledzenia wątku i oglądania Warszawy razem ze mną. :)
^^
Na razie nie ma za bardzo co oglądać :dunno:. DWA zdjęcia, fajne ale tylko DWA.
3. Na facebooku ktoś zapytał się mnie po wrzuceniu tej fotki, co to za park? Ja mu mówie - Warszawa :)

4. Wypatrywanie miasta z Siekierkowskiego Mostu jest jedną z ulubionych czynności spacerujących i rowerzystów.

5. Klasycznie, Starówka. Fotka z 2011 roku. Od tamtej pory rynek dostał wyremontowaną nawierzchnię. :)

See less See more
3
  • Like
Reactions: 4
Wątek fajnie się rozwija. Tytuł tylko siakiś taki dwuznaczny. Kojarzy mi się z Powstaniem Warszawskim. :D
1 - 20 of 642 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.