SkyscraperCity Forum banner

[Wielka Brytania] Barnsley i okolice

3108 Views 5 Replies 4 Participants Last post by  Wojti
8
Czas zacząć z pokazaniem co ta ziemia sobą reprezentuje ! :) Na początek wrzucę jake małe 'preview' kilka obrazów z neta pokazujące Barnsley, miasto położena niedaleko na północ od Sheffield w hrabstwie South Yorkshire. Swoje fotki z Sheffield wrzucę trochę później, bo w tym PeCecie nie mam czytnika kart. Będę starał się systematycznie wrzucać fotki z okolic pokazujące różne oblicza tego miejsca... miejsce gdzie nowoczesność i dobrobyt kontrastuje z zapomnianym eksgórniczym światem... są różne stereotypu Południowca o Północy 'głupi górnicy bez pracy których nikt nie potrafi zrozumieć' :lol: Staram się zostać neutralny i nie przesiąkać lokalną mentalnością.

Więc tak ! Barnsley !

Town Hall

Barnsley University Centre, filia uniwersytetu w Huddersfield

Digital Media Centre

Barnsley Interchange

Barnsley Civic, teraz już jest skończony, obok jest trochę zieleni, ławki itp i młodzi czesto sobie tam kopią piłkę

Police Station

City Parking

Alhambra Shopping Centre i deptak gdzie po bokach są różne sklepy itp.

To be coooontinued :D

I tak naprawdę, te zdjęcia naprawdę mało pokazują. Dużo więcej można dostrzeć z perspektywy przechodnia, to będę miał zamiar pokazać :)
See less See more
1 - 6 of 6 Posts
28
Ok, trochę zdjęc z Sheffield. Pogoda wtedy dopisała absolutnie, bylo z 25 stopni, a teraz deszcze i zimnica :(

St.Paul's Tower, 32 piętra :)

Sheffield Hallam University

Brutalizm obrucony w ruinę :D Prawie ;)

Coś nowego budują ;)

I widok z wiaduktu na M1 :)
See less See more
^^ wrzucaj całe zdjęcia a nie miniaturki jeśli możesz.
Zrób tak jak w 1 poście.. tylko że troche większe ;-)
Wrzucałem 28 zdjęć na raz i imageshack tworzy z tego galerię, nie widziałem linku który by wyświetlał zdjęcia w normalnych rozmiarach :(

Po większe doznania to trzeba kliknąć już na samo zdjęcie
Tak z ciekawości - mieszka ktoś z forum w tym mieście? Ja od 4 lata :) ciągle coś do przodu, remonty dróg to bardzo szybka robota nie to co w PL :)
Tak z ciekawości - mieszka ktoś z forum w tym mieście? Ja od 4 lata :) ciągle coś do przodu, remonty dróg to bardzo szybka robota nie to co w PL :)
Kolego. Wszystko zależy gdzie w PL nie wykonuje się remontów dróg. Ja jakoś zaobserwowałem, że remontów, rozbudowy lub nowych dróg w PL przybywa dość sporo.

Napisałeś: "Ja od 4 lata" - to znaczy, że mieszkasz tam od 4 lat czy tam mieszkasz od czasu kiedy miałeś 4 lata ? Zapomniałeś j.polski czy jesteś obcokrajowcem bo jakoś nie do końca rozumiem co napisałeś.

Jak już to możesz śmiało chyba wstawiać zdjęcia z tej okolicy w tym wątku. Chyba nikt nie będzie miał za złe. Śmiało.
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.