SkyscraperCity Forum banner

[Wielka Brytania] Londyn, Brighton + trochę Anglii

20650 Views 241 Replies 20 Participants Last post by  earth intruder
11
W 2012 roku z życiem spakowanym w jedną walizką postanowiłem coś w życiu zmienić i wyjechać do Londynu w ciemno. Trochę na wariackich papierach, bez większego planu i oczekiwań. Nigdy wcześniej tutaj nie byłem. Tak mi się spodobało, że zostałem i mieszkam w tym niesamowitym mieście do dzisiaj.

Pragnę zaprezentować trochę zdjęć, które uzbierałem w ciągu tych 3 lat. Będzie mało chronologicznie i dosyć wybiórczo.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie zdjęć bez zgody autora zabronione. :)

Zaczynamy od Kingston upon Thames.

Za Wikipedią:
"Kingston upon Thames – miejscowość w Wielkiej Brytanii, dawny ważny ośrodek miejski, w X w. miasto koronacyjne królów angielskich. Obecnie wchodzi w skład Wielkiego Londynu jako część gminy Kingston upon Thames."
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kingston_upon_Thames

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie zdjęć bez zgody autora zabronione.
See less See more
  • Like
Reactions: 4
1 - 20 of 242 Posts
8
A teraz Londyn "właściwy"

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie zdjęć bez zgody autora zabronione.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
7
20. Trafalgar Square

21.

22.

23. Jedno z moich ulubionych miejsc - Carnaby Street

24. Carnaby Street

25.

26.

See less See more
  • Like
Reactions: 1
W 2012 roku z życiem spakowanym w jedną walizką postanowiłem coś w życiu zmienić i wyjechać do Londynu w ciemno. Trochę na wariackich papierach, bez większego planu i oczekiwań. Nigdy wcześniej tutaj nie byłem. Tak mi się spodobało, że zostałem i mieszkam w tym niesamowitym mieście do dzisiaj.
To troche podobnie jak ja tylko ze w moim przypadku to bylo juz prawie 11 lat temu ;)

Pragnę zaprezentować trochę zdjęć, które uzbierałem w ciągu tych 3 lat. Będzie mało chronologicznie i dosyć wybiórczo.
Tak jest najlepiej. Londynu nie da sie pokazac w sposob uporzadkowany, to jest zbyt pomieszane i odjechane miasto. Wlasciwie Londyn to odrebny kawalek wszechswiata.

Czekam na kolejne foty bo Londynu nigdy za wiele :D
8
27.

28. "Tajemne" przejście z Oxford Street do Soho

29.

30.

31.

32. To mniej więcej ta okolica

33. Dostojna Regent Street

34. Regent Street

See less See more
  • Like
4
35. Okolica Oxford Street i Bond Street

36. Marble Arch i wejście do Hyde Parku

37.

38. Załapałem się na czas Olimpiady :)

See less See more
  • Like
5
39.

40.

41.

42.

43.

See less See more
  • Like
Reactions: 3
Akurat trafiłeś z wątkiem na moment gdy oglądam sobie na CCTV News relację z przygotowania do wizyty Xi Jinpinga w UK ;)
Nigdy tam nie byłem, ciekawe kiedy wreszcie się wybiorę.
No proszę, my z mężem przyjechaliśmy do Londynu na stałe 14 czerwca 2012 roku :)

khan, dzięki za info, to wyjaśnia wszechobecne chińskie flagi na mieście. akurat mamy gościa, który jest z nami tydzień i zaskoczyła nas ta ilość czerwieni :)
No proszę, my z mężem przyjechaliśmy do Londynu na stałe 14 czerwca 2012 roku :)

khan, dzięki za info, to wyjaśnia wszechobecne chińskie flagi na mieście. akurat mamy gościa, który jest z nami tydzień i zaskoczyła nas ta ilość czerwieni :)
A ja miesiąc później :)

Akurat trafiłeś z wątkiem na moment gdy oglądam sobie na CCTV News relację z przygotowania do wizyty Xi Jinpinga w UK ;)
Nigdy tam nie byłem, ciekawe kiedy wreszcie się wybiorę.
Zdecydownie polecam. Miasto nie do ogarnięcia - jak ktoś powyżej napisał: odrębna planeta. Ciągle coś nowego tutaj odkrywam - studnia bez dna ;)

PS. Czy ktoś wie jak edytować tytuł wątku? Zjadłem drugie "k" w słowie "skrawKu"... Czy admin mógłby pomóc? Dzięki z góry.
5
44.

45.

46.

47.

48.

See less See more
  • Like
http://s19.postimg.org/xef2v4qrn/DSC_2867.jpg

'To jezioro damy tutaj, a ten pomnik niech se stoi na jezdni ' :D
5
49.

50.

51.

52.

53.

See less See more
  • Like
7
54.

55.

56.

57.

58.

59.

60.

See less See more
  • Like
Reactions: 2
5
61.

62.

63.

64.

65.

See less See more
  • Like
4
66.

67.

68.

69.

See less See more
  • Like
1 - 20 of 242 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.