SkyscraperCity Forum banner

Wien- Beč- Vienna- Dunaj- VÃ*n- Bécs- Wiedeń- Вена

1976 Views 39 Replies 1 Participant Last post by  niskogradnja
U kratki obilazak Beca, sam zadnji put isao automobilom. Put od Lozane do Beca se otegne, ali za nekoga ko uziva u posmatranju krajobraza i mijenjajucih se slika i prilika, kao i u samoj voznji tim predjelima- to ne predstavlja nikakav napor. Je kada sam u Austriji, automatski sam u nekom smirenom modusu funkcioniranja. Alpe i vangradski predjeli na mene djeluju umirujuce, tome doprinosi i besprijekorno organizirani prostor i pospremljenost cjelokupne zemlje. Bec kao grad na mene djeluje na isti nacin, vjerovatno i zbog svijesti o tome da je skoro uvijek uvrsten na jedno od prva tri mjesta najsigurnijih gradova u svijetu. O njegovim atrakcijama ne bih da trosim rijeci, o tome se mogu citati knjige, samo bih objavio neke od svojih malobrojnih slika i eventualno dodao poneki komentar.

Moram jos reci da sam u Becu boravio kod prijatelja a ne u hotelu, pa sam vidio i zivot Beclija iznutra i slusao njihova iskustva. Moram primjetiti da su moji domacini izuzetno sretni da zive upravo tamo i da Bec smatraju dobrim i ugodnim mjestom za zivot i rad.

Los geht's!

See less See more
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 40 Posts
Prvo voznja sa kraja na kraj Svicarske i idemo ka Bregenzu u Austriji.

prelazimo preko Rajne i ulazimo u A

kada iz BiH ulazite u Hrvatsku obavezno vas doceka znak dobrodosli u EU, ono da se zna da je Hrvatska u EU, dok kada iz CH ulazite u A, ne mozete sa znakova saznati da ulazite u EU. Valjda takav znak ovdje ne impresionira kao na Balkanu.

See less See more
3
Jedna zastava se ipak nasla tu

Sigurno znate da kada iz CH putujete u A obavezno morate proci kroz Njemacku. Austrija nije cestama najviseg ranga uvezala svoje najzapadnije krajeve sa ostatkom zemlje, jer su se planinski masivi isprijecili. Ceste kroz A postoje ali bi se putovanje oduzilo u nedogled. Zato nakon par minuta voznje kroz Bregenz uzimamo autocestu cija je petlja djelimicno u tunelima, zatim ulazimo u Njemacku.

See less See more
2
Tri dana boravio sam u mjestu Purkersdorf nadomak Beca.

See less See more
4
Idemo na jedno zujanje po gradu

See less See more
3
Stadion Rapida

Ja se topim kad vidim ovakve ulice

See less See more
4
Jedan brzinski prolazak pored zamka Schoenbruenn. Turista ne manjka.

See less See more
3
Priblizavamo se centru

See less See more
3

Zanimljivi su mu ovi viseci semafori na sredini raskrsnice. Lakse je uocljiv i stedi mjesto.

See less See more
3

Rock me, Amadeus!

See less See more
3
Prvi Bezirk. U Becu svi pricaju o becirk-ovima. Meni je malo cudan taj nacin lokaliziranja nekog mjesta u gradu, ali ovdje je to tako. Dakle, sto bi rekli Beclije: Sada smo u Prvom.

See less See more
3
1 - 20 of 40 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.