SkyscraperCity banner

1 - 20 of 44 Posts

·
amai
Joined
·
1,996 Posts
Verdient misschien wel een eigen thread?

European Market City wil uitgroeien tot ‘internationale referentieplek voor handelaars’

Handelscentrum Willebroek mikt op 1.300 nieuwe jobsNaast de A12 in Willebroek zijn de infrastructuurwerken gestart van het nieuwe handelscentrum European Market City. Het internationale ‘business to business’-centrum wordt 200.000 vierkante meter groot, mikt op 200.000 bezoekers per jaar en heeft een potentieel van 1.300 directe arbeidsplaatsen.

DOOR LANDER DEWEER

WILLEBROEK

Tegen januari 2012 moet het handelscentrum openen. ‘Het complex zal tot 800 exposanten kunnen huisvesten in meer dan twintig handelscategorieën’, zegt Guido Bernaerts, gedelegeerd bestuurder van Group Bernaerts, de immogroep achter het project.


Op een verouderd bedrijventerrein langs de A12 in Willebroek is Group Bernaerts, een vastgoedgroep uit Brasschaat, gestart met de bouw van European Market City (EMC). De bouw van het handelscentrum voor professionelen wordt het komende anderhalf jaar een van de grootste werven van België.

“European Market City wil de internationale referentieplaats bij uitstek worden waar professionals van over de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten om ideeën uit te wisselen, nieuwe producten te lanceren en zaken te doen”, zegt Guido Bernaerts, gedelegeerd bestuurder van Group Bernaerts, gespecialiseerd in kantoren, semi-industriële en logistieke gebouwen.

Het complex, met een totale oppervlakte van 200.000 vierkante meter, zal tot 800 exposanten kunnen huisvesten en mikt op meer dan twintig handelscategorieën. “Gaande van kleding en schoenen over decoratie tot hifi en elektronica”, zegt Bernaerts. “Fabrikanten zullen onder één dak hun diensten en producten kunnen aanbieden aan verdelers en groothandelaars, die op hun beurt in contact zullen komen met kleinhandelaars. Men zal de kleur, vorm en kwaliteit van de producten in levenden lijve kunnen keuren en onmiddellijk bestellen. Bovendien komt er een tijdelijks expositieruimte van 5.000 tot 20.000 vierkante meter voor de organisatie van vakbeurzen, modeshows, tentoonstellingen en productlanceringen.”

Het gloednieuwe handelscentrum zal volgens Bernaerts alles bieden wat een doorsnee stad in de 21ste eeuw te bieden heeft. “EMC krijgt een hypermodern, duurzaam en zeer aantrekkelijk architecturaal concept aangemeten, met binnenin enkele thematische landscapes die het gebouw permanent aantrekkelijk moeten maken voor handelaars”, zegt Bernaerts. “Er komt ook een een zaken- en personeelsrestaurant, net als diverse coffee corners, een supermarkt, een postkantoor en tijdelijke opslagmogelijkheden.”

De infrastructuurwerken zijn inmiddels gestart en de gronden zijn gesaneerd. “De eigenlijke bouwwerken nemen nog voor het einde van dit jaar een aanvang”, zegt Bernaerts. “Het EMC heeft een potentieel van 1.300 directe arbeidsplaatsen en moet in januari 2012 openen. Vanaf september 2011 kunnen klanten hun expositieruimte beginnen inrichten.”

De commercialisering is alvast begonnen. “Twintig procent is al in optie gegeven”, weet Bernaerts. “Vier partijen, samen goed voor 40.000 vierkante meter, hebben een optie genomen om ruimte te huren of aan te kopen.” In totaal zullen de vier gebouwen goed zijn voor een landschapsbaken van 400 meter, inclusief 3.000 parkeerplaatsen. Geschatte marktwaarde van het afgeronde complex: 500 miljoen euro.

Brownfields

Het project is onderdeel van de herontwikkeling van Willebroek-Noord, een van de grotere brownfields - verouderde bedrijventerreinen die door bodemverontreiniging of vermoedelijke bodemverontreiniging niet spontaan tot herontwikkeling komen - in Vlaanderen. Voor de ontsluitingswerken, het wegwerken van wateroverlast en de algemene infrastructuur is een budget uitgetrokken van 24 miljoen euro. Zestig procent daarvan wordt gedragen door Group Bernaerts, de rest is gesubsidieerd. Het project wordt gerealiseerd dankzij de samenwerking van de vastgoedgroep met de gemeente Willebroek, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen, Waterwegen en Zeekanaal nv, de Vlaamse regering en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij.

Brond: De Morgen
 

·
Registered
Joined
·
58 Posts
WILLEBROEK: European Market City

Group Bernaerts ontvouwt plannen van European Market City

Gisteren presenteerde Group Bernaerts zijn ambitieuze bouwplannen voor één van de grootste projecten van de komende jaren in België, nl. de bouw van het complex dat European Market City wordt gedoopt en de functie van handelscentrum voor professionelen zal vervullen. Dankzij het hypermoderne architectuurconcept zal het complex met zijn 400 meter lengte tot een echt landschapsbaken uitgroeien langs de A12 in Willebroek. European Market City moet de internationale referentieplaats bij uitstek worden waar professionals van over de ganse wereld elkaar ontmoeten om ideeën uit te wisselen, nieuwe producten te lanceren en om zaken te doen. Het project vertegenwoordigt een geschatte marktwaarde van 500 miljoen Euro en heeft een potentieel om 1300 directe arbeidsplaatsen te kunnen creëren tegen 2012. De feestelijke opening is gepland in januari 2012.

Een unieke handelsplaats voor professionals

Gelegen in de gouden logistieke driehoek tussen Brussel, Antwerpen en moet European Market City de handelsplaats worden waar professionele aankopers, agenten en producenten van over de hele wereld elkaar zullen ontmoeten. Tot 800 exposanten, actief in meer dan 20 handelscategorieën (mode en decoratie maar ook elektronica, bloemen, voeding, etc.), zullen hun producten en diensten kunnen aanbieden onder één en hetzelfde dak. European Market City biedt alles wat een stad in de 21ste eeuw te bieden heeft zo zullen er verschillende coffee-corners zijn, personeelrestaurants en een zakenrestaurant, tijdelijke expositieruimte voor evenementen, een business center, tijdelijke opslagmogelijkheden maar ook een postkantoor en supermarkt.

Het idee voor het unieke B2B-concept van European Market City ontstond uit veelvuldige contacten met potentiële binnen- en buitenlandse klanten waaronder producenten, groothandelaars, distributeurs en organisaties. Louter op basis van deze gesprekken zijn er al opties genomen voor 20.000 m² van de in totaal 200.000 m² handelsoppervlakte. Klanten van European Market City zullen daarbij hun handelsruimte kunnen huren of kopen waarbij de prijs zal variëren naargelang de grootte van de stand en de ligging in het gebouw. De klant van European Market City boekt een meerwaarde dankzij de uitstekende bereikbaarheid via de weg, de luchthavens of het openbaar vervoer, een hypermodern gebouw met 3000 parkeerplaatsen, een uiterst gevarieerd aanbod aan services en een professioneel management dat zorgt voor een constante instroom van bezoekers. “Ons onderzoek bij potentiële klanten heeft aangetoond dat er een duidelijke vraag is om een brede waaier van categorieën aan te bieden onder hetzelfde dak gecombineerd met een uitgebreid programma aan tijdelijke activiteiten. Zo zal European Market City echt tot leven komen met een continue stroom van bezoekers”, benadrukt Guido Bernaerts, CEO van Group Bernaerts. De tijdelijke expositieruimte van 5.000 tot 20.000 m² biedt daarbij een uniek platform om modeshows, vakbeurzen, productlanceringen of tentoonstellingen te organiseren.

De culinaire faam van België zal tenslotte garant staan om onder ideale omstandigheden zaken te kunnen doen. Het geplande zakenrestaurant zal op de 13e verdieping van één van de twee torens ingericht worden. Momenteel worden de eerste contacten gelegd met verschillende topchefs uit binnen- en buitenland om het gastronomisch concept uit te werken.

Een unieke samenwerking tussen overheid en privé

Het project kan worden gerealiseerd dankzij de vruchtbare samenwerking van de Group Bernaerts met Gemeente Willebroek, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen, Waterwegen en Zeekanaal NV, de Vlaamse regering en OVAM. “De goede samenwerking heeft niet alleen geleid tot een grondige afhandeling van de nodige administratieve procedures maar tevens ook voor garanties gezorgd voor de lokale gemeenschap”, zegt Guido Bernaerts. “Dankzij nieuwe op- en afritten is de mobiliteit verbeterd terwijl de verkeersdrukte in de omliggende woonzones duidelijk afnam, de vervuilde terreinen waarop het complex gebouwd wordt, zijn gesaneerd en de herhaalde wateroverlast rondom de A12 wordt aangepakt”, vult Bernaerts nog aan.

Een strategisch gelegen en unieke locatie

De keuze voor de locatie is gebaseerd op de centrale ligging van Willebroek tussen Brussel, Antwerpen en Gent, op de voortreffelijke bereikbaarheid met openbaar vervoer én de wagen, op de beschikbaarheid van een terrein waarop een complex kan gebouwd worden dat de juiste uitstraling meekrijgt en op de aangename werkomgeving buiten de grote agglomeraties. “De provincie Antwerpen beschikt met haar haven, haar strategische ligging, haar uitstekend opgeleide werkkrachten en haar attractieve ‘way of life’ over heel wat troeven om buitenlandse handel aan te trekken”, weet Koen Helsen als voorzitter van POM Antwerpen. Deze overheidsorganisatie is trouwens uitstekend geplaatst om de investeringspromotie rond het project mee te ondersteunen op lokaal en internationaal vlak. “European Market City zal ook een sterke economische impuls geven aan onze regio, niet alleen omwille van de grootte van de investeringen maar tevens door de creatie van naar schatting 1.300 directe nieuwe jobs en nog een onbekend aantal indirecte arbeidsplaatsen”, benadrukt Helsen nog.

Een unieke projectplanning

De infrastructuurwerken zijn ondertussen gestart, de oprit aan de A12 is in gebruik en de afrit zal begin juli klaar zijn. De gronden zijn volledig gesaneerd en de bouwwerken starten nog voor het einde van dit jaar. Klanten kunnen hun expositieruimtes beginnen inrichten vanaf september 2011. Het gebouw en de omgeving zullen opgeleverd worden tegen eind 2011 om feestelijk te openen begin 2012.

27 mei 2010
Bron: Newsengine

Foto op: http://www.bouwenwonen.net/news/read.asp?id=25364
 

·
Proud Belgian
Joined
·
1,805 Posts
Qua architectuur inderdaad allesbehalve wauw. Ook de locatie vind ik minder. Liever aan de rand van een stad of in de stad zelf.
 

·
Bike It!
Joined
·
22,245 Posts
De locatie kon inderdaad beter, maar de architectuur vind ik wel meevallen. Zou gerust ergens in Antwerpen of in Brussel mogen komen.
Maar het werd dus Willebroek en voor dat stadje is het beslist een ferm project.

Er is ook een 3D-filmpje.
 

·
Registered
Joined
·
613 Posts
Mooi project, maar ik hoop dat ze die miskleun van een A12 dan zo snel mogelijk ombouwen tot volwaardige autosnelweg.
Mechelen-Noord aan de E19 leek mij geschikter, but who am I ?
 

·
Registered
Joined
·
12,392 Posts
De A12 wordt straks 1 langgerekte stad. Zeer slechte evolutie dit. Het had gewoon in Antwerpen of Brussel moeten gebouwd worden. Als dat zo door gaat hebben steden helemaal hun bestaansrecht verloren.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
om misverstanden te vermijden

Even corrigeren want ik denk dat sommigen het verkeerd zien: European Market City zal geen shopping center zijn a la Wijnegem voor de normale burger. Het is geen business to consumer, maar een business to business market center. Toegang tot het gebouw is op uitnodiging van de hier gevestigde firma's, met identiteitscontrole en enkel voor handelaars en zakenmensen. De diensten waarvan sprake die in het gebouw gevestigd zullen zijn, zijn enkel voor de werknemers van de firma's ter plaatse, niet voor de burgers.
Het project ligt op een regionaal bedrijventerrein, dus perfect op zijn plaats.
Ik hoop dat het er komt
 

·
Registered
Joined
·
122 Posts
European Market City

Weet niet goed waar dit te posten, dus hier dan maar:

Gisteren zag ik in de VIP-stand van de Lotto Arena (Antwerp Gaints) een reclamebord voor "EUROPEAN MARKET CITY", een groot immo-project. Op het eerste zicht dacht ik aan een nieuwbouw op een (gedeeltelijk) gedempt lobroekdok, maar het blijkt een project in de buurt van Boom te zijn.

Zouden we in Antwerpen niet zoiets kunnen gebruiken?

link: http://www.europeanmarketcity.com/documents/pdf/international-trade-mart-europa-brussels-antwerp.pdf
 

·
Moderator
Joined
·
12,653 Posts
Die European Market City zou in Willebroek komen te liggen, niet in Boom, maar da's natuurlijk quasi hetzelfde. Er bestaat al enkele maanden een thread over: WILLEBROEK : European Market City, die je kan terugvinden in het subforum "Vlaamse Steden".

Willebroek ligt trouwens netjes halfweg tussen Antwerpen en Brussel, dat zal er ook wel iets mee te maken hebben. Maar met verdere commentaar kan je dus terecht in de thread in kwestie ;)
 

·
Registered
Joined
·
5,909 Posts
Even corrigeren want ik denk dat sommigen het verkeerd zien: European Market City zal geen shopping center zijn a la Wijnegem voor de normale burger. Het is geen business to consumer, maar een business to business market center. Toegang tot het gebouw is op uitnodiging van de hier gevestigde firma's, met identiteitscontrole en enkel voor handelaars en zakenmensen. De diensten waarvan sprake die in het gebouw gevestigd zullen zijn, zijn enkel voor de werknemers van de firma's ter plaatse, niet voor de burgers.
Het project ligt op een regionaal bedrijventerrein, dus perfect op zijn plaats.
Ik hoop dat het er komt
Idd.

Liever dit, dan een zoveelste verkaveling!!!
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Werkzaamheden European Market City start na bouwverlof

03/02 De bouw van het European Market City aan de A12 zit op schema. Na het bouwverlof starten de grondwerken en eind 2013 zou het complex klaar moeten zijn. Het is niet bedoeld voor particulieren.


Wie regelmatig aan de A12 tussen de oprit vanuit Willebroek en de afrit Willebroek-Noord passeert, kan er niet naast kijken. De afvalbergen van de vroegere Cockesfabriek zijn inmiddels ontdaan van de begroeiing en centraal zijn enkele containers ingepland.

"Het gaat hier enkel om de voorbereidende werken. Heel wat mensen vragen zich al af wat die containers daar staan te doen. Wel, op die containers hangen we binnenkort reclame voor de komst van deze European Market City. De echte grondwerken starten na het bouwverlof met het egaliseren van deze grond, zodat een reusachtig plateau, van meer dan 40.000 vierkante meter, ontstaat", zegt Tom Van Herwaarden van de Group Bernaerts.

Het complex is meer dan een klassieke trade markt. "Het aanbod is onderverdeeld en ondergebracht in verschillende ruimten. Ze zijn gerelateerd aan ondermeer 'mode', 'bouw' en 'decoratie'. Het complex bevat twee torens aan begin en einde, waarvan er eentje dertien en de andere acht verdiepingen telt. Daartussen is er ruimte voor drie verdiepingen die alleen al 120.000 vierkante meter van het complex uitmaken", gaat Tom Van Herwaarden verder.

Uitbreiding ASL
De expositieruimte is 5.600 vierkante meter groot. Het hele complex is enkel bedoeld voor 'business to business'. Eens het gebouw klaar is, kunnen er zowat 1.300 mensen aan de slag.

Iets verderop tussen Hoeikensstraat, Vaartstraat en Boomsesteenweg ligt het gebied dat door de Group Bernaerts als Antwerp South Logistics (ASL) wordt aangeduid. Daar is ondermeer de Brico-vestiging van ruim 66.000 m2 groot die wordt verhuurd door de Group Bernaerts. Daar komt een uitbreiding die 'ASL 3' heet. In principe wordt ook Brico daar huurder van. De uitbreiding van 34.000 vierkante meter moet al klaar zijn tegen de zomer van 2011. Er zijn een veertigtal extra arbeidsplaatsen mee gemoeid. Niet op dit bouwterrein, maar wat verderop worden archeologische opgravingen uitgevoerd door KUL R&D. Het project heet 'Archeologisch onderzoek Willebroek, Vaartstraat' en wordt uitgevoerd onder leiding van Prof. Dr. Van Peer.

Jan BOEY​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
en de ontsluiting gaat er zijn voor de opening!!

gva.be

Bouwvergunning voor op- en afrit A12

13:35 De bouwvergunning voor het op- en afrittencomplex aan de A12, zijde Puurs, om Antwerp South Logistics aan de zijde Willebroek te ontsluiten richting Brussel, is door de Vlaamse regering afgeleverd. Eind dit jaar moet de op- en afrit klaar zijn.


Het dossier is net als aan de reeds afgewerkte zijde van het op- en afrittencomplex, zijde Appeldonkstraat in Willebroek, tot stand gekomen door het samenwerkingsverband tussen Group Bernaerts, Waterwegen en Zeekanaal, POM Antwerpen en de Gemeente Willebroek. Door deze ontsluiting zal de logistieke groeipool Antwerp South Logistics en de geplande internationale groothandelsmarkt European Market City nauwelijks nog hinder betekenen voor de omwonenden.

De bereikbaarheid vlak aan de A12 is essentieel voor de succesvolle ontwikkeling van Vlaanderens grootste brownfieldproject dat zo'n 48 ha omvat. Een groot deel hiervan is al ingevuld.

Jan BOEY​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Willebroek

gva.be

Project Willebroek Morgen fase 2 start in oktober

08/09 Het project 'Willebroek Morgen' start in oktober met de werken in het centrum van watertoren tot Vredesbrug. Enkele handelaars zijn niet tevreden over het verdwijnen van het verkeer voor hun deur.


De heraanleg tussen Watertoren en de Vredesbrug brengt ernstige verkeershinder met zich mee. Voor het doorgaand verkeer tijdens de verschillende werkfasen blijft een algemene omleiding van kracht langs de N16. Centrum en handelaars blijven bereikbaar langs lokale omleidingen. Het gaat om de heraanleg van de Dr. Persoonslaan, August Van Landeghemplein, Oud-Strijdersstraat, Zegestraat, het kruispunt aan de watertoren en het stukje Dendermondsesteenweg tussen het August Van Landeghemplein en de watertoren.

Precies in dat stuk zijn de handelaars van de Alruin en Leonidas niet te spreken over de verkeerswijziging die na de werken wordt ingevoerd. Het doorgaand verkeer tussen watertoren en Vredesbrug verloopt dan in beide richtingen immers via Zegestraat en Oud-Strijdersstraat. "Voor onze deur komt geen verkeer meer. Enkel nog de autobussen van de Lijn mogen via het A.
Van Landeghemplein nog door dit stukje Dendermondsesteenweg", zeggen de uitbaters die vertellen dat ze vooral leven van passanten.

sp.a-schepen Griet Reyntiens bevoegd voor lokale economie gelooft niet dat het zo'n vaart zal lopen. Eerstdaags zal elke inwoner van Willebroek een folder in de bus vinden waarin de werken, fasering, timing, omleidingen en de bereikbaarheid omschreven worden.

Jan BOEY​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Chinese bedrijvengroep kiest voor België

VRT/Tom Van de Weghe vr 24/02/2012 - 14:11
Een groep van honderd Chinese bedrijven heeft ons land uitgekozen als Europese vestigingsplaats. Er komt een centraal kantoor in Brussel en een eerste vestiging in Willebroek. In een eerste fase zou dat 1.200 banen opleveren, op termijn mogelijk het dubbele of drievoudige.


Minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne kondigde een maand geleden trots aan dat Aigo Entrepreneurs Alliance (AEA), een groep van honderd Chinese bedrijven, interesse had om zich in België te vestigen en van ons land een uitvalsbasis voor de Europese markt te maken. Van Quickenborne had een topman van de groep ontmoet op het Wereld Economisch Forum in Davos.


www.huiyuan.com.cn Een delegatie van de bedrijvengroep was in december vorig jaar op prospectie geweest in verschillende Europese landen en heeft uiteindelijk ons land uitgekozen als Europese vestigingsplaats. Topman Jun Feng (foto bovenaan, links) maakte het nieuws vandaag bekend, samen met minister van staat Armand De Decker (foto bovenaan, rechts) en de Belgische ambassadeur in China Patrick Nijs (foto bovenaan, midden)

De strategische ligging van België was een belangrijk argument voor de definitieve keuze. Andere kanshebbers waren het Verenigd Koninkrijk, Denemarken of Nederland. Feng verwijst onder andere naar de aanwezigheid van de Europese Unie en de NAVO, waardoor de groep "de toegang heeft tot zowel de Europese en internationale beleidsvormers als hooggekwalificeerde, productieve en meertalige arbeidskrachten".

Maar Feng vernoemt ook de goedkope vastgoedprijzen, de levensstandaard en een voordelig belastingssysteem als criteria. Volgens Feng is de komst van zijn groep een win-winsituatie voor China en België. "We zullen daar banen creëren en belastingen betalen."

1.200 rechtstreekse banen
Aigo Entrepreneurs Alliance groepeert onder andere de belangrijke Chinese frisrankproducent Huiyan Juice Group, een elektronicabedrijf, een bank en een restaurantketen, beroemd vanwege Peking Eend.

In een eerste fase zal de groep de markt in ons land verkennen. Er komt een kantoor in Tour & Taxis in Brussel en later ook een vestiging in Willebroek, in de provincie Antwerpen, waar AEA exporuimtes zal openen in het exportpromotiecentrum EMC.

Volgens Guido Bernaerts van het EMC creëert AEA op die manier 1.200 rechtstreekse banen. Op termijn kan dat het dubbele of drievoudige worden, voegt hij eraan toe.

Eind maart komt een delegatie van de groep opnieuw naar ons land voor concretere gesprekken.

Vlaanderen draaischijf Europees-Chinese handel

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) reageert verheugd op de komst van AEA. "De intensieve contacten van de afgelopen twee jaar met Jun Feng zijn goed onthaald", laat Peeters in een persbericht weten.

"Voor Vlaanderen (en onze havens) is het enorm belangrijk als draaischijf voor de Europees-Chinese handel te kunnen fungeren", luidt het.

"Dit biedt ook belangrijke opportuniteiten voor het creëren van werkgelegenheid bij het marktklaar maken voor de Europese markt van Chinese producten. Deze contacten bieden ook kansen voor onze export naar China en dan vooral voor de machinebouw en toelevering naar Chinese productie."​
 
1 - 20 of 44 Posts
Top