SkyscraperCity Forum banner
21 - 40 of 44 Posts

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

Langverwachte 100 Chinese bedrijven sturen voorlopig hun kat

09:04 Willebroek (2830)

Het Chinese bedrijvenpark voor 100 bedrijven langs de A12 in Willebroek staat een jaar na de aankondiging van het project nog leeg. "Drie bedrijven hebben gezegd dat ze de stap wagen en 12 andere zitten in pipeline", stelt Vlaams minister-president Kris Peeters vrijdagochtend op Radio 1.


Hij gaat ervanuit dat het project doorgaat. Maar de regeringsleider wijst erop dat het aan de Chinese bedrijven is om hun plannen en engagementen uit te voeren.

Het bedrijvencentrum in Willebroek zou een honderdtal Chinese bedrijven kantoorruimte en showrooms te beschikking stellen, en als uitvalsbasis voor de Europese markt dienen. Bij de aankondiging van het project eind februari 2012 werd er gesteld dat er 1.200 jobs zouden worden gecreëerd.

In november waren er volgens Flanders Investment en Trade (FIT), het overheidskantoor dat buitenlandse investeerders aantrekt, al contracten getekend met "een tiental Chinese bedrijven". De projectontwikkelaar benadrukte toen dat het project zeker doorgaat.​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

500 nieuwe woningen voor Willebroek-Stad

Vandaag om 21:10 door jan boey

Willebroek - Tussen 2015 en medio 2027 breekt de Willebroekse sociale huisvestingsmaatschappij in de wijk Willebroek-Stad 500 woonentiteiten af en bouwt er evenveel nieuwe. Het gebied breidt uit met 6 ha zodat meer lucht en groen deze wijk te beurt valt. Een derde van de nieuwbouw zijn koopwoningen.


Het al eerdere aangekondigde masterplan van Volkshuisvesting Willebroek voor Willebroek-Stad heeft nu ook een duidelijke timing gekregen. Tijd waarbinnen de 500 alleenstaanden/gezinnen worden verhuisd, de woningen worden afgebroken, wegenis te laten verdwijnen en nieuwe aan te leggen en tot slot dat er 500 nieuwe woonentiteiten gebouwd worden. Het gaat om zowel rijwoningen als appartementen. De hele site situeert zich tussen de Ringlaan en Breendonkstraat met als voornaamste straten in het gebied de Constant Broeckmeyerstraat en de Parklaan. Het meest spectaculaire zal de afbraak zijn van de drie residenties in volgorde Schoondonk (2019), Herselaar (2022) en Groenlaar (2025), die elk 99 appartementen bevatten. Gisterenavond kreeg de bevolking tekst en uitleg.

Jan BOEY​
 

·
Registered
Joined
·
65 Posts
Enig idee hoe het met de bijkomende op-afritten zit thv de inkart in Puurs staat?

Hier is een hele tijd bedrijvigheid geweest, maar nu ligt het precies weer een tijd stil ?
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

48 woningen Hoge Heide onder de sloophamer

Gisteren om 21:49 door Jan Boey

WILLEBROEK - De afbraak van 48 woningen, Hoge Heide in de Tuinwijk, is eind volgende week achter de rug. De nieuwbouw zal op zich laten wachten, want ondanks een bouwvergunning zijn er geen Vlaamse overheidscenten voor nieuwbouw.


Het zit de sociale bouwmaatschappij Volkshuisvesting Willebroek niet mee. Eerst waren er al stevige problemen met het dossier afbraak, wat het verwijderen van het asbest betreft, en nu blijven de Vlaamse overheidscenten voor nieuwbouw weg . “Er zijn teveel aanvragen vanuit Vlaanderen voor nieuwbouw. Daarom is een prioriteitenlijst opgesteld aan de hand van een puntensysteem, waarin punten voor wie nog niet de 9% sociale woningen in zijn gemeente haalt, extra scoort. Omdat Willebroek daar stevig boven gaat, maken we voorlopig geen kans. De minister heeft wel beloofd het systeem opnieuw te bekijken”, legt Andy Dilles directeur Volkshuisvesting uit.

Hij voegt er aan toe dat het systeem niet helemaal eerlijk is want indien ze niet hadden gekozen voor afbraak en nieuwbouw maar wel voor een renovatieproject, zou er wel geld zijn, maar dan zou het een pak meer kosten dan nu met nieuwbouw het geval is. In totaal worden in de Tuinwijk 85 kleine verouderde woningen gesloopt en vervangen door 72 nieuwe sociale huurwoningen. De andere 37 woningen in de Tuinwijk die ook deel uitmaken van het Masterproject, worden later afgebroken. “Dat gebeurt juist voor de start van de bouwwerken. Zo kunnen we de overlast voor de buren tot een minimum beperken”.​
 

·
Registered
Joined
·
201 Posts
Site Denaeyer

De site van de oude papierfabriek Denaeyer wordt ontwikkeld tot een gemengde woonzone met lofts, appartementen, rij- en vrijstaande woningen, winkels en kantoren.

Men is al sinds 2014 bezig met afbraak- en grondwerken, maar pas sinds kort beginnen de toekomstige wegen vorm te nemen. Ook wordt nu de laatste woning afgebroken en is de eerste nieuwbouw te zien.

Ik heb geprobeerd een aantal foto's te nemen met mijn verouderde GSM dus mijn excuses voor de povere kwaliteit. Eigenlijk zou het nu de ideale moment zijn om met een drone foto's te nemen nu het stratenplan vanuit de lucht duidelijk zichtbaar is.

Langs de Mechelsesteenweg stonden een tijd geleden een hele rij woningen. Dit is de laatste, op het einde was dit een kleine fitness-zaak die niet lang geleefd heeft:


Een zicht op de verkaveling:


1 van de 2 nieuwe toegangswegen langs de Mechelsesteenweg, de bomen rond het monument van Louis De Naeyer worden geïntegreerd in een groenzone:


De andere toegangsweg lang de Mechelsesteenweg, hier stond tot begin 2015 nog een stuk van een grauwe muur van een fabriekshal met hekwerk voor de ramen, link naar streetview. Men wou deze eigenlijk nog langer laten staan om het stof- en lawaaihinder tegen te gaan, maar door combinatie van regen en vorst die winter moest deze toch al afgebroken worden:


De geklasseerde industriële watertoren en de resterende gebouwen blijven behouden:


Langs de Fabriekstraat is naast de oude kantoorgebouwen al een stuk nieuwbouw te zien. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat men tot aan de straat bouwt, dit voorkomt dat men hier ooit een fietspad kan aanleggen:
 

·
Registered
Joined
·
201 Posts
Op de site Denaeyer heeft men ondertussen de eerste (prefab) woning gebouwd. Misschien een soort kijk-woning?

Ik heb eens mijn zoontje gevraagd of hij met zijn GSM eens wat panorama-foto's wou nemen.We zijn ook de steile geluidsberm (met veel moeite) opgeklommen om eens wat een hoger zicht te hebben:


Dat was achteraf gezien eigenlijk niet zo'n goed idee want om naar beneden te komen ben ik zo'n 5-6 meter (door distelstruiken) naar beneden geschoven en uiteindelijk mijn hoofd tegen de grond geschaafd. Dat was dus ook de laatste keer dat ik daar opgeklommen ben!
 

·
Registered
Joined
·
2,611 Posts
Wat een opoffering inderdaad. Verzorg je!
(helaas kan ik je foto's niet zien? Krijg, ook als ik de url kopieer, gewoon een grijs 'enkelrichtingsbord' te zien...)
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

Vandaag om 02:00 door jb

Europees hoofdkantoor van Toyota houdt halt in Willebroek

WILLEBROEK - Op het bedrijfsterrein De Hulst komt het hoofdkwartier van Toyota Material Handling België én dat van Europa. Onder hetzelfde dak. Het terrein waarop Toyota weldra bouwt, heeft een oppervlakte van 20.500 vierkante meter.


MG Real Estate bouwt op het Parc De Hulst mee aan de toekomst van Toyota Material Handling (TMH). Op een terrein van zowat 20.500 vierkante meter aan de ingang van het bedrijventerrein brengt TMH zowel

(...)​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

Fnac Vanden Borre bouwt nieuw magazijn in Willebroek

Vandaag om 15:08 | Bron: BELGA

WILLEBROEK - Fnac Vanden Borre bouwt een nieuw magazijn van 14.000 vierkante meter in Willebroek. Dat zal in juni de deuren openen. In het huidige distributiecentrum in Sint-Pieters-Leeuw is er niet voldoende oppervlakte om het ruimere aanbod van de twee ketens te kunnen volgen, luidt het woensdag in een communiqué. Op korte termijn komen er geen jobs bij.


Het gaat om een nieuwe stap in de integratie van de ketens. Fnac en Vanden Borre behoren sinds juli 2016 tot dezelfde groep, toen Darty, het Britse moederbedrijf van Vanden Borre, werd overgenomen door het Franse Fnac. Bedoeling was onder meer om beter het hoofd te bieden aan de concurrentie op internet.

In België werden in maart vorig jaar de krachten gebundeld onder de naam Fnac Vanden Borre. De twee merken behouden hun specifieke kenmerken. Aan de winkels van Fnac en Vanden Borre is niks veranderd.

De bouw van het bijkomende magazijn in Willebroek zal op korte termijn niet voor extra jobs zorgen, maar Yannik Bouillon, directeur Marketing & Customer Experience van Fnac Vanden Borre, sluit niet uit dat “met de groei van de activiteiten er geleidelijk aan ruimte komt voor nieuwe jobs.”

De groep had in december 2017 703 winkels, waarvan 82 in België: 11 Fnac-winkels en 71 filialen van Vanden Borre.​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

Honderden nieuwe jobs op komst door e-commerce in Willebroek

Masterplan klaar voor logistieke centra naast A12 en extra winkels in centrum

Vandaag om 02:00 door Theo Derkinderen

WILLEBROEK - De gemeente Willebroek gaat in de toekomst zwaar inzetten op e-commerce, oftewel verkoop via het internet. Het wil bedrijven aantrekken die actief zijn op de markt en hen tegelijk ook winkels en servicepunten laten openen in het centrum van de gemeente.


De verkoop van goederen via het internet is aan het boomen, en daar wil de gemeente Willebroek nu *volop op inzetten. “E-commerce is al een hele poos populair en zal de komende jaren alleen ...​
 
21 - 40 of 44 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top