Ale ładniutkie
Piękna pogoda od kilku dni
Ja musze sie wybrać w koncu na nocną sesje

Mój ulubiony budynek w Kaliszu - strasznie mi siepodoba ten pokręcony portykPejol said:Budynek Banku PKO
![]()
Przecież mieli go remontować włącznie z wymianą palowania pod spodem? Slyszałem o tym już kilka lat temu. To jak to w końcu jest?Pejol said:Budynek sądu, któremu przydał by sie remont.
![]()
To można wejść na tą wieżę? Jak byłem tam ostatnio (zima) to powiedziano mi, że nie ma takiej możliwości, tylko w grupach po 15 osób. Idiotyzm...Pejol said:Dzieki target! Bedzie wiecej, jednak dopiero za 3 tygodnie bo chwilowo pozbyłem sie cyfrakaale w planie mam wybrac sie na wieze ratuszowa, wiec powinno byc ciekawie
A co do budynku filharmonii, to zes mnie zaskoczyl![]()
Dziękuje bardzo mainz za ten komentarzem właśnie nim udowodniłeś mi ze moja praca nie poszła na marne, i cieszę się że właśnie tak to odebrałeś, gdyż taki właśnie był mój zamysł, pokazanie miasta ze wspaniałymi budynkami i ciekawą architekturą. Chciałem przekazać taki Kalisz jaki odbieram ja jako mieszkaniec, czyli taki który kryje w sobie bardzo wiele, jednak jego zalety trzeba starannie i powoli odkrywać, jako miasto posiadające dusze i wspaniały klimat, niestety którego na fotkach przekazać się nie da. Miasta które po zimowym śnie, wiosną budzi się do życia. Ja być może dlatego że tutaj mieszkam odczuwam tan wspaniały klimat i atmosferę panującą szczególnie w letnie miesiące., jednak wiem że każdy kto zatrzyma się w tym mieście choć na chwile, poczuje jego magię i specyficzny charakter. Myślę ze Kalisz jest miastem mało docenianym, jednak wiem że powoli to się zmienia, i właśnie tym wątkiem chciałem zachęcić wszystkich do jego poznania. Dając jednocześnie gwarancję miło i ciekawie spędzonego czasuPejol udało ci się!!!! - uświadomiłeś mi że Kalisz to nie jest jakaś podrzędna post wojewódzkia mieścina coś na kształt Ostrołęki która w oczach się zapada. Widać że miasto żyje i ma się całkiem nieźle. Kalisz na Twoich zdjęciach wygląda na znacznie większy niż w rzeczywistości (wg wikipedii 110 tys). Wygląda dużo bardziej miejsko niż np 3 razy większy Białystok. No ale budynek filharmonii wygladą jak Zespół Szkół Zawodowych w mojej miejscowości . Jednym słowem- Kalisz bardzo pozytywnie mnie zaskoczył!!