SkyscraperCity Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
6,117 Posts
Discussion Starter · #1 ·
De wereldkampioenschappen roeien vinden in 2014 in principe in Amsterdam op de Bosbaan plaats.

De wereldkampioenschappen roeien vinden in 2014 in principe in Amsterdam op de Bosbaan plaats. De internationale roeifederatie (FISA) schuift de Nederlandse organisatie tijdens het congres op 31 augustus in Polen als enige kandidaat naar voren. Alle lidstaten mogen dan hun stem uitbrengen. De voordracht van de FISA wordt vrijwel altijd door de algemene vergadering overgenomen.

De Nederlandse roeibond reageerde zondag in Luzern, op de slotdag van de wereldbekerfinales, verheugd op de nominatie. De KNRB had zich ook voor 2013 kandidaat gesteld. In dat jaar worden de WK evenwel in Chungju in Zuid-Korea gehouden. Met 2014 is de roeibond eveneens content. Brandenburg in Duitsland had zich voor een van de twee toernooien ook kandidaat gesteld.

De WK roeien vinden dit jaar eind augustus plaats in Poznan.
Bron: AT5

Het ziet er naar uit dat dit evenement binnen is. :)
 

·
Registered
Joined
·
6,117 Posts
Discussion Starter · #2 ·
11:36 31 Augustus 2009
WK roeien in 2014 op de Bosbaan

De WK roeien vinden in 2014 plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Een jaar eerder is het Zuid-Koreaanse Chuncheon aan de beurt.

Op het congres van de internationale roeibond FISA werd de organisatie van het evenement aan Nederland toegekend. De KNRB aasde al een aantal jaren op de organisatie van de WK, maar viste steeds achter het net. In 1977 werden de WK voor het laatst op de Bosbaan gevaren.

De WK van volgend jaar werden eerder al toegekend aan het Nieuw-Zeelandse Lake Karapiro. In 2011 is het Sloveense Bled de plaats van handeling. In 2012 worden er vanwege de Olympische Spelen geen wereldkampioenschappen gevaren.
Bron: Nos.nl

WK Roeien 2014 naar Amsterdam
Door Frank (franklop) op maandag 31 augustus 2009 12:10
Bron: FOK!sport


Het Wereldkampioenschap Roeien zal in 2014 plaatsvinden op de Bosbaan in Amsterdam. Het congres van de Internationale Roeifederatie (FISA) bekrachtigde in Poznan de voordracht van Amsterdam door de FISA Council.

De FISA Council en het FISA congres waren zeer te spreken over het bid dat de Koninklijke Nederlandsche Roeibond samen met de gemeente Amsterdam een aantal maanden geleden had ingediend. Sterke punten waren onder meer de krachtige organisatie, de uitstekende ervaringen met het Amsterdamse WK onder 23 jaar en de sterke steun van het ministerie van VWS, NOC*NSF en Topsport Amsterdam.

Carolien Gehrels, Wethouder Sport van de gemeente Amsterdam: ”Dit WK is een lang gekoesterde wens. Daarom is de Bosbaan in 2002 verbreed. Die verbreding was nodig om aan de normen te voldoen, die de FISA stelt aan WK-wedstrijdbanen. De gemeente Amsterdam en de roeibond hebben hard gewerkt om de WK naar de Bosbaan te halen. Dat gaat nu in 2014 gebeuren, mooi nieuws, zeker in het licht van het Olympisch Plan 2028.”

Maurice Leeser, directeur KNRB: ”Fantastisch dat Nederland, voor het eerst weer sinds 1977, gastland mag zijn voor het WK Roeien. Roeien is één van de meest succesvolle olympische sporten in Nederland. Met dit WK bieden we onze coaches en roeiers een mondiaal podium om topprestaties te leveren in eigen land en de mogelijkheid aan de vele Nederlandse supporters om dichtbij te kunnen genieten van deze topsport.”

Kornelis Dijkman, directeur Topsport Amsterdam: ”Het is goed voor de stad en de Amsterdamse en Nederlandse roeisport dat het WK in 2014 naar de Bosbaan komt. Iedereen kent de Olympische aspiraties van Amsterdam. Daarbij is het noodzakelijk om dit soort evenementen als WK roeien te organiseren. Dit evenement sluit goed aan op het ‘track record topsportevenementen’ in het kader van het Olympisch Plan 2028.”

Op de Bosbaan in Amsterdam zal in 2011 ook het WK Roeien onder 23 jaar plaatsvinden.
Bron: FOK!sport

Yeah. Een van de belangrijkere olympische sporten in Amsterdam. :)
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top