Daszek pasuje , mi się tam podoba i tak jak pisze ucho bez niego Barbados by wyglądał dziwnie .
Daszek pasuje , mi się tam podoba i tak jak pisze ucho bez niego Barbados by wyglądał dziwnie .Tylko ten wystający daszek mnie drażni...
Oczywiście sam budynek nie zasługuje na 10/10 tylko z powodu spełniania tych warunków. W tym akurat wypadku na pewno ja dałbym mu wysoką ocenę (ale nie 10/10, bo takimi ocenami się nie rzuca na lewo i prawo), bo spełniając te wszystkie warunki wygląda na dodatek bardzo dobrze.Czy budynek zasługuje na 10/10 tylko za to wypełnia równo pierzeję i jet pokryty czyms ciekawszym niż styropian z tynkiem?
Dla mnie kontynuuje on tradycję blokowisk na starym miescie - ani nie nawiazuje do starej zabudwy ani nie wykracza w przyszłość (ledwo można go nazwac współczesnym). Przy FIG to porażka.
Wyszedł lepiej niż na wizualkach - to fakt i co więcej rzadkość, bo zazwyczaj wizualizacje są przekłamane by pokazać budynek jak najlepiej.Mmmmm, wyszedł lepiej niż na wizkach ! I do tego jak szczelnie wypełnia/wykorzystuje tą małą działeczkę ! Miodzio ! A "pstrokacizna" wcale nie jest taka pstrokata - dzięki kilku kolorom i rodzajom okładzin budynek ożywia bardzo tę uliczkę, bo Szewska Center jest trochę za szara, nawet jak na mnie, wielbiciela wszelkich odcieni szarości (choć raczej nie za często w architekturze). 10/10 !