39,482 Posts
Coś więcej? Mają nie odśnieżać?Tej zimy dojdą jeszcze faktury za blacharkę, ze względu na nieodśnieżanie dróg.
Coś więcej? Mają nie odśnieżać?Tej zimy dojdą jeszcze faktury za blacharkę, ze względu na nieodśnieżanie dróg.
Droga już otwarta, a ścieżkę rowerową przerabiają. Przeróbka jest po najmniejszej linii oporu - bez zmiany usytuowania studzienki kanalizacyjnej, która wypada niefortunnie na chodniku w miejscu, w którym powinno być obniżenie krawężnika. Ale może po skończeniu będzie to dobrze wyglądało.Szybka reakcja ZMiUM-U (odpowiedz na maila):
"Inwestycja przy ul. Szybowcowej jest prowadzona przez podmiot prywatny, na zlecenie Myland Real Estate, i jest związana z tworzeniem obsługi komunikacyjnej obiektu AstraII.
W takiej formie ścieżka rowerowa nie będzie przez pracowników ZDiUM na pewno odebrana, więc proszę się nie niepokoić.
Obecnie obowiązująca norma wysokościowa dla krawężnika na ścieżce rowerowej to maksymalnie 2cm zatem projekt, na który powoływali się robotnicy, jest albo stary albo nieuzgodniony.
Wszystko to będą musieli poprawić, oczywiście na swój koszt, bo to prywatna budowa i gmina nie będzie ponosić żadnych kosztów z nią związanych."
fajnie będzie wyglądało, jak wjadę w tą studzienkę przednim kołem ... :bash:Droga już otwarta, a ścieżkę rowerową przerabiają. Przeróbka jest po najmniejszej linii oporu - bez zmiany usytuowania studzienki kanalizacyjnej, która wypada niefortunnie na chodniku w miejscu, w którym powinno być obniżenie krawężnika. Ale może po skończeniu będzie to dobrze wyglądało.
zawsze możesz ją jako stojak rowerowy wykorzystać :lol:fajnie będzie wyglądało, jak wjadę w tą studzienkę przednim kołem ... :bash:
To miejsce jest już chyba nie do uratowania. Na tym zdjęciu studzienka jest na przejściu dla pieszych, a kanał na przejeździe dla rowerzystów. Pewnie kanału nie da się przenieść, a studzienki obniżyć. Wysepka została tak ustawiona, że na tym przejeździe trzeba będzie jechać slalomem.fajnie będzie wyglądało, jak wjadę w tą studzienkę przednim kołem ... :bash:
Wykrakałem, dzisiaj nie poradzili sobie z kanałem. Teraz kostka jest z powrotem ułożona tak jak poprzednio lub z niewielkimi zmianami. Czyli z 20 cm krawężnikiem na ścieżce rowerowej:bash:. Zobaczymy co przyniosą kolejne dni.Pewnie kanału nie da się przenieść, a studzienki obniżyć.
Zapewne remont będzie kontynuowany dalej i "się wyrówna"A mnie ciekawi, kto wymyślił ten garb na złączeniu wyremontowanej Szybowcowej ze starą, tuż obok przejścia dla pieszych. Nowa jezdnia jest ewidentnie dużo niżej...
W tym wypadku i tak trudno mówić o wąskim gardle, bo szeroka droga miała się kończyć raptem 150m dalej.^^
Raczej miasto nie dogadało się z właścicielem warsztatu, przypomniałem sobie że niedaleko na OŚ przy skrzyżowaniu z Borowską też przez parę lat istniało "wąskie gardło" które zostało jednak zlikwidowane. Oby tutaj też tak było.
Teraz można po prostu wywłaszczyć.^^
Raczej miasto nie dogadało się z właścicielem warsztatu, przypomniałem sobie że niedaleko na OŚ przy skrzyżowaniu z Borowską też przez parę lat istniało "wąskie gardło" które zostało jednak zlikwidowane. Oby tutaj też tak było.