Tylko zabrać samochody i już można powiedzieć że lata 20-ste, lata 30ste się kłaniają.
Ciekawie to wygląda![]()
A patrz, nie zastanawiałem się że te płaskorzeźby mogą mieć coś wspólnego ze starożytnym egiptem. Teraz jak na nie patrzę to faktycznie możesz mieć rację10 bardzo mniam. 13 bardzo oryginalne i ciekawe, zastanawiam sie czy koresponduje datą projektu z Tutanchamon-manią po odkryciu grobowca.
E, już mam budżet przygotowany na następne klisze i wywoływaniemam nadzieję, ze bogaty z domu jesteś... i kibicuję Ci z całego serca.
Cieszę się że zdjęcia się podobają :cheers:Michał78;79450678 said:Łał, jaki klimat na zdjęciach. Świetne są.
Dopiero się uczę robić zenitem zdjęcia, więc może też dlatego :| Poza tym na próbę kupiłem najtańszy film, jakiś czeski, to też swoje zrobiło.Ja do 2005 roku robiłem zdjęcia ET, ale na kolorowych kliszach, Kodaka. Szumów praktycznie zero, przykład tu - skany z odbitek, nie negatywu.
Minilaby drukujące odbitki z cyfry zwykle mają też możliwość wywoływania filmów tradycyjnych więc muszą trzymać jakość.
Może wrzuć na luz?
Dzięki !Świetny klimat, tak trzymaj![]()
To się cieszę że jednak nie odrzucasz czarno-białych zdjęć^^
Oj, nieeee B&W nie zawsze działa depresyjnie - czasem tylko refleksyjnie - jak tutajkay:.
Nie będę tutaj robił już bałaganu wrzucając z cyfrówki, najwyżej wątek będzie miał dłuższą przerwęKadry są świetne. Te z cyfrówki w wątku otwartym też były fajne. Jak nie będziesz miał na kliszę to wrzucaj z nikona.
W czwartek będę miał już swój skaner to wywołam tylko negatyw i mam nadzieję będzie poprawaJeśli wrzucone przez Ciebie zdjęcia to skany zrobione w labie z filmów, to nic dziwnego, że mają taki charakter - wbrew pozorom, skanery w minilabach potwornie szumią, tylko że ten szum na odbitkach się gubi. Poczciwa czeska Foma jest tu niewinna - jak zeskanujesz sam, pewnie zobaczysz zupełnie inne zdjęcia. Zresztą, co tu o winie mówić, ten smaczek jak widać większości pasuje.
Wiem, zdaję sobie z tego sprawę. Bawiłem już się w takie przeróbki, jedna nawet przypadła do gustu i wygrałem tym zdjęciem jedną z edycji UPC :cheers:Lubię takie zdjęcia, ale zastanawiam się czy nie prościej byłoby obrobić zwykłe zdjęcia w ten deseń. Chyba wyszłoby szybciej i taniej.