SkyscraperCity Forum banner

[Wrocław] Który to już raz?

912390 Views 4757 Replies 196 Participants Last post by  MarcinK
Witam serdecznie!

O Wrocławiu jest pełno wątków, w których są świetne zdjęcia, doskonałe technicznie jak u Skansena, czy przedstawiające wszystkie zakamarki miasta jak w wątku Grzybsona. Dlatego stwierdziłem że jedyną szansą żeby odróżnić się od innych jest uruchomienia ojcowskiego, ponad 20 letniego Zenita ET :D

Ja, dziecko ery cyfrowej, mający od prawie zawsze cyfrówki, miałem na początku trudności w opanowaniu analogu. Ale myślę że efekty moich pierwszych zabaw, a dokładnie pierwszego w całości wypstrykanego przeze mnie filmu są na tyle zadowalające że mogę się z wami tutaj nimi podzielić.
Wciągnęło mnie to strasznie, wydam teraz chyba fortunę na klisze i wywoływanie ;)

Dobra, nie będę za dużo marudził, zaczynamy ze zdjęciami:
1. Na pierwszy ogień idzie Renoma, obowiązkowy punkt dla każdego fotografa w mieście :|

2.
See less See more
2
1 - 20 of 4758 Posts
bardzo mi się podobają te zdjęcia. Nie dość, że b&w (moje ulubione :) ) to te szumy nadają im fajnego klimatu.
Klimat super i widzę, że szumów mniej :) Od zdjęcia do zdjęcia wątek podoba mi się coraz bardziej.
Nikt mnie nie lubi i nie odwiedza.
Wątek lubię i odwiedzam ;)
Kolejna dawka zdjęć jak zwykle "w klimacie".
Mówiłem że nieciekawe? :D
Ale skromny :) Zdjęcia są ciekawe i jak najbardziej podobają się i czekam teraz na Twój nowy wrocławski wątek. Zdjęć jak sam powiedziałeś nie powinno zabraknąć.
Wejście mocne. Zdjęcia zapowiadają ciekawy wątek więc nie pozostaje nic więcej jak tylko śledzić go i czekać na kolejne doładowania :) Super, że będą również cz-b zdjęcia.
Super czarno-białe klimaty.
21 – nie domyśliłbym się, że to kościół. Masz jeszcze jakieś zdjęcia tego budynku?
31 – „Oko Wrocławia” prezentuje się super i czuje jak mnie wsysa ;)
34 – Lubię takie murale z przesłaniem. Nie mówiąc już o tym, że i ściana prezentuje się lepiej z taką pracą.
Zdjęcia ekstraklasa, ogląda się je z przyjemnością. Podoba mi się sposób pokazania miasta.
47 – fajny kadr. Jak możesz to zrób taki sam już z skończoną wieżą
68 – super klimat. Taką jesień to ja lubię :)
72 – kolejny ciekawy wrocławski mural. Dobrze, że ślepe ściany są nimi pokrywane. Jest to o milion razy lepsze niż jakieś szmaty z reklamami
109 – nie wiem jak te akademiki prezentują się na żywo ale na Twoim zdjęciu wyglądają super
112 – rzeczywiście odcinek specjalny, taka tramwajowa „ścieżka zdrowia” ;) równiutko, że hej :)
117 – o ile uboższy byłby Wrocław bez Odry? Łódki, deptaki wzdłuż rzeki i ciekawa zabudowa wokoło – wszystko to stwarza super klimat
120 – obiekt nie omijany przez turystów to fakt, ale niektórzy nawet jakby chcieli to nie mogliby tego zrobić ;)
See less See more
141 – prezentuje się pierwszorzędnie. Pomysł z suwanymi okiennicami bardzo mi się podoba. Pokaż więcej zdjęć tego budynku jak możesz.
Pawelski, MarcinK – zgadzam się, aż głupio pisać pod każdym zdjęciem taki sam komentarz :)
189 – super miejscówka i klimat zdjęcia
191 – klasyczny wrocławski kadr ;)
192 – fajowo to wygląda. Masz coś z tego miejsca ale z dalszej perspektywy?
199 – „przekrój stylowy” – racja, ale chyba jednak nie każdy styl widoczny tutaj podoba mi się ;)
See less See more
204 – ciekawe jakie porcje dają za taką cenę? ;)
Ostatnia wrzutka super. Budynek hali targowej prezentuje się na zdjęciach bardzo ciekawie.
Jak zawsze świetne doładowania, super wątek.
272 – kolor auta sam dostosowałeś do koloru budynku ;) ?
275 – rzeczywiście małomiasteczkowy klimat
284 – ciekawe graffiti
308 – piękne miejsce
Zdjęcia z Osiedla Przyjaźni pierwsza klasa. Ciekawe miejsce i dzięki, że je nam pokazałeś. Kadry z „uliczną sztuką” też mi się podobają, lubię takie klimaty.
Zdjęcia jak zawsze pierwsza klasa. Mam dwa pytania.
531 - to przejście jest wybudowane pod kątem czy to tylko wydaje mi się, że jest jakoś krzywo?
538 - ta nowa mieszkaniówka powstała w miejscu jakiejś starej zabudowy?
Zdjęcia jak zwykle świetne!
660 – widzę, że przyszli Oficerowie Wojska Polskiego bardzo kochają swoją placówkę :)
1 - 20 of 4758 Posts