świetne! :applause:
Wszystkie zdjęcia mają po prostu niepowtarzalny klimat i zapewniają nowe spojrzenie na miasto, niezły pomysł z tym zenitem
Tylko żebyś nie zbankrutował przez wywoływanie negatywów i robienie odbitek
świetne! :applause:38. Ul. Skłodowskiej-Curie
http://img713.imageshack.us/img713/9276/save0016.jpg
Oj tam, oj tamLulek89 podaj nr konta bo widzę że Agrest07 martwi się o stan twojego posiadania i pewnie go z nieodpartą chęcią zasili![]()
Może to będzie dla Ciebie inspiracją:Zastanawiam się co następne by zarzucić, dworca czy stadionu już tu chyba jest dosyć... :|
Na pewno masz już na dysku zdjęcia niejednego obiektu z tej książki[...] zaczerpnąłem z Leksykonu architektury Wrocławia(swoją drogą polecam, pozycja obowiązkowa dla każdego miłośnika Wrocławia):
Jak więzienie to musi być przy ul. WięziennejA gdzie ten budynek, coś więcej z historii obiektu ?
Bardzo pozytywne zaskoczenieMam nadzieję zaskoczyłem Was trochę tym osiedlem, bo w końcu ileż można tych kościołów albo architektury współczesnej![]()
^^ w tym przypadku chodzi dokładnie o tą samą "przyjaźń". Wcześniej osiedle miało nawet dłuższą nazwę: osiedle przyjaźni polsko-radzieckiej.JankoskoKaś;96508976 said:a skąd ta nazwa ?
w Warszawie mamy os. przyjaźńmieszkali tam budowniczowie Pałacu Kultury
Jak dla mnie to ten opis pasuje równie dobrze do ratusza467. W mieście. Serce miasta z najbardziej monumentalnym i najpotężniejszym budynkiem w Rynku.
Ja widziałem dwa żółwie czerwonolice, które wygrzewały się nad Odrą. Co prawda tuż przy moście Sikorskiego, a więc blisko fosy, ale jednakNajazd nierodzimego gatunku żółwia narazie zatrzymał się na fosie![]()
Na zimę zagrzebują się w mule więc mrozy im nie straszne. Na szczęście nasz klimat uniemożliwia im rozmnażanie, ale mimo wszystko stanowią one spore zagrożenie dla rodzimej fauny.Te żółwie mnie zawsze fascynowały, jak to możliwe że są wstanie przetrwać w tak niesprzyjających warunkach :nuts:
Jak dla mnie, to elewacja bardziej nawiązuje do Arkanoida niż Tetrisa649. Prawie jak Tetris. Elewacja niedawno tu przedstawianego budynku Prawa i Adminstracji UWr od strony ul. Uniwersyteckiej. Czasami można z niej wycisnąć ciekawe efekty![]()
Raczej nie można mu zarzucić braku elegancji i potęgi, ew. nie można mu ich odmówić741. Gmaszysko. Parafrazując pewną stronę internetową: naziści byli źli, ale architekturę mieli świetną. Gmach obecnego Urzędu Wojewódzkiego zaprojektowany w latach 30, po dojściu nazistów do władzy miał przytłaczać i wzbudzać respekt do totalitarnej władzy. Dziś, mimo wielu nieprzyjemnych skojarzeń, nie można mu zarzucić elegancji i potęgi. Na pewno jest to jeden z bardziej charakterystycznych budynków Wrocławia.
http://img820.imageshack.us/i/dsc15571.jpg