SkyscraperCity Forum banner

[Wrocław] Który to już raz?

912392 Views 4757 Replies 196 Participants Last post by  MarcinK
Witam serdecznie!

O Wrocławiu jest pełno wątków, w których są świetne zdjęcia, doskonałe technicznie jak u Skansena, czy przedstawiające wszystkie zakamarki miasta jak w wątku Grzybsona. Dlatego stwierdziłem że jedyną szansą żeby odróżnić się od innych jest uruchomienia ojcowskiego, ponad 20 letniego Zenita ET :D

Ja, dziecko ery cyfrowej, mający od prawie zawsze cyfrówki, miałem na początku trudności w opanowaniu analogu. Ale myślę że efekty moich pierwszych zabaw, a dokładnie pierwszego w całości wypstrykanego przeze mnie filmu są na tyle zadowalające że mogę się z wami tutaj nimi podzielić.
Wciągnęło mnie to strasznie, wydam teraz chyba fortunę na klisze i wywoływanie ;)

Dobra, nie będę za dużo marudził, zaczynamy ze zdjęciami:
1. Na pierwszy ogień idzie Renoma, obowiązkowy punkt dla każdego fotografa w mieście :|

2.
See less See more
2
4701 - 4720 of 4758 Posts
Wrocław jest daleko na wschód od polskich biegunów ciepła - u mnie o czymś takim nie było mowy ;)
No wiesz, jeżeli będziemy posiłkować się tylko mapkami jakie znamy z codziennych prognoz pogody w tej czy innej stacji telewizyjnej, to nie da się ukryć, że przez zdecydowaną większość roku Wrocław pozostaje najcieplejszym miastem w Polsce z tych powiedzmy 10 jakie zawsze na tej mapce się znajdują.
See less See more
Bo trzeba było bardzo długo czekać...
Od marca*, wiec w sumie nie tak długo jak na wrocław :D

*któregoś marca 2020 spadł śnieg na jeden dzień w mieście, ale w przeciwienstwie do tego teraz z grudnia utrzymał się mniej więcej do poludnia, jak nie krócej. A teraz był do wieczora i można było lepić bałwany :D

Ah, co za miasto że pamieta sie kiedy dokładnie spadł śnieg. Jak gdzieś w Egipcie czy coś.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Pamiętam - 31 marca. Tuż po chyba pierwszej w historii kompletnie bezśnieżnej zimie w mojej okolicy....
^^
Владивосток 1984?
Bez dokładniejszego wpatrywania trudno odgadnąć, która kamienica jest stara, a która nowa :)
Śnieg przykrył wszystkie niedoskonałości i jest pięknie.
  • Like
Reactions: 1
Bez dokładniejszego wpatrywania trudno odgadnąć, która kamienica jest stara, a która nowa :)
Zimowy Program Rewitalizacyjny
  • Like
Reactions: 1
@Nando74
Śnieg przykrył wszystkie niedoskonałości i jest pięknie.
No nie do końca, brakło z 200+ metrów by przykryć skytower :troll: Ale od czegoś trzeba zacząć, a lulek ma talent by na zdjęciu wyglądało lepiej niż powinno :)
  • Like
Reactions: 2
@Nando74

No nie do końca, brakło z 200+ metrów by przykryć skytower :troll: Ale od czegoś trzeba zacząć, a lulek ma talent by na zdjęciu wyglądało lepiej niż powinno :)
I tej wersji trzymajmy się.
Wystarczająco że dzisiaj musiałem odkopywać auto🤬
4701 - 4720 of 4758 Posts