SkyscraperCity Forum banner

[Wrocław] Który to już raz?

912394 Views 4757 Replies 196 Participants Last post by  MarcinK
Witam serdecznie!

O Wrocławiu jest pełno wątków, w których są świetne zdjęcia, doskonałe technicznie jak u Skansena, czy przedstawiające wszystkie zakamarki miasta jak w wątku Grzybsona. Dlatego stwierdziłem że jedyną szansą żeby odróżnić się od innych jest uruchomienia ojcowskiego, ponad 20 letniego Zenita ET :D

Ja, dziecko ery cyfrowej, mający od prawie zawsze cyfrówki, miałem na początku trudności w opanowaniu analogu. Ale myślę że efekty moich pierwszych zabaw, a dokładnie pierwszego w całości wypstrykanego przeze mnie filmu są na tyle zadowalające że mogę się z wami tutaj nimi podzielić.
Wciągnęło mnie to strasznie, wydam teraz chyba fortunę na klisze i wywoływanie ;)

Dobra, nie będę za dużo marudził, zaczynamy ze zdjęciami:
1. Na pierwszy ogień idzie Renoma, obowiązkowy punkt dla każdego fotografa w mieście :|

2.
See less See more
2
4721 - 4740 of 4758 Posts
Czasu brak :(

Ale jedno z dzisiaj, z zimowego Wrocławia specjalnie dla was!

2763. Pod białą kołderką.
City of spires by Maciek Lulko, on Flickr
See less See more
  • Like
  • Love
Reactions: 5
Kadr byłby fenomenalny gdyby nie wszechobecny🐲
  • Like
Reactions: 1
^^x2
Bardzo podoba mi się ten efekt zamglenia, daje efekt takiej jakby nierzeczywistości.
Ciekawe ile w tym natury, ile smogu? A może autor zdjęcia czekając na odpowiednie warunki coś sobie zajarał?
A może autor zdjęcia czekając na odpowiednie warunki coś sobie zajarał?
Już widzę jak gromadzi pod wieżą stosy opon i płyt meblowych...
  • Like
Reactions: 1
^^
Ta, a później szczękałby zębami pół zimy w domu... Zmarnować tyle opału, wszystko dla jednego ujęcia?
Lulek pochodzi z Wielkopolski, tam taka niegospodarność to grzech śmiertelny, wstyd by się było po czymś takim rodzicom na oczy pokazać.
Natomiast nie wykluczam, że zajarał sobie fajkę, albo co, w oczekiwaniu na idealne ujęcie.
See less See more
Już widzę jak gromadzi pod wieżą stosy opon i płyt meblowych...
Z tymi meblami to dobry trop, w koncu z meblarskiej okolicy pochodze ;)
No to jeszcze jedno z ostrym cieniem mgły

2764. Wyspiarsko.
See less See more
  • Like
  • Love
Reactions: 5
4721 - 4740 of 4758 Posts