SkyscraperCity Forum banner

[Wrocław] Który to już raz?

911148 Views 4747 Replies 188 Participants Last post by  preslaw
Witam serdecznie!

O Wrocławiu jest pełno wątków, w których są świetne zdjęcia, doskonałe technicznie jak u Skansena, czy przedstawiające wszystkie zakamarki miasta jak w wątku Grzybsona. Dlatego stwierdziłem że jedyną szansą żeby odróżnić się od innych jest uruchomienia ojcowskiego, ponad 20 letniego Zenita ET :D

Ja, dziecko ery cyfrowej, mający od prawie zawsze cyfrówki, miałem na początku trudności w opanowaniu analogu. Ale myślę że efekty moich pierwszych zabaw, a dokładnie pierwszego w całości wypstrykanego przeze mnie filmu są na tyle zadowalające że mogę się z wami tutaj nimi podzielić.
Wciągnęło mnie to strasznie, wydam teraz chyba fortunę na klisze i wywoływanie ;)

Dobra, nie będę za dużo marudził, zaczynamy ze zdjęciami:
1. Na pierwszy ogień idzie Renoma, obowiązkowy punkt dla każdego fotografa w mieście :|

2.
61 - 80 of 4748 Posts
^^ Żaden... Tak wyszło, nie wiem o co chodzi :dunno: Tylko w tym tak drzewa wyszły. Wszędzie jest normalnie.

[/URL]
Taki już urok filmów BW - nie są idealnie panchromatyczne, i jedne pasma widma łapią lepiej niż inne. Ale za to można pobawić się z filtrami barwnymi: do zabaw miejsko-portretowych zalecałbym założyć na stałe filtr żółto-zielony, pięknie podkręci kontrast i wyciągnie detale. Do lasu/parku można się przesiąść na zielony, w góry pomarańczowy, za to burzowe niebo w słoneczny dzień da nam filtr czerwony.
^^ Dzięki za informację :) Postaram się to wykorzystać w przyszłości.

Trochę zdjęć na nową stronę:

44. Politechnika:

45. Socreal z placu grunwaldzkiego od podwórka:
46. To samo co wyżej, tylko że z drugiej strony. W oddali widzimy Grunwaldzki Center.

47. Wejście do cudownej kamienicy "pod murzynem" na pl. Solnym:
Fajnie działasz tym Zenitem :|.
@45 - ze tez sobie socreal pozwolil na takie rzędy okien ;) dzieki za miłe photographie :)
^^ Dzięki za komentarze :cheers:

48. Jedna z moich ulubionych kamienic :drool:

49. A to wejście do tego budynku. Talanar powinien kojarzyć :)
Tylko żebyś nie zbankrutował przez wywoływanie negatywów i robienie odbitek;)
Lulek89 podaj nr konta bo widzę że Agrest07 martwi się o stan twojego posiadania i pewnie go z nieodpartą chęcią zasili :)
49 - kojarze co poniektóre zdjecia z tego posta którego podlinkowałeś, ale tych form kolistych to za cholere nie
48 - fuj, jakie piękne zdobienia ;)
Lulek89 podaj nr konta bo widzę że Agrest07 martwi się o stan twojego posiadania i pewnie go z nieodpartą chęcią zasili :)
Oj tam, oj tam:) Po prostu nie chcę żeby Lulek zamknął przedwcześnie ciekawy wątek z powodu bankructwa;)
^^ Prędzej niż z bankructwa wątek będzie miał przerwę z okazji wakacji ;)
Jednak nie jestem rodowitym wrocławianinem i wracam zawsze na wakacje do rodzinnego miasteczka. Dlatego też nie będzie tyle okazji żeby focić we Wrocławiu, niestety.

50. Chciałem jakąś kulturalną wrzutkę zrobić z okazji zdobycia tytułu ESK w 2016 roku, ale nic nie mam takiego. Musi wam wystarczyć Świdnicka zastawiona straganami jarmarku świętojańskiego ;)

51. Feniks w odbiciu:
52. Skrzyżowanie Piłsudskiego i Świdnickiej:

53. Ta lepsza strona Piłsudskiego ;)
Eh, wątek spadł na drugą stronę, muszę się poprawić :|

54.Staromiejska impresja blokowa ;)

55. Tu już właściwy budynek dla starego miasta :)

56. Dziedziniec średniowiecznego więzienia, przy ul. więziennej ;)

57.Ile bym dał żeby tramwaje, nawet tylko linie turystyczne, wróciły na swoje dawne linie na starym mieście:
Nikt mnie nie lubi i nie odwiedza. A tym bardziej nie pisze komentarzy... :(

58. Jatki:

59. Gdzieś na starym mieście :D :
60. Trochę nowoczesności trzeba do wątku wprowadzić ;)

61. :drool:
62. Ul. Psie budy, bardzo fajna, klimatyczna, tylko trochę zaniedbana:

63.
^^ mam tak samo, ostatnio tylko był epizod ze dobrowolnie sami przychodzili :(

A obiekty całkiem ciekawe. Aczkolwiek w tych jatkach wszyscy musieli sie walić w głowy jak juz wracali z tym miesem i probowali przejść pod tymi podporami ;)
61 - secesyjka or what ?
64. O, ostatnie zdjęcie z tego negatywu. Myślałem że mi więcej zostało ;) No trudno, teraz miejsce dla Was, na komentarze, uwagi, spostrzeżenia :)

A obiekty całkiem ciekawe. Aczkolwiek w tych jatkach wszyscy musieli sie walić w głowy jak juz wracali z tym miesem i probowali przejść pod tymi podporami ;)
61 - secesyjka or what ?
No, nisko tam jest, ale dla zwierząt starczy ;) Chyba secesyjka, ale pewny nie jestem.
tzn ze klient mial dojazd z innej strony ? No to dobrze :)
Nikt mnie nie lubi i nie odwiedza.
Wątek lubię i odwiedzam ;)
Kolejna dawka zdjęć jak zwykle "w klimacie".
61 - 80 of 4748 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.