SkyscraperCity Forum banner

[Wrocław] Monopol na Wrocław

102118 Views 582 Replies 67 Participants Last post by  spw
Witam :) Chciałbym przedstawić swój własny sposób widzenia miasta w którym się zakochałem od pierwszego wejrzenia. Przedstawię miejsca znane, ale też takie w które standardowy turysta się nie zagłębi. Zapraszam do oglądania i komentowania zdjęć :)

1. Zacznę naukowo, Uniwersytet

2.

3. Fontanna Szermierza na placu Uniwersyteckim, tym razem od tyłu :p

4. Marina z widokiem na ciekawą zabudowę ulicy Grodzkiej w oddali

5.

6. Widok na Uniwersytet z Wyspy Słodowej

7. Hotel Plaza

See less See more
7
1 - 20 of 583 Posts
Zapowiada się bardzo fajnie ! Napisz też kilka opinii o mieście i pozytywnych i nie. Tak w ogóle to skąd przyjechałeś ?
8. Kładka Słodowa

9. Ossolineum

10. Bulwar Stanisława Kulczyńskiego

11. Ossolineum wraz z budynkiem mieszczącym się na Wyspie Tamka

12. Hala Targowa i Most Piaskowy

13. Most Piaskowy, fajnie się komponuje z budynkami uniwersyteckimi

See less See more
6
Jestem z Lublina a jeśli chodzi o opinie to tych złych będzie jak na lekarstwo :) Jestem fanatykiem Wrocka i obiektywizmu u mnie za grosz. Bywam tu 4 razy w roku i za każdym razem z bólem serca wyjeżdżam.
Na razie mnie, turysty, niczym nie zaskoczyłeś :) Czekam na więcej ;) A Wrocław jest jak najbardziej piękny :cheers:
14. ... i wszystkim znana Renoma, zaczynam od nowej części

15. ujęcie od strony ul. Czystej

16.

17.

18.

19. Podwale

20. Stara Renoma

21. Podobno wstawki na pierwszych dwóch piętrach są pozłacane a na wyższych prawdziwe złoto :)

22.

See less See more
9
Jestem z Lublina a jeśli chodzi o opinie to tych złych będzie jak na lekarstwo :) Jestem fanatykiem Wrocka i obiektywizmu u mnie za grosz. Bywam tu 4 razy w roku i za każdym razem z bólem serca wyjeżdżam.
Jednak liczylibyśmy na jakąkolwiek krytykę mimo wszystko ;)
Chcecie krytykę ?? a proszę bardzo :) miasto rozkopane tu remont tam remont, ja wiem że jak będzie zrobione to będzie cacy i trochę dużo menelstwa się kręci a jak byłem w weekend majowy to jeden żul przegiął pałę i cisnął klocka w okolicach Hotelu Plaza na środku alejki spacerowej. Owoc jego zmagań zobaczycie w następnym rzucie zdjęć :)
See less See more
jak byłem w weekend majowy to jeden żul przegiął pałę i cisnął klocka w okolicach Hotelu Plaza na środku alejki spacerowej. Owoc jego zmagań zobaczycie w następnym rzucie zdjęć :)
Może lepiej byś nam darował to... :lol:

Zastanawiam się też czy sam nie wrzucić swoich fotek z Wrocławia, ale niestety mam ich mało, ze względu na to że często padało i szkoda mi było aparat brać.
See less See more
Zastanawiam się też czy sam nie wrzucić swoich fotek z Wrocławia, ale niestety mam ich mało, ze względu na to że często padało i szkoda mi było aparat brać.
Za wsze można wrzucić tu http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=763322 jak się ma za mało zdjęć na zakładanie własnego wątku.

Zdjęcia Monopol777 bardzo fajne :cheers:
See less See more
Zdjęcia świetne, ale ... przesadziłes z kolorami, nasyceniem. Drzewa za zielone, aż ciężko się ogląda.
23. Jak już byłem przy Renomie to przypomniało mi się że w innych wątkach o Wrocku były jakieś fotki z dachu, więc wszedłem i cyknąłem pare ujęć panoramy :)

24.

25.

26.

27. W oddali wieża ciśnień

28. Trochę niewyraźnie te Arkady wyszły

See less See more
6
29. Czerwień dachówek, jak ja to lubię :)

30.

31. Widok na sedesowce

32. Wrocław, miasto wież

33. Hala Stulecia

34. Kościół św. Elżbiety i komin Fabrycznej

35.

See less See more
7
Jednak liczylibyśmy na jakąkolwiek krytykę mimo wszystko ;)
36. A i bym zapomniał. Okolice Hotelu Plaza, taki bonusik dotyczący wad Wrocławia, jeśli się nie spodoba to mogę usunąć :)

See less See more
Oj wiem wiem .... sam kiedyś podobne zdjęcie z Pułaskiego wrzuciłem ... porażka.

Mój kumpel, który jest policjantem w Krakowie też kiedyś na służbie spotkał taką babkę, która na samych Plantach postanowiła załatwić własną potrzebę ...

To jest plaga polskich miast.
Nie żebym takie procedery popierał (jak ktoś już rzeczywiście nie ma innej możliwości, to niech sobie znajdzie przynajmniej jakieś ustronne miejsce), ale niedostatek publicznych toalet, to również plaga polskich miast. Wiadomo, że pewna grupa ludzi i tak z nich nie skorzysta, ale inni w potrzebie mają problemy...
See less See more
Powinien być zakaz wyprowadzania psów i ludzi, to może by się powstrzymał. Ale i tak te smaczki nie zakłócają mojego zdania o Wrocku
1 - 20 of 583 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.