13,306 Posts
Witam w moim drugim wątku fotograficznym dotyczącym tym razem Nadodrza. Nadodrze położone jest na północ od Starego Miasta, jest również północną częścią wrocławskiego Śródmieścia. Moim zdaniem jest to jedna z najpiękniejszych części miasta, szczęśliwie ominęły ją większe zniszczenia wojenne. Niemniej jednak dzisiaj ta okolica sprawia ponure wrażenie, większość kamienic jest w złym stanie technicznym, wiele również nie ma elewacji, zostały skute do "żywej" cegły, ponieważ zagrażały ludziom odpadającymi odłamkami. Powodem tego jest kompletny brak remontów i jakichkolwiek prac w okresie PRLu, kamienice miały umrzeć śmiercią techniczną.
Nadzieję niosą remonty, które rozpoczęły się w ostatnich latach, pierwsze obiecujące rezultaty możemy zaobserwować przy ul. Pomorskiej czy ostatnio na placu Staszica. Ale naprawdę dużą odmianę wizerunku dzielnicy przyniesie szykowany przez miasto a współfinansowany przez UE program rewitalizacji Nadodrza. Mam nadzieję na szybkie i pozytywne zmiany w tej części miasta, części z ogromnym potencjałem.
Zapraszam do oglądania zdjęć, mojej ulubionej dzielnicy.
Nadzieję niosą remonty, które rozpoczęły się w ostatnich latach, pierwsze obiecujące rezultaty możemy zaobserwować przy ul. Pomorskiej czy ostatnio na placu Staszica. Ale naprawdę dużą odmianę wizerunku dzielnicy przyniesie szykowany przez miasto a współfinansowany przez UE program rewitalizacji Nadodrza. Mam nadzieję na szybkie i pozytywne zmiany w tej części miasta, części z ogromnym potencjałem.
Zapraszam do oglądania zdjęć, mojej ulubionej dzielnicy.