SkyscraperCity Forum banner

[Wyspy Kanaryjskie] Wczasy na Kanarach

7577 Views 52 Replies 12 Participants Last post by  Bomirek
Zakładam ten wątek aby pokazać uroki Wysp Kanaryjskich. Tymczasem będzie to Gran Canaria ale myślę, że w przyszłości odwiedzimy inne wyspy. Zapraszam innych do umieszczania w tym wątku swoich relacji.

Na początek dwa filmiki z przejazdu samochodem po krętych drogach z oryginalną ścieżką dźwiękową:

Obiecuję, ze zdjęcia będą również ale trochę później.
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 53 Posts
Ja mam tylko jedno zasadnicze pytanie - Twoja żona to tak non stoper w aucie nadaje?

Ja bym swoją wyrzucił gdyby trajkotała bez przerwy i zabierała mi przyjemność kontemplowania okoliczności przyrody. :cool:
  • Like
Reactions: 2
Jedni wolą przyrodę a inni żonę. Filmik był robiony do zbiorów prywatnych. Trochę sobie żartowaliśmy.
  • Like
Roque Nublo

Zdjęcia zrobione w okolicach Roque Nublo. To prawie najwyższy szczyt na Gran Canarii (1813 m. n.p.m.)

See less See more
5
  • Like
Reactions: 4
Autostarada GC-1

Filmik z przejazdu autostradą GC-1 z północy na południe, od Las Palmas do portu lotniczego.

Ścieżka dźwiękowa oryginalna.

Pico Bandama

Pico Bandama - Punkt widokowy przy wygasłym wulkanie (569 m. n.p.m.)

See less See more
5
  • Like
Reactions: 3
Podsumowanie

Mieszkalismy w hotelu Occidental Margaritas.

Na plażę można było dojechać busem hotelowym lub przejść się ok. 20 min przez miasto.

pogoda na początku października była świetna.

Wypożyczyliśmy samochód na 3 dni za 68 euro. www.cabreramedina.com

Samochód ten oprócz zwiedzania wyspy pozwalał też na dojazd do takiego parkingu tuż obok dzikiej plaży.
See less See more
5
  • Like
Reactions: 4
a to hetero latają do Maspalomas? :)

ps. zawsze śpimy w Margaritas, bo jest "najdalej" od oceanu i codziennie chodziliśmy w obie strony pieszo, nigdy busem
a to hetero latają do Maspalomas? :)

ps. zawsze śpimy w Margaritas, bo jest "najdalej" od oceanu i codziennie chodziliśmy w obie strony pieszo, nigdy busem
Na tej pięknej plaży jest dość miejsca dla wszystkich niezależnie od orientacji seksualnej i niezależnie od stopnia zakrywania/odkrywania ciała.
Do plaży faktycznie jest daleko a bus objeżdża kilka hoteli. My chodziliśmy w obie strony czasami nawet dwa razy dziennie bo przecież obiad też trzeba zjeść.
Na tej pięknej plaży jest dość miejsca dla wszystkich niezależnie od orientacji seksualnej i niezależnie od stopnia zakrywania/odkrywania ciała.
Do plaży faktycznie jest daleko a bus objeżdża kilka hoteli. My chodziliśmy w obie strony czasami nawet dwa razy dziennie bo przecież obiad też trzeba zjeść.
Tak, plaże były niesamowite i widoki również 😉.
Spacery zapewnialy niezbędny ruch i dodawał tylko uroku.
  • Like
Widzę, że znikły zdjęcia. Wieczorem przerzucę je na inny hosting.
tylko wiesz, że poza plazą naturystyczną, wydmy to jeden z największych obszarów do uprawiania seksu na wolnym powietrzu (w sumie sprawdziłem, podobno jest gdzieś kawałek hetero :)

swoją drogą pytanie ode mnie:

bierzemy teściów na Kanary w styczniu. GC jest dla nas miejscem "branżowym", pomyśleliśmy że dobry pomysł, żeby zobaczyć jakieś inne wyspy. teściowa w miejscu nie usiedzi (złota kobieta do rany przyłóż - gangrena murowana) i dobrze, bo ja też nie, więc chcemy wynająć samochód i coś zobaczyć, najlepiej ze dwa dni. najbardziej oczywista jest Teneryfa, ale jakieś inne wyspy nie są za małe na całodniowe wyprawy samochodem? polecicie coś?
^^

Teneryfa, oprócz plaż:
-wulkan Teide, na który można wjechać kolejką (na szczyt jest jeszcze kawałek, potrzeba pozwolenia ale to jest darmowe),
- obserwatorium astronomiczne w Izanie też można zwiedzać, całkiem fajne doświadczenie,
- Masca i jej wąwóz, można podjechać taksówką na górę, zejść do plaży i wrócić wodą, można odwrotnie, można też iść obie strony
- półwysep Anaga z górami Anaga, porośnięte lasami wawrzynowymi, świetne punkty widokowe, świetne kąpieliska poniżej Taganany, polecam lunch w Casa Africa w Roque de las Bodegas
- zachód słońca na Punta de Teno z fantastycznymi widokami na klify Los Gigantes
- San Cristobal de La Laguna, stara stolica Teneryfy ze starówką wpisaną na listę Unesco
- Puerto de La Cruz na północnym wybrzeżu, klimatyczny kurort z bardzo fajnym ogrodem botanicznym
- w Guimar są ponoć intrygujące piramidy wzniesione przez Guanchów
itd itd
Polecam sąsiedni wątek ;)
See less See more
  • Like
A czy w przypadku Teneryfy ważna jest lokalizacja? Na przykład na GC po wschodniej stronie jest goręcej, co akurat w styczniu jest fajne.

Sąsiedni, czyli ktory?
tylko wiesz, że poza plazą naturystyczną, wydmy to jeden z największych obszarów do uprawiania seksu na wolnym powietrzu (w sumie sprawdziłem, podobno jest gdzieś kawałek hetero
W głąb wydm nie wchodzlismy. Pojechaliśmy tam się opalać i kąpać w oceanie. Byliśmy w różnych miejscach plaży i poza jednym sektorem nie zauważyliśmy przewagi par tej samej płci. Co do naturystów, nie ma ich w pewnej odległości od głównych wejść na plażę. Polecamy to miejsce wszystkim.

Jeżeli chodzi o inne wyspy kanaryjskie to jeszcze tam nie byliśmy.
tylko wiesz, że poza plazą naturystyczną, wydmy to jeden z największych obszarów do uprawiania seksu na wolnym powietrzu (w sumie sprawdziłem, podobno jest gdzieś kawałek hetero :)

swoją drogą pytanie ode mnie:

bierzemy teściów na Kanary w styczniu. GC jest dla nas miejscem "branżowym", pomyśleliśmy że dobry pomysł, żeby zobaczyć jakieś inne wyspy. teściowa w miejscu nie usiedzi (złota kobieta do rany przyłóż - gangrena murowana) i dobrze, bo ja też nie, więc chcemy wynająć samochód i coś zobaczyć, najlepiej ze dwa dni. najbardziej oczywista jest Teneryfa, ale jakieś inne wyspy nie są za małe na całodniowe wyprawy samochodem? polecicie coś?
Lanzarote i Fuertefentura są wręcz za duże.

Polecałbym Lanzarote, krajoznawczo jest chyba najlepszą wyspą Kanarów, bo masz lawowe krajobrazy + kapitalną architekturę Manrique.
  • Like
1 - 20 of 53 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.