SkyscraperCity Forum banner

[Záhorská Bystrica] Projects and Construction Updates

68856 Views 204 Replies 51 Participants Last post by  BHT

official web: http://www.podvrskami.sk/index.php

Construction period: God knows

Costs: 265 551 351 €

Financing bank: Tatra banka

Developer:Opera, SL Group, Delek Global Real Estate Limited, Scorpio

Architects: Yashar Architects , Ing. arch. Peter Moravčík, Bobek Jávorka, s. r. o.

24 turn-key family houses
86 building plots for family houses with access roads
8 100 m2 of a shopping centre
8 000 m2 of a large public park

21 - 40 of 205 Posts
To tazko, kedze nie je kde a ked pojde smerom na strme vrsky niekedy mhd tak zozeriem kefu, lebo to je proste nepredstavitelne :lol:
a v com je problem? v sirke cesty? vsak ak tam idu robit takuto stvrt, urcite tu komunikaciu musia na to predimenzovat (ak je momentalne taka, ze sa tam ani autobus nezmesti...).
a v com je problem? v sirke cesty? vsak ak tam idu robit takuto stvrt, urcite tu komunikaciu musia na to predimenzovat (ak je momentalne taka, ze sa tam ani autobus nezmesti...).
Autobus sa tam určite zmestí. Dokonca je tam už vybudovaná cyklotrasa, na nasledujúcej mape vyznačená ako modrá prerušovaná čiara:
http://www.opencyclemap.org/?zoom=16&lat=48.23399&lon=17.03741&layers=B000

Foto:
Prvy problem spociva v tom ze ked bus vylezie zo zastavky Markiza na hlavnu cestu, tak nasledne nevytoci smerom na Strme vrsky (je tam taka super krizovatka). Aj keby vytocil, nastava tam kolizna situacia, kto to tam pozna vie o com hovorim. Aj ked mozno sa to casom zlepsi.
No a druhy problem je koncepcny, bus by sa musel presmerovat az na Donsku, prejst nou (naco?), spravit velky obluk naspat na Tatransku aby sa zase napojil na dnesku trasu a obsluzil centrum dediny. Alebo by obsluzil areal a otocil by sa (kde?) a vratil sa naspat na Bratislavsku. Obe alternativy znamenaju nezmyselne obchadzky tour de ZB, podstatny narast minut a fakt ze cely areal bude vlastne takych 5-10r este stavenisko.
^^ tvar krizovatky by bol najmensi problem zmenit, je pravda ze v dnesnej situacii by to nebol idealny prejazd.

z koncepcneho hladiska je to trochu horsie. moznost otocenia na strmych vrskoch (podla google mapy) je hore pri SOU energeticke, ale je pravda ze otocit sa spat na bratislavsku by bola hovadina.
napada ma jedina moznost, a to okruzna jazda bez konecnej. 37cka by z bratislavy presla po bratislavskej, ceskoslovenskych tankistov, pricom by sa z jej konecnej stala iba zastavka, z ktorej by pokracovala cez tesedikovu (google mi vravi ze rosickeho je jednosmerka, ak by sa ale dalo po nej, bolo by to este idealnejsie) a donsku k strmym vrskom, markize a spat do mesta. tymto by sa vyriesila aj problematicka krizovatka.

problem by bol v tom, ze vodic by mal konecnu az pod novym mostom, takze by mal jeden okruh 50+min, co by sa ale snad este dalo (83ka ma trasu 39min).
dalej by toto riesenie nemuselo byt celkom pochuti ludom z rezidencie zahorska a dolnej casti zahorskej (zastavka krce), kedze teraz by si cestu do bratislavy predlzili o nejakych 8min.

pismena su zastavky: http://maps.google.com/maps?f=d&sou...04031&sspn=0.026098,0.041842&ie=UTF8&t=h&z=15
Veruze mne by to po chuti isto nebolo ;)
Ale nemaj strach, zastavka pred mestskym uradom na nam.rodiny a zastavka na zahorskej pred krcmou a kostolom 100% zostane inak ludia a babky defenestruju starostu, a zastavka Krce na Tatranskej tiez, nakolko je tam vyuzivany prestup na BID smer Zahorie a tiez preto lebo inak starostu defenestrujem ja:)
Tie srandovne obchadzky po Donskej atd su nezmyslom lebo za prve nikoho neobsluhuju (RD) a za druhe ti ludia uz dnes chodia autami.
da sa tu davat karma abo nieco za komenty? paci sa mi to :D
Ak si dobre pamatam zastavky na mhd su tam uz vybudovane....zrejme ich tam len tak nebudovali, ale kto vie...
http://bratislava.sme.sk/c/5593640/nova-stvrt-v-zahorskej-bystrici-uz-rastie.html

Stavebná činnosť prebieha na bytových domoch klastra A, ktorý pozostáva zo 66 bytových jednotiek v trojpodlažných budovách s parkovacími miestami v suteréne. Ukončenie výstavby prvých bytov je naplánované na zimu budúceho roka.
Z projektu vychádza, že výstavba prvej etapy zahŕňa 400 bytov v nízkopodlažnom rezidenčnom komplexe, časť obchodných priestorov pre nových obyvateľov a mala by trvať približne 30 mesiacov.
Excluzivne zabery- chlapik co robi stav. dozor sa ma pyta: "co fotite?" ja, ze na forum..."podte, prevediem Vas"...

^^ dva zeriavy

^^ zacali sadovu upravu

• Like
Reactions: Henrich37
skoda ze namaju takyto dozor na vsetkych stavbach- super update
a co presne stavaju ? Len domy a byty co su predane? alebo celu nejaku etapu?
ved tu to mas vyssie napisane..
20.11.2010 | update

infraštruktúra

jeden z dvoch RD, kt. sú vo výstavbe

výstavba

RZ vpozadí :)

otváracie hodiny centra predaja som nestihol, takže len takto cez dve sklá...

CIAO

rd stavaju este len dva? kedze na tych pozemkoch si mozes postavit dom aky chces a nie taky ako ti oni ponuknu tak som si myslel ze sa to hned rozpreda ale zda sa ze dali aj na tuto lukrativnu lokalitu prilis vysoke ceny inac si to neviem vysvetlit
rd stavaju este len dva? kedze na tych pozemkoch si mozes postavit dom aky chces a nie taky ako ti oni ponuknu tak som si myslel ze sa to hned rozpreda ale zda sa ze dali aj na tuto lukrativnu lokalitu prilis vysoke ceny inac si to neviem vysvetlit
mozu byt komplikacie aj s majetkopravnym vysporiadanim pozemkov, kolaudaciou inzinierskych sieti, atd...
nie je predpísaná architektúra RD? :bash:
nie je predpísaná architektúra RD? :bash:
hahaha :) akoze ci existuje uzemny plan zony? pri slovenskych developeroch? :D
Takze poporiadku....tych stavieb tam je trosicku viac...ked som tam bol pred cca 2 tyzdnami tak tam bolo min. 5 domov rozostavanych....
je tam aj obcov dany regulativ vystavby, tak mi aspon hovorila slecna v predajnom mieste... su to pozemky na individualnu vystavbu, cize mozete si tam postavit co chcete ale v ramci regulativu...pamatam si, ze spominala sedlovu strechu a zastavanost ale uz neviem presne kolko....
a s tymi inzinierskymi sietami zrejme tiez nebude problem...logicky ked stavju tito 4 ci 5 a maju stavebko, tak zrejme aj pri dalsich pozemkoch nebude problem...
...skor si myslim, ze cakaju na financie atd....
Buduci tyzden pojdem mozno okolo tak sa tam zastavim urobit update a schvalne popocitam tie domy...

edit: majetkovo pravne vyrovnanie tiez blbost...asi by to nemohli predavat a keby to aj napriek tomu predavali, tak nikto by to nekupil...pozemky za niekolko melonov nie je macka vo vreci....
Takze poporiadku....tych stavieb tam je trosicku viac...ked som tam bol pred cca 2 tyzdnami tak tam bolo min. 5 domov rozostavanych....
je tam aj obcov dany regulativ vystavby, tak mi aspon hovorila slecna v predajnom mieste... su to pozemky na individualnu vystavbu, cize mozete si tam postavit co chcete ale v ramci regulativu...pamatam si, ze spominala sedlovu strechu a zastavanost ale uz neviem presne kolko....
a s tymi inzinierskymi sietami zrejme tiez nebude problem...logicky ked stavju tito 4 ci 5 a maju stavebko, tak zrejme aj pri dalsich pozemkoch nebude problem...
...skor si myslim, ze cakaju na financie atd....
Buduci tyzden pojdem mozno okolo tak sa tam zastavim urobit update a schvalne popocitam tie domy...

edit: majetkovo pravne vyrovnanie tiez blbost...asi by to nemohli predavat a keby to aj napriek tomu predavali, tak nikto by to nekupil...pozemky za niekolko melonov nie je macka vo vreci....
ved hovorim, ze mozno. a uz som sa stretla s takymi optimistami, co spravili presne toto. jedna pani kupila s velkym nadsenim pozemok pod lesom so zaujimavym svahovanim atd, a potom zistila, ze to v skutocnosti nie je stavebny pozemok a ze na nom teda nemoze stavat. a to su este celkom drobne "kiksy", ale ked niekto kupi na podnikanie budovu, ktorej uz bolo vydane buracie povolenie, kvoli ktoremu mu banka uz neposkytne uver, to je radost.
apropo, regulativ na sikme strechy ale v modeli uzemia nie je ani jedna?
ved hovorim, ze mozno. a uz som sa stretla s takymi optimistami, co spravili presne toto. jedna pani kupila s velkym nadsenim pozemok pod lesom so zaujimavym svahovanim atd, a potom zistila, ze to v skutocnosti nie je stavebny pozemok a ze na nom teda nemoze stavat. a to su este celkom drobne "kiksy", ale ked niekto kupi na podnikanie budovu, ktorej uz bolo vydane buracie povolenie, kvoli ktoremu mu banka uz neposkytne uver, to je radost.
apropo, regulativ na sikme strechy ale v modeli uzemia nie je ani jedna?

Tá pani ten pozemok snáď kupovala na vlastnu päsť a nie cez developerský projekt lebo to by bolo fakt faux-paus.

Čo sa týka toho búracieho povolenia,to je vždy platné 2 roky od vydania rozhodnutia a v prípade jeho nenaplnenia stráca platnosť
  • Like
Reactions: Henrich37
21 - 40 of 205 Posts