SkyscraperCity Forum banner

[Zachodniopomorskie] Tydzień magicznych chwil

11968 Views 93 Replies 10 Participants Last post by  ormi
3
Witam!

Postanowiłem wyruszyć z nowym tematem, gdyż zainspirowany pięknymi krajobrazami, malowniczymi miasteczkami i miastami zachodniego pomorza, chwyciłem za aparat i sfotografowałem wszystko co mi się udało, a z dzieciakiem na rękach wcale to nie jest takie proste ;) Przez ten tydzień udało mi się zwiedzić Czaplinek, Stare Drawsko, Szczecinek, Ustronie Morskie - Sianożęty, Kołobrzeg i Kłomino. Narazie tylko tyle, jeśli się uda to we wrześniu dołożę starań i sfotografuje jeszcze inne miejscowości. Mam nadzieję, że moje zdjęcia zachęcą do odwiedzenia w/w miejsc ;)

No to zaczynamy! Na dobry początek Szczecinek. Przecudowne miasto, zadbane, czyste, z niesamowitą częścią parkową, która robi naprawdę pozytywne wrażenie. Rzecz jasna są kontrasty, są wpadki architektoniczne, chaos reklamowy, ale będąc tam w ogóle to nie wpływa na odbiór samego miasta:

1. W drodze na starówkę wita nas wieża strażacka z XIX w. Przypuszczam, że odrestaurowana dzięki inwestorowi sąsiedniego budynku

2.

3. Wieża kościoła Mariackiego
See less See more
21 - 40 of 94 Posts
3
78.

79. Tylko dwa z wewnątrz, bo akurat zaczynała się Msza, miejscowi bardzo krzywo patrzyli na osobnika z aparatem :D

80.

Ciśniemy nad Bałtyk! Kolejna porcja zdjęć jutro!
See less See more
Bardzo ciekawie zacząłeś :), będę z pewnością zaglądał i z przyjemnością obejrzę kolejne, odwiedzone przez Ciebie miejsca. :cheers:
Ps.: Co do zalewu reklam i szyldów w Szczecinku to rzeczywiście wygląda to miejscami fatalnie, co prawda nie jest to jakaś przypadłość szczecinecka, bo niemal w całej Polsce jest podobnie niestety.
3
Ustronie Morskie - Sianożęty. Zdjęcia właściwie z plaży, gdyż jarmarków nie warto fotografować. Choć trzeba oddać Ustroniom, iż są spokojną miejscowością wypoczynkową. Nie ma tak wielu turystów, uliczki są poukładane, "pensjonaty" nie rzucają się w oczy. Miejsce godne polecenia na wakacje.

81. Ustrońskie molo

82.

83.
See less See more
3
99.

100. Jako setne, zachód słońca

101.

W najbliższym czasie wrzucę zdjęcia z Kołobrzegu, a zaraz po nich na chwilę wrócimy się do Luzstroni Morskich.
See less See more
Można dużo więcej zobaczyć tylko to co jest tajemnicze nie jest na mapie. Fajny wypad będę śledził temat bo jest ciekawy.
3
Bardzo przyjemne zdjęcia :)
:cheers:

Można dużo więcej zobaczyć tylko to co jest tajemnicze nie jest na mapie. Fajny wypad będę śledził temat bo jest ciekawy.
#1 post na wszystko Ci odpowie ;)

Dotarłem do Kołobrzegu. Galeria z Kołobrzegu nie jest wybitnie duża, ze względu na czas i możliwości. Był to zwykły popołudniowy spacer, ścieżkami którymi chadzałem w dzieciństwie.

102. Tuż po wjeździe do miasta zatrzymałem się na stacji benzynowej. Widząc te bloki postanowiłem cyknąć kilka zdjęć, bo takie widoki zaczynają przechodzić do przeszłości.

103. Kołobrzeskie "Alternatywy 4" ;)

104.
See less See more
3
105. Pierwsze co rzuciło się w oczy to ta bezczelna mewa

106. Podszedłem do niej na niecały metr, a ona bez żadnego respektu...

107. Fasada ośrodka sanatoryjnego "Mewa V"
See less See more
3
108.

109. Mewa bodajże II

110. OW "Zorza" (pewnie zmienili z "Tęcza" ;) )
See less See more
3
111. "Ikar" od tyłu

112. Jeszcze raz "Zorza". Od 1996 nic się tam nie zmieniło. Nawet wnętrza :eek:hno:

113. Hauptbahnhof od strony torów, to nie jest powód do dumy.
See less See more
21 - 40 of 94 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.