SkyscraperCity Forum banner

[Zachodniopomorskie] Tydzień magicznych chwil

11980 Views 93 Replies 10 Participants Last post by  ormi
3
Witam!

Postanowiłem wyruszyć z nowym tematem, gdyż zainspirowany pięknymi krajobrazami, malowniczymi miasteczkami i miastami zachodniego pomorza, chwyciłem za aparat i sfotografowałem wszystko co mi się udało, a z dzieciakiem na rękach wcale to nie jest takie proste ;) Przez ten tydzień udało mi się zwiedzić Czaplinek, Stare Drawsko, Szczecinek, Ustronie Morskie - Sianożęty, Kołobrzeg i Kłomino. Narazie tylko tyle, jeśli się uda to we wrześniu dołożę starań i sfotografuje jeszcze inne miejscowości. Mam nadzieję, że moje zdjęcia zachęcą do odwiedzenia w/w miejsc ;)

No to zaczynamy! Na dobry początek Szczecinek. Przecudowne miasto, zadbane, czyste, z niesamowitą częścią parkową, która robi naprawdę pozytywne wrażenie. Rzecz jasna są kontrasty, są wpadki architektoniczne, chaos reklamowy, ale będąc tam w ogóle to nie wpływa na odbiór samego miasta:

1. W drodze na starówkę wita nas wieża strażacka z XIX w. Przypuszczam, że odrestaurowana dzięki inwestorowi sąsiedniego budynku

2.

3. Wieża kościoła Mariackiego
See less See more
61 - 80 of 94 Posts
2
W Kłominie, Rosjanie pozostawiali większość rzeczy biurowych, meble, zdarzały się nawet podobno jakieś wartościowe drobiazgi. Wszystko zostało rozszabrowane przez miejscową ludność, nawet framugi we drzwiach co za chwile zobaczycie.

163.

164.
See less See more
Po prawie roku czasu zdołałem się zebrać w sobie i dokończyć ten wątek. Jakoś tak brakowało czasu, ochoty i pamięci do tego, ale odkupię swoje winy zamieszczając zdjęcia z miejscowości Czaplinek i Stare Drawsko :) Zaczynamy!
Witam, wiadomo, co dalej z tymi budynkmi w Kłominie? Ile z nich jest już wyburzonych, sa już jakieś wyremontowane? Ma ktoś z Was nowe fotki?
Pozdrawiam ze Śląska
Witam, wiadomo, co dalej z tymi budynkmi w Kłominie? Ile z nich jest już wyburzonych, sa już jakieś wyremontowane? Ma ktoś z Was nowe fotki?
Pozdrawiam ze Śląska
Zdjęcia są z ostatnich wakacji. Aktualnie wyburzają całą zabudowę, ostał się jeden budynek, który miał zostać zaadaptowany do jakiś celów, ale jak to wygląda na dzisiaj, to nie wiem.
61 - 80 of 94 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.