SkyscraperCity Forum banner

[Zachodniopomorskie] Tydzień magicznych chwil

11979 Views 93 Replies 10 Participants Last post by  ormi
3
Witam!

Postanowiłem wyruszyć z nowym tematem, gdyż zainspirowany pięknymi krajobrazami, malowniczymi miasteczkami i miastami zachodniego pomorza, chwyciłem za aparat i sfotografowałem wszystko co mi się udało, a z dzieciakiem na rękach wcale to nie jest takie proste ;) Przez ten tydzień udało mi się zwiedzić Czaplinek, Stare Drawsko, Szczecinek, Ustronie Morskie - Sianożęty, Kołobrzeg i Kłomino. Narazie tylko tyle, jeśli się uda to we wrześniu dołożę starań i sfotografuje jeszcze inne miejscowości. Mam nadzieję, że moje zdjęcia zachęcą do odwiedzenia w/w miejsc ;)

No to zaczynamy! Na dobry początek Szczecinek. Przecudowne miasto, zadbane, czyste, z niesamowitą częścią parkową, która robi naprawdę pozytywne wrażenie. Rzecz jasna są kontrasty, są wpadki architektoniczne, chaos reklamowy, ale będąc tam w ogóle to nie wpływa na odbiór samego miasta:

1. W drodze na starówkę wita nas wieża strażacka z XIX w. Przypuszczam, że odrestaurowana dzięki inwestorowi sąsiedniego budynku

2.

3. Wieża kościoła Mariackiego
See less See more
81 - 94 of 94 Posts
2
191. A teraz mam dla Was piękny przykład małomiasteczkowego modernizmu:

192.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
2
201. Główny węzeł drogowy w Czaplinku :D

202. Kościół p.w. św. Trójcy:
See less See more
2
203.

204. Tak właśnie powinny wyglądać tablice informacyjne na zabytkach.
See less See more
2
211. Na koniec chciałem przedstawić małą, przyjemną miejscowość - Stare Drawsko

212.
See less See more
Przyszłe pokolenia będą tu dokonywały jakichś zmyślnych wykopalisk za tutejszą zawartością integralnie zaginioną - racjonalnie irracjonalną. :)
81 - 94 of 94 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.