SkyscraperCity banner

1261 - 1280 of 1314 Posts

·
Registered
Joined
·
18,925 Posts
Dvojicu Kineza u nadzoru Luke Zadar mijenjaju odvjetnici a iz Zagreba stiže i direktor

ZADAR - Krajem siječnja održat će se redovita glavna skupština tvrtke Luka Zadar na kojoj će doći do kadrovskih promjena u odnosu na dokapitalizaciju koju su proveli kineski investitori.

Iz Nadzornog odbora opozivaju se član NO Jie Bao s prebivalištem u Kanadi te Yongxi Ruan, kojem je prebivalište u Kini. Skupštini dioničara predloženo da umjesto dvojice Kineza u NO Luke Zadar uđu Zoran Žakula i Damjan Krivić, obojica odvjetnici iz Zagreba. U NO ostaju predsjednik Fan Yang, koji se u Kanadi bavi nekretninama kao i njegov zamjenik Zvonimir Zlopaša iz Zagreba preko čije agencije je provedena dokapitalizacija Luke, otkupom dionica manjih dioničara. U NO ostaje Tihomir Vorih i Zlatko Matošić, koji spadaju u TOP 10 dioničara Luke. Većinski vlasnik je Zadar Seaport s udjelom od 75 posto, prema informacijama Središnje depozitarne agencije. Tu je tvrtku krajem siječnja osnovala kompanija Zhongya Holding sa sjedištem u Hong kongu.

Zbog čega je došlo do takvih promjena četiri mjeseca nakon glavne skupštine na kojoj je potvrđena dokapitalizacija i izbor NO Luke, postoje različite spekulacije. U svakom slučaju svoj upliv u toj priči imao je Mario Rendulić, lobist za Kinu koji je figurirao kao budući predsjednik NO Luke u prijedlogu za skupštinu dioničara 30. kolovoza ove godine, ali dioničari na skupštini nisu izabrali njega nego Kineza. Kao što će uz promjenu statuta o mogućnosti imanja dva do pet direktora, s jedinog mjesta direktora otići Nikola Dragičević. Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora doznajemo kako će to biti Mario Devošić koji je prije dva mjeseca otišao iz zadarske brodske kompanije Tankerska Next Generation u koju je kao financijski direktor 2015. godine došao iz Ine.

Što će od ovog svega biti od zadarske Luke, nije jasno niti nakon najnovije promjene vlasnika. A zbog čega je tvrtka Luka zanimljiva bila slovenskim fondovima, pa taksisti iz Maribora a sada Kinezima, i to je pitanje bez konkretnog odgovora. Najveća vrijednost Luke Zadar je koncesija koju su dobili od Države za obavljanje lučke djelatnosti uz određene uvjete.

http://www.057info.hr/gospodarstvo/2018-12-21/dvojicu-kineza-u-nadzoru-luke-zadar-mijenjaju-odvjetnici-a-iz-zagreba-stize-i-direktor
 

·
Registered
Joined
·
18,925 Posts
Upoznajte najveći kruzer koji će uploviti u Zadar


ZADAR – U ožujku će u zadarsku luku uploviti najveći brod do sada – Costa Venezia, koja je duga čak 324 metra.

Kruzer se nalazi u vlasništvu tvrtke Costa Crociere. Svoje putovanje ovaj će brod započeti 7. ožujka u Zadru, a potom se kreće od Trsta do japanskog grada Yokohame u Japanu, piše eZadar.

Costa Venezia prima i do 5.260 putnika, o kojima brine posada od 1.278 članova.

Kruzer je težak 135.500 tona, ima 20 paluba i 2.116 kabina, te je izgrađen prvenstveno za kinesko tržište.

Zimsku sezonu dolaska kruzera u Zadar otvorit će ipak manji brodovi – 5. siječnja Star Breeze dovodi oko 200 turista, a dan kasnije dolazi nam Artemis.

http://morski.hr/2019/01/03/upoznajte-najveci-kruzer-koji-ce-uploviti-u-zadar/?fbclid=IwAR32kHdqdi4D_DN6QbddMTLwuRc5IJ2ABTVe30A4mShNOzK6h0wMagTLGZI
 

·
Registered
Joined
·
689 Posts
Atraktivan poziv: Putnička luka Gaženica daje u zakup prostore pogodne su za trgovine, kafić i restoran te supermarket

Koncesionar putničke luke u Gaženici, Zadar International Port Operations (ZIPO), uputio je poziv za iskaz interesa za zakup poslovnih prostora na novom putničkom terminalu u Gaženici, objavili su u petak iz te tvrtke.

Od ove godine, kako se navodi u priopćenju, sav će se domaći i međunarodni promet, uključujući i prodaju karata, odvijati na novom terminalu, što poziv čini atraktivnim.

Ukupno će se u podnajam dati komercijalni prostori površine od oko 2.400 četvornih metara.

U prostorima su dovršeni zidovi, podovi, rasvjeta i drugi dijelovi osnovne infrastrukture, a pogodni su za trgovine, kafić i restoran, supermarket kao i druge uslužne djelatnosti. Svi ti sadržaji bit će dio putničkog terminala, dvoetažne zgrade koja se prostire na 18.000 četvornih metara.

Površina spomenutih prostora, odnosno individualnih jedinica je između 20 i 100 četvornih metara, no mogu se kombinirati po potrebi, navodi se.

"Upravo je zgrada terminala prva točka susreta posjetitelja, odnosno turista sa Zadrom i to je prilika da se Zadar predstavi na najbolji mogući način", kazao je direktor tvrtke ZIPO Barbaros H. Ozakan.

Sigurni smo da ćemo u lokalnoj zajednici i Hrvatskoj naći kvalitetne partnere zainteresirane za poslovnu suradnju, izjavio je Ozakan.

U priopćenju se navodi kako se pored međunarodnih brodova za kružna putovanja koji će pristajati u Gaženici, na terminalu prodaju i karte za međunarodne i lokalne trajektne linije.

S godišnjim prometom većim od 2,4 milijuna putnika, od kojih je u Gaženici više od pola, Zadar je jedan od najprometnijih luka na Mediteranu.


Izvor: http://www.poslovni.hr/hrvatska/atraktivan-poziv-putnicka-luka-gazenica-daje-u-zakup-prostore-pogodne-su-za-trgovine-kafic-i-restoran-te-supermarket-348866
 

·
Registered
Joined
·
18,925 Posts
Do kraja siječnja nova autobusna nadstrešnica u Gaženici

Do kraja siječnja, ispred putničkog terminala u Gaženici bit će postavljena nova autobusna nadstrešnica. Prema riječima Jelene Bakočević, službenice za informiranje Lučke uprave Zadar, ugovor za nabavu autobusne nadstrešnice tipa U4 Lučka uprava Zadar potpisala je 18. prosinca 2018. s rokom isporuke i montaže od 45 dana.

"S obzirom na to da je prva faza preseljenja u novu zgradu Trajektnog terminala predviđena do kraja siječnja ove godine, očekujemo da će i radovi na montaži i postavljanju autobusne nadstrešnice biti okončani do predviđenog roka, odnosno da bismo tada našim putnicima i korisnicima luke bili u mogućnosti pružiti odgovarajuće i daleko bolje uvjete", priopćili su iz Lučke uprave.

O neadekvatnoj autobusnoj stanici u Gaženici, koju većinom koriste otočani, pisali smo početkom studenoga kada se putnici nisu imali gdje skloniti od olujnog juga i kiše, što je izazvalo buru nezadovoljstva na društvenim mrežama. Od načelnika Općine Preko Jure Brižića tada smo doznali kako će se nova autobusna stanica rješavati "u paketu" s preseljenjem Jadrolinijine putničke agencije u zgradu novog terminala, o čemu su načelnici otočnih općina nekoliko puta razgovarali s direktorom Lučke uprave Zadar Robertom Škifićem.

Konstrukcija nove nadstrešnice i klupa izrađene su od inoxa, bočne i stražnja strna od sigurnosnog stakla debljine 10 mm, a krov od polikarbonata debljine šest milimetara. U nadstrešnici će biti fluorescentna rasvjeta.

http://www.057info.hr/vijesti/2019-01-12/do-kraja-sijecnja-nova-autobusna-nadstresnica-u-gazenici
 

·
Registered
Joined
·
18,925 Posts
Tankerkomerc se širi na trgovinu biogorivom u GaženiciTankerkomerc je sazvao izvanrednu glavnu skupštinu dioničara kojim se predlaže promjena Statuta te tvrtke koju je lani preuzela tvrtka Crodux Derivati Dva.

U Tankerkomercu planira se obavljati djelatnosti proizvodnje biogoriva, trgovine na veliko i malo biogorivima, skladištenje biogoriva i umješavanje biogoriva

Iako je Tankerkomerc i ranije imao poslovnu suradnju s tom tvrtkom vezano korištenja skladišta naftnih derivata u Gaženici, sad se uvode nove djelatnosti u registraciju te zadarske tvrtke koji svi uglavnom vezuju za Marinu Zadar. U skladu je s to s najavama generala Ivana Čermaka od prije godinu dana. - Namjera nam je udvostručiti kapacitete postojećeg terminala, gdje na 80.000 četvornih metara prostorna dokumentacija omogućava širenje skladišnog i proizvodnog prostora i gradnju novih rezervoara, najavio je Čermak.

Zadarska luka najviše prometa ostvaruje upravo zahvaljujući tom što terminal Tankerkomerca postaje glavna baza tvrtke Crodux.

http://www.057info.hr/gospodarstvo/2019-01-16/tankerkomerc-se-siri-na-trgovinu-biogorivom-u-gazenici
 

·
Registered
Joined
·
18,925 Posts
Zavod mirovinskog prodaje dionice zadarske LukeZADAR- Za 217 dionica tvrtke Luke danas je objavljeno javno nadmetanje na kojem će se 27. veljače vidjeti želi li tko kupiti taj paket dionica koji čine 0.07 posto temeljnog kapitala zadarske tvrtke koja je lani dokapitalizirana od strane kineske grupacije.

Početna cijena tih dionica koje su bile u portfelju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i CERP-a, iznosi 39 277 kuna. Je li to više čišćenje državnog portfelja nego li prilika za kupnju dionica Luke od Države kroz javno nadmetanja nakon što su mali dioničari prodavali dionice po znatno većim iznosima.

http://www.057info.hr/gospodarstvo/2019-01-28/zavod-mirovinskog-prodaje-dionice-zadarske-luke
 

·
Registered
Joined
·
288 Posts
Lučka uprava traži novog koncesionara za naplatu parkiranja u Gaženici

ZADAR- Lučka uprava Zadar objavila je natječaj za koncesiju na parkiralište na lučkom području putničke luke Gaženica.

Koncesija se daje za tri parkirališna prostora za ukupno 343 parkirna mjesta - ispred zgrade terminala, prostora pored privremene zgrade terminala, te dio parkirališta preko puta zgrade terminala.

Početni iznos godišnjeg stalnog dijela koncesijske naknade određuje se u minimalnom iznosu od 60.000 kuna, dok je promjenjivi dio naknade jpet posto. Vrijednost koncesije procijenjena je na 1.961.505,00 kuna

Iz ukupnog broja parkirališnih mjesta, ponuđenih za koncesiju izuzimaju se 26 mjesta za potrebe Lučke uprave Zadar koja će biti besplatna. Sadašnje parkiralište koje nikada nije uređeno jer će se na njemu graditi komercijalna zgrada, stavit će se izvan funkcije već ove godine. Naime, u 2019. godini planira se početak gradnje objekta komercijalnog centra ugostiteljsko-turističko-poslovno-garažnog sadržaja, istaknuto je u natječajnoj dokumentaciji. Investitor Sarag Gaženica već je dobio lokacijsku dozvolu za teren od preko 9000 metara četvornih.

Drugi dio novog parkiralište preko puta četverotračne ceste ostaje slobodno jer je ono dio ugovora o koncesiji sa Zadar International Port Operations. To je jedna od lučkih djelatnosti koncesionara terminala koji će to parkiralište koristiti kada Gaženica postane „home port".

I dok će Lučka uprava Zadar birati koncesionara koji će dati veću ponudu za stalni i promjenjivi dio koncesijske naknade, naplata parkinga za građane bit će po utvrđenim tarifama koje je odredila Lučka uprava. One su nešto veće nego do sada u A zoni gdje će umjesto pet, sat parkiranja ljeti biti šest kuna.

U zimskom režimu naplate, od 1. rujna do 30. lipnja, u A zoni jedan sat parkiranja bit će 4 kuna a u zonama B i C po dvije kune. U ljetnom režimu od 1. srpnja do 31. kolovoza, cijena se povećava u A zoni na 6 kuna dok ć u B i C biti tri kune. Parkiranje na 15 minuta je besplatno (do sada je to bilo 30 minuta), a budući koncesionar obavezan je ponuditi mjesečne karte koje će se moći kupiti za 150 kuna (do sad 130 kuna), a za one rade na otocima, bit će upola cijene.

Za osobna vozila djelatnika Policije, Carine i Lučke kapetanije koji rade u zgradi terminala ili privremenoj zgradi terminala, najviša cijena mjesečne
karte iznosi 50 kuna. Odredba da se parking ne naplaćuje nedjeljom i blagdanom, osim u periodu od 1. lipnja do 31.kolovoza, iz nove tarife je izbačena.
.
Za službena vozila (Policija, Carina, HV, Lučka kapetanija, Hitna pomoć) također nema naplate parkiranje. Za njih se osigurava 20 parkirnih mjesta u A i B zoni.
http://www.057info.hr/vijesti/2019-02-13/lucka-uprava-trazi-novog-koncesionara-za-naplatu-parkiranja-u-gazenici?fbclid=IwAR3-twfw6Mo56l_OnhpIf8J5I_xfFb-OIf9xpwbCPTHUQnf9EYyfaOKqWAQ


Veća rezolucija: https://i.imgur.com/bGmNIBG.jpg
 

·
Registered
Joined
·
689 Posts
http://www.057info.hr/galerija/predsjednica-otvorila-putnicki-terminal-u-gazenici

Meni ovo izgleda da nije baš dovršeno... di su komercijalni sadržaji?___________________________________________________________
Talijanska brodska kompanija Gomo Viaggi sa svojim brzim brodom Nautilus povezat će Zadar s Pesarom. U četvrtak će biti prva od pet izvanrednih vožnja jer će s brodom doći novinari i turistički agenti koji će za talijansko tržište promovirati novo odredište. Redovna linija održavat će se od 30. srpnja do 27. kolovoza, utorkom i petkom iz Gaženice s međunarodnog gata.

Polazak iz Zadra bit će u 18.30 sati a dolazak u Pesaro u 22.30 sati, dok je za Cesenatico (30 kilometara južno od Ravenne) još sat vremena plovidbe. Tu brodsku kompaniju zastupa domaći brodar i istoimena agencija Miatours preko koje će se prodavati karte za brod kapaciteta 350 putnika. Cijena povratne karte u predsezoni je 135 eura, u srpnju 150 eura a u kolovozu kada je najveća navala Talijana zbog njihovog ferragosta, karta za oba smjera iznosi 170 eura.

Za kućnog ljubimca i biciklu, koji se mogu ukrcati u 47 metara dug Nautilus, dodatno se plaća 150 kuna, 35 kuna je po komadu dodatne prtljage u odnosu na dopuštenih 15 kilograma, a još 110 kuna iznosi lučka pristojba. Za djecu od 2 do 12 godina popust je od 50 posto na cijenu karte, ali se i za njih plaća puna cijena lučke takse.

http://www.057info.hr/vijesti/2019-04-24/talijanska-kompanija-povezat-ce-zadar-brodom-nautilus-s-pesarom
 

·
Registered
Joined
·
171 Posts
http://www.057info.hr/galerija/predsjednica-otvorila-putnicki-terminal-u-gazenici

Meni ovo izgleda da nije baš dovršeno... di su komercijalni sadržaji?___________________________________________________________
Talijanska brodska kompanija Gomo Viaggi sa svojim brzim brodom Nautilus povezat će Zadar s Pesarom. U četvrtak će biti prva od pet izvanrednih vožnja jer će s brodom doći novinari i turistički agenti koji će za talijansko tržište promovirati novo odredište. Redovna linija održavat će se od 30. srpnja do 27. kolovoza, utorkom i petkom iz Gaženice s međunarodnog gata.

Polazak iz Zadra bit će u 18.30 sati a dolazak u Pesaro u 22.30 sati, dok je za Cesenatico (30 kilometara južno od Ravenne) još sat vremena plovidbe. Tu brodsku kompaniju zastupa domaći brodar i istoimena agencija Miatours preko koje će se prodavati karte za brod kapaciteta 350 putnika. Cijena povratne karte u predsezoni je 135 eura, u srpnju 150 eura a u kolovozu kada je najveća navala Talijana zbog njihovog ferragosta, karta za oba smjera iznosi 170 eura.

Za kućnog ljubimca i biciklu, koji se mogu ukrcati u 47 metara dug Nautilus, dodatno se plaća 150 kuna, 35 kuna je po komadu dodatne prtljage u odnosu na dopuštenih 15 kilograma, a još 110 kuna iznosi lučka pristojba. Za djecu od 2 do 12 godina popust je od 50 posto na cijenu karte, ali se i za njih plaća puna cijena lučke takse.

http://www.057info.hr/vijesti/2019-04-24/talijanska-kompanija-povezat-ce-zadar-brodom-nautilus-s-pesarom
Koncesionar treba raspisati natječaje za zakup poslovnih prostora. Kad će, zna samo ZIPO.

Ipak strop nema neke panele da pokrije instalacije?
 
1261 - 1280 of 1314 Posts
Top