SkyscraperCity banner

1301 - 1314 of 1314 Posts

·
Registered
Joined
·
288 Posts
Projekt Nova luka Zadar – faza LOT IIIc Izgradnja obalnih zidova i zaštita nasipa

Izvršeni radovi do 30.09.2019.
Da kraja rujna ukupno je dovezeno i nasuto skoro 250 000 m3 nasipa. Količina betona koja je proizvedena za potrebe projekta je na razini od cca 35 000 m3 betona. Dosad je proizvedeno cca 900 betonskih blokova prosječne težine 85 tona i cca 150 blokova za razbijanje energije valova prosječne težine 115 tona. Od navedenog broja proizvedenih blokova dosad je postavljeno cca 800 blokova. Na Obali 8 i Spojnoj obali su postavljeni svi betonski blokovi težine 85 tona. Trenutno se postavljaju blokovi za razbijanje energije valova. Na Obali 7 je u tijeku je postavljanje blokova težine 85 tona.http://www.port-authority-zadar.hr/novosti.php
 

·
Registered
Joined
·
716 Posts
Slike nisu kronološki poredane pa je malo zbunjujuće al super! Jel ima ko završni render kako bi to trebalo izgledati?
 

·
Registered
Joined
·
18,923 Posts
Dijelovi za vjetroelektrane u teretnom dijelu luke.Pruga, skladišni prostori iz vremena staljingradske bitke, ali ajde funkcionalni su, CRODUXovi spremnici.Pogoni SOJARE, vlasnik AGROKOR, situacija nepoznata.

CRODUX kad malo bolje pogledam jedino upravu ima u Zagrebu, ali u Zadru im je sve.

Zalazak za kraj. :cheers::cheers:
 

·
Registered
Joined
·
18,923 Posts
U Zadru prvi put i najluksuzniji cruiser na svijetu11. travnja u luku Gaženica pristat će njemački cruiser Aidablue kapaciteta 2 tisuće 100 putnika i time označiti početak cruising- sezone u novoj putničkoj luci. U međuvremenu, Lučka uprava Zadar planira već sezonu 2021-u za koju je najavljen porast prometa sa 154 ticanja i 200 tisuća putnika.

Nakon što je 9 godina uzastopce bilježila porast ticanja i broja putnika, Lučka uprava nada se zadržati taj trend i u idućoj godini. Među ostalim , ravnatelj Robert Škifić najavljuje uplovljavanja poznatih cruisera koji još nisu bili u Zadru: Za sljedeću godinu opet bilježimo porast ticanja, za sada imamo najavu 154 ticanja i 200 tisuća putnika. Prvi puta se pojavljuju neki brodari kao legendarni Holland America Line , isto tako očekujemo Costa Mediteraneu da nas posjeti u idućoj godini, a najavio bih i izuzetno atraktivan brod sljedeće godine prvi put u Zadru a to je brod tvrtke Scientific American Cruises koji je zgotovljen u Hrvatskoj u brodogradilištu Uljanik u Puli i koji je u 2019. proglašen najboljim novim luksuznim cruiserom u svijetu i veseli nas da ćemo brod kojem je na porinuću kuma bila Helen Mirren moći ugostiti u našem gradu.

Ravnatelja Škifića pitali smo i o preduvjetima da Zadar postane matična luka za brodove na kružnim putovanjima. U tijeku je istraživanje o potrebama cruising-gostiju koje radimo u suradnji sa Sveučilištem u Zadru - navodi Škifić. Dodaje kako je jedan od većih problema koji u planu Lučke uprave u ovom projektu treba premostiti sljedeći: Zadar kreće putem koji je zacrtao, a to je ostvarenje home-porta uz pomoć Global Port Holdinga i firme ZIPO . Pri tom će najveći problem biti smještajni kapaciteti u Zadru, jer znamo da cruising kompanije automatski prodaju i smještaj jer 30 posto gostiju to traži. Ako gledamo brojku od 100-injak tisuća putnika koji bi trebali biti u home-portu kod nas, to znači da bi 30-ak tisuća gostiju u tijeku sezone trebalo smjestiti u nekom od zadarskih hotela a to trenutačno ne možemo, nemamo ni hotela visoke kategorije kakve traže ti putnici.

U međuvremenu za ožujak se u Zadru priprema Okrugli stol s gospodarstvenicima i turističkim subjektima te predstavnicima Global Port Holdinga, gdje će se govoriti upravo o nastojanjima da Gaženica postane matična luka za brodove na kružnim putovanjima - najavio nam je ravnatelj Robert Škifić.

https://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/u-zadru-prvi-put-i-najluksuzniji-cruiser-na-svijetu/219169/?fbclid=IwAR3bBN7vdsrOjSuWsdVdOEkNOC6HGZaPAtGfPeEaQJnuzBKOHqj6Z5cuaAI
 

·
Registered
Joined
·
288 Posts
Nema home porta bez hotela, a Sarag je u Gaženici najavio gradnju do ljeta

Je li LUZ dobio najavu kad će početi gradnja hotela u Gaženici i kada se
planira otvoriti?


LUZ je dobio potvrdu da je investitor Sarag Gaženica 21. 1. dobio dokumentaciju ovjerenu od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja bez koje nije mogao izabrati izvođača. Sad kad je to konačno riješeno, investitor očekuje da bi radovi mogli početi u prvoj polovici 2020. godine, pod uvjetom da sve daljnje aktivnosti teku glatko i bez kašnjenja.

Više na: http://057info.hr/vijesti/2020-01-31/nema-home-porta-bez-hotela-a-sarag-je-u-gazenici-najavio-gradnju-do-ljeta
 

·
Registered
Joined
·
18,923 Posts
Tri ponude za radove u ribarskoj luci Gaženica veće od procjene, ali novac je osiguranLučka uprava Zadar (LUZ) na je ponovljenom natječaju dobila tri ponude za izvođenje radova na uređenju i proširenju ribarske luke u Gaženici. Ponude su veće od procijenjene vrijednosti od 18 milijuna kuna, ali ravnatelj LUZ-a Robert Škifić je izjavio kako su osigurali dodatno financiranje iz EU programa preko Ministarstva poljoprivrede.

Najnižu ponudu od 21 875 000 kuna dala je Zajednica ponuditelja Kali gradnja sa Sladovićem, druga po veličini od 23.3 milijuna kuna je ona koju su dali Lavčević iz Splita i istoimena tvrtka iz Zadra dok je Strabag s podizvođačem Pomgradom bio najskuplji s 23. 7 milijuna kuna. S PDV-om sve su ponude nešto niže od 30 milijuna kuna.

Prvi natječaj je poništen jer su stigle dvije ponude koje su bile veće od 30 milijuna kuna, što uključuje PDV. Tada dodatno financiranje nije bilo osigurano pa je natječaj bio poništen. Ravnatelj LUZ-a nada se kako bi radovi mogli početi u lipnju.

http://www.057info.hr/vijesti/2020-03-01/tri-ponude-za-radove-u-ribarskoj-luci-gazenica-vece-od-procjene-ali-novac-je-osiguran
 
1301 - 1314 of 1314 Posts
Top