SkyscraperCity banner

1241 - 1260 of 1986 Posts

·
Banned
Joined
·
1,310 Posts

·
Što me gledaš?!
Joined
·
14,608 Posts
Čisto radi dokumentacije...
http://www.vjesnik.hr/html/2010/09/15/Clanak.asp?r=zag&c=1
Trgovi u Arena Centru bit će uređeni prema hrvatskim regijama - Zagreb će krasiti zvjezdani svod

U prizemlju i na prvom katu nalazit će se trgovine. Na drugom katu smjestit će se Cinestar multipeks s 10 dvorana među kojima će biti IMAX 3D i Gold Class kino, kuglana te kutak za djecu
Za manje od dva mjeseca, 5. studenoga, u neposrednoj blizini Arene Zagreb na Laništu otvorit će se Arena Centar - novi raj za šopingholičare koji će ponuditi brojne nove robne marke. Tvrtka TriGranit uložila je 244 milijuna eura, a ovih dana uređuje se unutrašnjost centra.
Sređuje se i okoliš centra: već su proradile velike prskalice, napravljene su i dodatne dvije rampe prema platou Arene Zagreb, a postavljen je i veliki natpis s imenom centra. Još se dovršava vanjsko parkiralište s rasvjetnim tijelima i ulaz u podzemno parkiralište s 3000 parkirnih mjesta. Sagrađen je kružni tok te bukobran prema stambenim zgradama na Laništu.
»Do kraja rujna trebaju biti završeni svi zajednički prostori«, rekla je Slavka Jureta, direktorica marketinga Arena Centra. Dodala je kako se centar počeo graditi lani u srpnju, a i sam investitor bio je ugodno iznenađen brzinom kojom su izvođači radova sagradili zgradu čija je površina 175.000 četvornih metara.
Dosad je, dodala je, iznajmljeno 85 posto od ukupno 60.000 četvornih metara maloprodajnog prostora. Osim trgovina, centar krasi i pet unutrašnjih trgova koji su nazvani po hrvatskim regijama - Dalmaciji, Istri, Slavoniji, Lici, Zagrebu i Zagorju.
Tako, primjerice, Trg Dalmacije ima oblik jedrilice, Trg Istre amfiteatra, a Zagreb krasi plavi svod sa sitnim lampicama koje daju dočaravaju zvjezdano nebo.
U centru je zamišljen i Food court, mjesto gdje će posjetitelji moći pojesti nešto s bogatog jelovnika. U prizemlju i na prvom katu bit će trgovine, između ostalog i najveći Interspar u Hrvatskoj.
Drugi kat bit će rezerviran za zabavu. Ondje će se nalaziti Cinestar multipleks s 10 dvorana među kojima će biti IMAX 3D i Gold Class kino. Na tom će katu biti i kuglana te zabavni kutak za najmlađe s raznim igrama.

Zagreb prvi u regiji dobiva IMAX kino
Zagrepčani će prvi u regiji dobiti IMAX kino - kino koje predstavlja filmsko iskustvo jedinstveno u svijetu, a u njemu je do danas uživalo više od milijardu ljudi. Kristalno jasna slika s golemim ekranom u kombinaciji s IMAX-ovim moćnim digitalnim zvukom i posebno osmišljenom geometrijom dvorane zajedno stvaraju doživljaj. S devet kino-dvorana multipleks Blitz-Cinestar uključivat će i dvije ekskluzivne kino-dvorane, prve takve u ovom dijelu Europe. Te dvije kino-dvorane, veličine najveće postojeće Cinestarove dvorane, bit će posebno uređene te intimnije opremljene s 40 udobnih sjedećih mjesta. Prostrano raspoređene fotelje dizajnirane su u paru, s naslonom na spuštanje i osloncem za noge, zasebnim stolićima i tipkom za poziv konobara. Za vrijeme projekcije posjetitelji će imati na usluzi hostese i konobare za naručivanje hrane i pića, uključujući i alkoholna. Kino-dvorane imat će i odvojeno predvorje i garderobu. Cijene za IMAX kino bit će oko 50, dok će za Gold Class biti oko 90 kuna.

Prvi put na našem tržištu Zara home, Gap i XYZ
Arena centar nudit će posjetiteljima 10 velikih te 200 malih i srednjih trgovina, među kojima će biti i veliki broj novih modnih marki. Jedan od noviteta u svijetu mode na našem tržištu robna je marka Sportina Grupe XYZ koja će se naći prvi put na hrvatskom tržištu. Sportina Grupa predstavit će se i drugim svojim robnim markama kao što su: Bata, Bestseller, Butlers, Esprit, Orsay, Parfois, Six, Tally Weijl, Tamaris, Tom Tailor, Tape a l"oeil i Yamamay. U centar ulazi i svih šest robnih marki Inditex grupe. Dok je njih pet već prisutno u Hrvatskoj - Zara, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull&Bear, Berschka - novost je dugoočekivana moda za dom - Zara home. TriGranit je privukao i Marinopolous Grupu i njihov svjetski popularan Gap i Gap baby. »U 20 posto trgovina koje otvaramo bit će novi brendovi ili se pojavljuju prvi put kao samostalne trgovine. Primjerice, iako su se dosad mogle kupovati stvari od Policea ili pak Hello Kitty, sad ćemo prvi put imati baš njihove trgovine«, objasnila je Slavka Jureta, direktorica marketinga Arena Centra.

Mirisni putovi od lavande za kretanje gluhoslijepih
Arena centar bit će prvi trgovačko-zabavni centar prilagođen gluhoslijepim osobama. Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet te Udruga za gluhoslijepe osobe »Dodir« TriGranitovi su dugoročni partneri. »Prilikom projektiranja Arena Centra savjetovali su TriGranit na koji način se centar može prilagoditi osobama s invaliditetom, uključujući slabovidne i gluhonijeme«, rekla je Slavka Jureta, glasnogovornica TriGranita. Neki od načina su mirisni putovi i traka vodilja. Za mirisne putove koristit će, kaže, lavandu. Isto tako, Udruga »Dodir« imat će u centru svoj kiosk gdje će prodavati majice i educirati građane, a imat će i radnike koji znaju znakovni jezik.

Mobilni kiosci olakšat će poslovanje obrtnicima i malim poduzetnicima
Trgovački centar Arena bit će prvi na tržištu koji će pružiti obrtnicima i malim poduzetnicima mogućnost da potaknu i razviju svoje poslovanje kroz specijaliziranu najamninu mobilnih kioska koji ne zahtijevaju dugoročne obveze i ulaganje u uređenje prostora. Već postojeći mobilni kiosci mogu se iznajmiti kratkoročno, na mjesec dana, i dobiti jamstvo za svakodnevnu izloženost posjećenosti u centru. Slavka Jureta istaknula je kako će s Arenom Zagreb i realizacijom Arena Centra slijediti još tri faze - gradnja poslovnih tornjeva, hotela i nastavak trgovačkog centra. Time, dodala je Slavka Jureta, TriGranit ostvaruje svoju viziju u kreiranju reprezentativnog ulaza u hrvatsku metropolu.

Martina Pauček Šljivak
[email protected]
 
1241 - 1260 of 1986 Posts
Top