SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

806893 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
1 - 20 of 3852 Posts
Što se tiče gradilišta na strojarskoj, našao sam neke detalje na forum.hr na temi novogradnja u ZG

http://www.forum.hr/showthread.php?p=40357872#post40357872

FYI započinje gradnja poslovno-stambenog kompleksa u Strojarskoj ulici, izvođač VMD.
Ima nekoliko postova diskusije, uglavnom ništa bitno, pa koga zanima neka proviri.
See less See more
Ak je VMD, onda bude kvaliteta na razini-ali i paprena cijena :D
Jebote grofe ti nikad nećeš kupiti stan. :lol:
već cca dvije godine kupuje stan... :D
^^
ne jebe lijep nego uporan...
već cca dvije godine kupuje stan... :D
^^
ne jebe lijep nego uporan...
Kupil bum stan kad bum se oženil :troll:
See less See more
Kupil bum stan kad bum se oženil :troll:
Ti još uvijek sanjariš da ćeš se oženit? :laugh:
Možda ću vam sada biti dosadan sa updateovima iz Strojarske, al što mogu ovo mi je pod nosom :lol:

Table s renderom i izvođačem još uvijek nema

See less See more
3
brate mili :hammer: ovo je eskpresno
samo ti stavljaj slike keko, nema isprika :D
Nažalost, gradnja neće uskoro...iz Crkve su rekli da još nisu našli investitora i da su ogradili i očistili zemljište da, kakti, ljepše izgleda...

Ali da se nešto kuha, kuha se...
pa zemljište i je relativno čisto, nema nekih objekata :dunno:
ovi očito kopaju rupu.
ovi očito kopaju rupu.
to ni meni nije baš jasno. zemljište je komad asfalta. što se točno tu ima čistiti? Zagrebparking je odnio svoje kontejnere i ostalu opremu.
ovo mi izgleda kao da kopaju jamu. no, vidjet ćemo sljedećih dana.
See less See more
MasonicStage™;93208121 said:
ovi očito kopaju rupu.
Tako su rekli u par tiskovina koje sam čitao.

Možda je posao obavljen u tajnosti da novinarčići ne bi opet udarali po njima i njihovim poduzetničkim aktivnostima...
See less See more
Mislim da ne bi kopali toliko duboko i zabijali talpe (radi osiguranja zemljišta) da samo žele očistiti ionako čisto zemljište. Na sjevernoj strani gradilišta su povukli rupu, a ostatak gradilišta su označili bijelim linijama onako kako je po nacrtu zamišljeno.
Kontejneri od uprave gradilišta su već 3 dana na gradilištu, a izvođač je (kako mi se čini) VMD promet.
See less See more
ne bih želio glumiti stručnjaka, ali s obzirom na to koliko je građevinskih strojeva dofurano na lokaciju, čini mi se da se radi nešto više od običnog čišćenja, koje može obaviti jedan bager.

tu na ovoj slici se vidi i stroj koji zabija one čelične šipke za zaštitu građvinske jame.

See less See more
i ako ja smijem nešto primijetiti, radovi su započeti na istočnoj strani parcele, gdje bi trebala doći stambena zgrada.
dakle da sumiramo:
prva faza: stambena zgrada
duga faza: neboderi :lol:

nadam se da sam u krivu :lol: :banana:

edit...u krivu sam :D ....kopa se na mjestu P+1...malo ispod toga je P+7, a malo iznad P+13.

See less See more
Da, meni se isto čini da su počeli ozbiljni radovi...tko će više znati?!

keko, pomno prati situaciju i šalji dnevne izvještaje...:lol::cheers:
1 - 20 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.