SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

809148 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Lokacija:


Renderi:
Presjek:Tlocrt:Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:________________

tabla:


vizualizacija by: vet

See less See more
13
1 - 20 of 3852 Posts
a di stane taj "park" kad se sve betonira... možda stane 10 stabala okolo i to je to :crazy2:
Na krov :D
vidi ga, mali se popeo u neboder pa sve poslikao :lol:
Carek, slikam sa svojeg vlasništva, molim lepo :lol:
Nisi valjda kupio stan tamo u onim zelenim neboderima?
:yes:

Ultimate SSC location :D
  • Like
Reactions: 1
Dobra lokacija, nema šta. Koliko po kvadratu?
Oko 1300... da smo pričekali, dobili bi i za manje, danas idu i prema 1100 (al ovih 2-sobnih uglovnih baš i nema na prodaju, možeš dobiti 3-sobni od 70-ak kvadrata za 90 kila, super rasporedi su).

Ali zato moj ima južni balkon, a pogled na jug je ovakav :banana:

See less See more
  • Like
Reactions: 5
dobra cijena za tu lokaciju. no ne znači da neće biti i nižih uskoro. :lol:
Hebiga, jednom moraš kupit... ako predugo čekaš, zgrada se raspadne, a možda prije i umreš :lol:

Doduše, treba tu još gore dodati lovu za komplet renovaciju jer je bil u dosta lošem stanju... al bu ko bombon kad se dovrši. Naravno, poštujući arhitekta Kneževića trudimo se što više stvari ostaviti original kak su bile ;)
Koliko je stara ta zgrada u kojoj živiš?
Godina proizvodnje: 1968.
^^ :eek:kay: takva je situacija na gradilištu.

Prije dva dana i zanji kvadrati temeljne ploče su izbetonirani. Onaj dvoetažni objekt je gotov, a neboderi idu :banana:
To! Bit će slika i s moje pozicije kad malo narastu.
  • Like
Reactions: 4
Odlično!

Se da kojem građevincu izračunati kolko tona betona bu tu ulupano? :lol:
Najviše 99,99. Više ne smije. Smiješno ali istinito, takav je zakon. Sve zgrade od 100 metara i više bi prema zakonu morale zadovoljavati nekakve smiješne "uvjete sigurnosti" koji bi višestruko poskupili gradnju. Vjerovatno bi orali plaćati i veće doprinose i slične pizdarije. Tako da se nitko ne usudi. Zato svi grade ovakve krnje tornjiće sa svojim manjim "blizancem". Seljački mentalitet opančara. :bash:
Ajd link na taj propis
Moguće da bude pri vrhu koji stan penthouse,ali najvise 1-2 stana jer zakon također brani da novi neboderi budu stambeni već mogu biti samo poslovni+eventualno koji stambeni prostor..sutra idem u VMD radi stana pa mogu pitat ak vas zanima :)
Javi cijene :D
Ma nije zgubil pogled, kaj ne vidiš da mu je vodotoranj ostal u vidokrugu :banana:
Počelo je postavljanje prozora na stambene zgrade :) aluminijski :))
Drvoaluminijski?

VMD uvijek koristi kvalitetu.
To su stavljali u vise svojih projekata stvarno super :)
Jesi bio pitati? Kolika je cijena?

Može na PM ako je tajna :D

Tipujem na 2500 do 3000 eura.
Pa ajd, nije loša cijena za lokaciju ako je kvaliteta na razini, pogotovo u obziru na njihove prijašnje projekte. Ne kužim im baš tu foru s katnosti, jer ovdje nema neki pogled... a veći kat je zapravo lošiji, ak crkne lift imaš više za hodat, moraš gore nositi vangabaritne stvari itd. Ak si zadnji kat, jadna ti majka kad poćne curiti krov (a hoće, samo je pitanje vremena). Drugi, treći kat je optimum.

Recimo, na projektu Bundek je to imalo kolko-tolko smisla.
Atraktivniji stanovi su na višim katovima..Recimo na zadnji kat liftom ne može nitko osim stanara koji ključem aktivira lift..Ovo za krovove možda kod stare gradnje,ali kod novogradnje vrlo teško,a pogotovo ne kod ovakve..Pokusat ću ti nac stranicu gdje ti bas piše nešto o krovovima..pa da vidiš da nije bas lako da se to dogodi..

Kad si već spomenuo Bundek ko je to radio?
Stipić, koji je propal i sad se stanari natežu za stanove, jer su im upisane hipoteke. Mislim da je useljavanje konačno počelo prije par tjedana, a trebalo je biti gotovo prije godinu i pol :lol:

Nadam se da se s VMD-om ne bu isto dogodilo, čine se razumni ljudi. Al dosad su radili manje projekte. Valjda im nije ovo preveliki zalogaj...
Evo napisat ću ti neke specifikacije stana i same zgrade..to sam dobio u VMD-u
Za krov :ravni krov izoliran hidroizolacijom FLEXOPER PV te posebne Flexorand armirane i UV trake i toplinskom izolacijom XPS22cm po sistemu obrnuti ravni krov kod kojeg je hidroizolacija u temperaturno mirnoj zoni ispod toplinske izolacije sto osigurava dugotrajnost i ocuvanost hidroizolacije..imaš tu i skicu krova i svaki sloj objasnjen..
Svi segmenti zgrade i stanova se detaljno opisuju-konstrukcija,fasada,zidovi,podovi,oprema kupaonice,visina stana,zvučna izolacija,toplinska,parketi,stolarija,vanjska stolarija,spremista,garaže,okoliš,plan održavanja zgrade-čišćenje,pranje aluminijske fasade 1 na godinu,očuvanje zelenila,video nadzor 0-24,zaštitari stambenih i poslovnih jedinica 0-24 i još puno toga do sutra bi trajalao da opisem i nabrojim sve..vrlo detaljno je :)
Hvala. Samo velim, to sve šljaka u početku-nadam se da bu šljakalo i za 10-20 godina.


bdw - Pogled je odlican , samo neznam koliko ce hotel i novi neboder smetat , pogledu , jedino je to pitanje
Pa, na jugu je susjedna zgrada, na sjever su neboderi. Jedino stanovi na istok i zapad imaju poglede, i možda oni na najvišim katovima prema jugu. Ostaje otvoreno pitanje kaj bu se gradilo na kazeti istočno od ove, i na prostoru Gredelja.
1 - 20 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top