SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

809149 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
1 - 20 of 3852 Posts
Hvala za fotke keko.
Inače pratim ovaj forum već neko vrijeme ali sam se tek sada odlučio registrirati, tako da pozdrav svima :cheers:
  • Like
Reactions: 4
Ovo stvarno brzo raste. Sljedeći put ćeš morat s krova slikati. :D
S obzirom na stanje fasada pogled i nije baš nešto :eek:hno:
^^
Možda se krene graditi Jarun panorama :troll:
^^
To na črnkasu je tzv. "slučajni japanski park" :D
  • Like
Reactions: 1
I za kraj Zagreb je upravo najviše narastao i razvio se baš za vrijeme tih komunista.
Izrastao je, ali tih 45 godina se teško može nazvati razvojem.
^^
Nije loša ta tvoja firma.
Tajland, manji neboderi... :coffee:
  • Like
Reactions: 5
kak vama ispadnu lijepe velike slike? :(
Klikni na ovu sličicu što si postavio--->otvori se novi prozor-->desni klik na sliku-->open image in new tab-->i sad taj link kopiraj kao link za sliku
  • Like
editirao sam post i ubacio step by step postupak

slike su malo prevelike pa ih možeš ovdje smanjiti http://www.picresize.com/ i onda samo preko imgura ponovno uploadaš
  • Like
Na takvoj lokaciji nema što tražiti je*eni vodotoranj.
To je lokacija za nebodere, a ne za vodotornjeve.
  • Like
Kad bi svaki kvadrat toga prostora tamo iskoristio za nebodere, stalo bi ih oko 300. Misliš da Zagrebu treba 300 nebodera i da Zagreb može privući investitore da u njemu sagrade 300 nebodera? :lol:
Poanta je bila u tome da se taj vodotoranj nikako ne uklapa u taj prostor, a ne u tome da će se tamo izgraditi 300 nebodera.
  • Like
S obzirom da se mnogi ovdje slažu da bi se vodotoranj super uklopio kao ukras da se malo sredi, poanta ti pada u vodu. :lol:
Ne tražim od nikoga da se složi sa mnom, ja sam samo iznio svoje mišljenje.
1 - 20 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.