SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

808949 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
13
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
1 - 20 of 3852 Posts
Živjela dretva! Ajmo kopanje

Pošto imamo nekoliko forumaša u blizini očekujem svakodnevan update, hvala :cheers:
Zahaltali smo DOMZG i ja jednog sada, za sada je sigurno samo da se kopa rupa :lol:
Kopa se kopaaaa, gradi se gradiiii.... bit će neki neboder, jel?

:D
See less See more
Prije bi zivjel na kozari putu neg tam ;D
Maskirani cekam rekciju nemoj me razocarat :lol::lol:
Pa znam da bi radije na kozari puteve jer su tam isto pajceki i piceki kak i na Trnju... Trešnjevka je ipak preurbana za vas ;)
Ma to te ja pitam, ajmo party vatanjeeeee :banana: :banana:

Pjevušim već pol godine... zarazio pol kvarta :lol:
ma brijem da mozemo... pogle da vec ima dost betona tu... samo malo bedira kaj se ne radi na mjestu velkog nebodera :lol:
Kak ne, pa dosta duboko je iskopano i na tom mjestu, a vidim na slikama da je i sada jedan bager tamo
A investitori ne želi preći 100m iz drugih razloga... Ako pređeš stotku onda prema propisima moraš imati veće požarne sektore, veći broj liftova, dodatne evakuacijske puteve itd... A sve to povećava investiciju, a smanjuje iskoristivu kvadraturu po etaži. Pa je isplativije napraviti zgradu ispod 100m s većom tlocrtnom površinom nego zgradu iste kvadrature od npr. 130m.
Moji mokri snovi se nikad neće ostvariti.... idem se ubit
I faza: dio garaža pod poslovnim dijelom, prizemlje i I kat poslovnih tornjeva
:lol: jedan kat, idem se koknut

jebali vas tornjevi, 50% diskusija vodite oko tornjeva, jesu li i hoćeli biti izgrađeni, pa može i bez njih.
Ne kuzim, jesi fulao forum mozda? Zapravo bi 100% diskusije trebalo biti o tornevima
Vodotoranj je nepopravljivo gadan, nemoze ga niakva sminka spasit
Nije ishođena potvrda glavnog projekta za gradnju

Afera Strojarska: Inspekcija zatvorila dio gradilišta!

http://www.vecernji.hr/zagreb/afera-strojarska-inspekcija-zatvorila-dio-gradilista-clanak-501183
A dobro je, zatvoren južni dio gradilišta, neboderi bi trebali biti na sjevernom :D
  • Like
Reactions: 1
Teeenks Keko, pusa <3

Bitno da se vidi kontinuirani napredak, već sam se splašil da su usporili :cheers:
  • Like
Reactions: 1
A neboderi su kao druga faza?
Šta to znači da će sad ovdje izraditi samo garaže pa se sele na južni dio gdje će gradit stambenjake? :?
Dal se ikad dogodilo da bilo koji projekt s neboderima u kasnijim fazama stvarno dođe do faze s neboderom, ma čak i bez nebodera? :lol:

**bem se u skepticizam, ali koliko pratim u zadnjih par godina to se još nije dogodilo :bash:
Samo Green Gold
Šljaka se, šljaka... Hvala za update :cheers:
1 - 20 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.