SkyscraperCity Forum banner
1 - 18 of 24 Posts

· Registered
Joined
·
19,826 Posts
Zagreb je u zadnjih desetak godina dobio više nebodera od ova dva grada...pogotovo od Beograda i još ih ima daleko najviše u najavi...a i do tada je imao dosta poslovnjaka i tradiciju gradnje istih s obzirom na veličinu...

Mislim da je to puno bitnije od nekakvih 100 m, mada svi navijamo da se probije ta granica...
Od svih tih nebodera jedino mi je sot vizualno odličan. Ovo drugo, drago mi je da se gradi, ali ništa specijalno. GG je isto lijep.

Monolit, Iphone tower, oni koji su najbolji će ostati samo puste želje.

Ponavljam, drago mi je da se gradi.
 

· Registered
Joined
·
19,826 Posts
Po mom guštu? Zgrada INE, ova nova HEP-a, SOT, da je viši, Arena centar, Adris, Westgate, Green gold, a ovo drugo je onako da se tek napravi, kad se radi volim da se napravi kvalitetno, lijepo i skupo ili nikako, ne da se nedostatak love i vizije maskira sa milijun boja po zgradi :). Dobiješ Albaniju.

Ili da bude unikatno kao ovo :).


Beograd to puno bolje radi, odnosno bolje falsificira taj osjećaj glamuroznog i skupog :), meni se više sviđa tj. manje kockovito, sa više zaobljenosti mase, obujam itd :).


MSU je recimo princip vidjela žaba konja i tako dalje... Tu bih spalio odgovorne :). Maksimir da ne pričam, pa i arena donekle itd :)evo primjer, za dubrovačke okvire zgrada je čudo, volim ovakav sklad, obložena kamenom :D itd. Nitko neće reći da nije lijepa i monumentalna (za prilike stanovništvom manjeg grada!).


 

· Registered
Joined
·
19,826 Posts
Mordaunt-S da se imalo razumijes u gradevinu ne bi pričao ovakve gluposti...
Dakle oprema stanova,garaža,i ostaloga je u HR trenutno najbolja,ako ne vjeruješ dovedi nekog neutralnog gradevinara a ja ću mu pokazat opremu stanova i poslovnih prostora..ta fasada u bojama je skuplja od nekih zgrada u ZG-u (karikiram malo).

A sto se tiče energetske učinkovitosti u ZG-u neboderi će bit jedni od najboljih blizu A+ energetske učinkovitosti...uspređivat zgradu HEP-a,INE s ovim je smiješno..ok tebi se više sviđa takav stil gradnje,ali kad pričaš o kvaliteti moraš se malo upoznat šta to znači...
Ma nemoj, tko to kaže, ti?


A pitao si za sviđanje ne za energetsku učinkovitost, i naravno da se ne razumijem u građevinu, ja sam gospon čovjek ne šljaker :coffee:.
 
1 - 18 of 24 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top