SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

809098 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
1 - 20 of 3852 Posts
MasonicStage™;93238465 said:
by ze way...nešto vezano uz strojarsku :happy:

Natječaj za prijedlog umjetničkih intervencija na vodotornju Gredelj

keko, hvala za slike! jesi možda uspio nekog zahaltat na gradilištu?
Umjetnicka intervencija na vodotornju , "performans dinamitom" .. to jedino kaj priznam od umjetnosti sto se tice tog smeca zvanog vodotoranj, bode me u oci od kad sam se rodio :bash:
Care od sutra ja i otimac na smjene vrebamo inzinjere pred gradilistem samo za tebe :D
Jesam ja to dobro nabrojo 30 katova na visem neboderu:D
I k tome blizu i Radnickoj , dobar projekt ,jedini prblem sto ce mi zakrit pogled na katedralu s balkona .:angel:
Haha... kaj nisi ti na Trešnjevci :)?
Prije bi zivjel na kozari putu neg tam ;D
Maskirani cekam rekciju nemoj me razocarat :lol::lol:
Pa znam da bi radije na kozari puteve jer su tam isto pajceki i piceki kak i na Trnju... Trešnjevka je ipak preurbana za vas ;)
:lol:
Dobra ...
Samo si cekao priliku da mozes upotrijebit taj filmic :D
izvrsne vijesti, wolv3r, dobrodošao :cheers:

PS, koji je stvarno razlog zašto nejde do stotke? :D
Da ti to otkrije imao bi posla s ovima:
http://www.youtube.com/watch?v=Tym0MObFpTI
Tako da mozemo samo nagađati ...
Nebeski splavovi :D
Posto zivim u tom dijelu grada koji su prije rata zbog puno vojnih zgrada i srpskih oficirskih obitelji zvali "mali Beograd" nebi me cudio ovaj tvoj prijedlog :lol:
Svi znam tko bi nam od forumasa bio stalni posjetitelj tog centra ako se tvoje prorocnstvo oko imena pokaze tocnim. :banana:
Vodotoranj je nepopravljivo gadan, nemoze ga niakva sminka spasit
Kakav mrtvi vodotoranj od kad znam za sebe to govno mi je trn u oku, i zamisljam kako bi izgledalo da ga nema.. pogled na njega lici mi na scenu iz MAD MAX filma a ne na centar jedne metropole.
Samo da javim , da ovi rondaju (doduse ne danas) nekad i poslje 18 h na ovom gradilistu.. ocito je projekat pod pritiskom rokova, dakle ima se para i nema nikakvog otezanja.
  • Like
Reactions: 3
Jos kad bi pri demontiranju ovih dizalica(naravno kad sve bude gotovo) zabunom demontirali i onaj sugavi vodotoranj.
  • Like
Reactions: 2
Sporo?? Ovo je za hrvatske prilike ultrabrza gradnja.
  • Like
Reactions: 1
Mislim da po starim renderima mali ima 13 katova+prizemlje , tak da izgeda da RH izlazi iz recesije:D
Ps neka netko javi Linicu...
Cujem s balkona zvukove cekica i strojeva , delaju ko mravi , ko Badnic pred izbore , ko Ostojic u kampanji...kooo..ma uglavnom delaju zestoko.
Ili morti kaj im tam dizalica vise nebu trebala(na mjestu nebodera) :troll:
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.