SkyscraperCity Forum banner
1 - 19 of 19 Posts

· Banned
Joined
·
138,076 Posts
Nekad se pri projektiranju prometnica mislilo samo na aute. Pješaci su tu nužno zlo, a biciklisti nikome nisu bili na pameti. Ni danas stanje nažalost nije puno drugačije. Biciklistička staza se umetne tek da se zadovolji forma.
 

· Banned
Joined
·
138,076 Posts
na bokocrtu stoji 85 metara.
ALI, visina kata na oba nebodera je posve različita. na višem neboder iznosi 3.4 metra, dok na nižem iznosi samo 2.4 metra.

to je dosta čudno, budući da većina novih zgrada (uključujući SOT, ZGTower, GG) imaju prosječnu visinu kata od 3.6 metara.

Zašto je ovdje manje, ne znam, no brijem da je nešto krivo. Tako da vjerujem da će biti i kao Eurotower, odnosno oko 95 metara.
Da nije ovaj drugi stambeni?
 

· Banned
Joined
·
138,076 Posts
sarki ima pravo...ako se kresala visina, nije se kresala kvadratura ....hm.
što je tome razlog, nemamo pojma.

žalosno je samo da nam skylineom dominiraju dimnjaci, a to je već odavno mogao biti neki reprezentativan neboder...ovako ostavljamo dojam teškog zagađivača i zmazanog industrijskog grada.
treba treba, i to čisto da se makne fokus sa toplana.

:yes:

Jao Masni, preveć se sekiraš. Pa skoro nitko ne primjećuje te dimnjake ko ti. I kaj onda ak se izgradi neboder od 110, 130 metara? Dimnjaci budu i dalje dominantni jer su oni visoki 200 metara :lol:

A budimo realni, 200 m bu se u Zagrebu teško gradilo ;)
 

· Banned
Joined
·
138,076 Posts
Ja sam dobio baš suprotni dojam, da hrpa ljudi voli visoke katove zbog lijepog pogleda, manje buke, komaraca i čišćeg zraka.

Ali, visina (pogotovo u starijim zgradama) nosi druge probleme. Primjerice, što ako se pokvari lift? Do 10. kata se još nekako dogegaš, ali 23. kat? Haha :D

I kupci definitivno izbjegavaju zadnji kat, pogotovo na zgradama s ravnim krovom. A neboderi braće Domany nisu pretjerano atraktivni neboderi, mnogo popularniji su na Prisavlju i Veslačkoj.
 
1 - 19 of 19 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top