SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

809003 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
13
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Lokacija:


Renderi:
Presjek:Tlocrt:Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:________________

tabla:


vizualizacija by: vet

See less See more
1 - 9 of 3852 Posts
Stricu bez uvrede, ali na što liči uvodni post ove dretve? Ni glave ni repa. Pa to je sramota za hrvatski podforum :eek:hno::eek:hno::eek:hno:
Hoće li svjetlo u neboderima goriti čitavu noć ili samo onda i u onim dijelovima kad u njima netko bude?

U drugom slučaju ti neboderi će po noći biti gotovo pa nevidljivi. Osobno volim crno staklo, ali baš zbog te noćne nevidljivosti mišljenja sam da staklo kao jedini fasadni element treba izbjegavati.
  • Like
Reactions: 1
To gori čitavu noć..to nije svijetlo iz prostorija..kada je netko unutra i gori svijetlo onda ti svijetli i ostatak fasade..Ti plavo žuti uzorci služe upravo da se neboder i po mraku vidi
Vidim sa slika da to nije svjetlo iz interijera, ali mene zanima hoće li to svjetliti i na neboderima jer to ipak nije mali trošak?

U pravu si za svjetlo: http://bujicarijeci.com/2012/06/svjetlo-i-svijetlo/ :cheers:
LED rasvjeta troši 60% manje električne energije od klasične rasvjete sa žarnom niti :cheers:
Nisam baš pratio tko bi trebao popuniti te nebodere?
Velika reportaža o projektu u Strojarskoj ulici u časopisu "Građevinar" na 12 stranica: http://www.casopis-gradjevinar.hr/assets/Uploads/JCE_66_2014_4_6_Gradilište.pdf
  • Like
Reactions: 5
Što sad :eek:hno: ? Moraju ga ukloniti da ga obnove. U tekstu piše da će ga vratiti obnovljenoga kad se prostor stavi u adekvatnu funkciju. Ako to ne učine, e onda je vrijeme za :eek:hno:
Bojim se da je ovo samo pripremanje javnosti za neugodno iznenađenje,
Misliš da se sprema zavjera oko takve sitnice za koju pol zagrepčana ne zna, a drugu polovicu boli opanak? Uf, kakvo bi to iznenađenje bilo. :lol:

Činjenica je da ga moraju ukloniti da ga obnove, a sad ako ćeš apriori na svaku takvu situaciju gledati kao na pokušaj devastacije, onda je to već pretjerivanje.
Najgore od svega je da ga uklone, a da ga ne zamjene s nekim novim urbanim simbolom. Zagreb je po tom pitanju prilično skroman grad.
1 - 9 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top