SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

806800 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

1 - 19 of 3852 Posts
Dečki, ja sam investitor. Zadnja 2 mjeseca sam štedil malo i skupilo se pa rekoh zašto ne? Idem nekaj uložiti u građevinu. :D
Nadam se da si u pravu.. al nevjerujem baš.. Beograd je pun potecijala.. grad ima preko milju stanovnika .. a brijem da je tržište zanimljivije što je veći broj ljudi u igri.... za prometnu povezanost se slažem i sa morem (Ri-Zg planovi investicije) i sa srednjom europom.. a i dok pogledas povijest i lobije stranci su slabo bili naklonjeni Zagrebu i Hrvatskoj.. uvijek se islo u Bg... :/
Priča o potencijalu je mlaćenje prazne slame. Pogledaj kaj veli Deloitte: http://www.deloitte.com/view/hr_HR/.../17cdee5832c89310VgnVCM3000001c56f00aRCRD.htm

Zagreb:

Ina - 4 milijarde eura prihoda
Agrokor - 3,9 milijardi eura prihoda
HEP - 1,6 milijardi eura prihoda
HT - 1,09 milijardi eura prihoda

ZABA - 16 milijardi eura aktive
PBZ - 10 milijardi eura aktive
Erste - 8,3 milijardi eura aktive
Hypo - 5,5 milijardi eura aktive
RBA - 5,5 milijardi eura aktive

Beograd:

EFT - 2,2 milijarde eura prihoda
EPS - 1,7 milijardi eura prihoda
Telekom Srbija - 1,1 milijardi eura prihoda
Delta - 1,06 milijardi eura prihoda

Nema banaka sa sjedištem u Beogradu koje su na ljestvici top 50 banaka. Znači imaju ispod 5,3 milijarde eura aktive.

Dakle, prije će Zagreb sagraditi neboder od 200 metara nego Beograd, a ako pažljivo pogledate ljestvicu 500 najvećih firmi srednje Europe onda možete vidjeti da će i Ljubljana prije izgraditi neboder od 200 metara. Nadam se da ti je sad jasno i da se možemo vratiti praćenju ovog mega-projekta. :cheers:

Edit: Ak budu moderatori brisali nek stave na usporedbu gradova da opet ne pišem. :D
Ajde da malo prekinemo tu bespotrebnu raspravu. Tako je svejedno koliko je metara u pitanju...

Mene zanima kada će doći prva dizalica

10.09.2012.

Ovi još kopaju, neće dizalica tak brzo doći. Kam uopće voze svu tu zemlju?
Ma znam da neće... Imaju oni tu šta raditi još.
Ja obožavam dizalice pa jedva čekam da dođu (a bit će ih hrpa) :banana:
2 na veliki neboder, 2 na manji i po jedan na ostale objekte. :D
Keko, jel moguće da ovi 2 i pol mjeseca kopaju rupu i još nisu gotovi? Jel pada tempo radova ili se radi non-stop?
Nikola se vratio. :bow: Odlične slike. :bow:
  • Like
Reactions: stric
Ho ho ho, ovo svijetli kao Božićno drvce. Još im fali zvijezda gore i to je to. :D
Fotke od jučer ujutro

Pogodna slika za Boyledda da napravi usporedbu veličine čovjeka i zgrade. :D
  • Like
Reactions: Sarcastic Saracen
VMD je ovim projektom bacio rukavicu u lice PB-projektu tj. onima koji su gradili Green Gold. Vjerujem da im nije lako gledati kako netko gradi projekt koji je visinom nadmašio njihov.

Očekujem hitan odgovor PB-projekta i gradnju ovoga:

Ja mislim da su oni prvo bacili rukavicu u lice sami sebi, jer taj prostor sad treba i popunit. A cijene najma stalno idu prema dolje.
Kaj se tiče poslovnih prostora mogu se složiti, ali očito kaj se tiče stambenih nisu. Već su prodali 3/4 stanova (sudeći po njihovoj stranici) u ove 2 zgrade. :)

Kad se malo tržište oporavi mogli bi krenuti s gradnjom 4 tornja. :D
Tržište poslovnih prostora je malo zasićeno pa treba početi graditi stambene nebodere. Ovaj projekt bi digao panoramu grada, a svi vjerujemo da će se ubrzo početi graditi. :cheer:

Dobro bi izgledal da nema ovog manjeg koji ga s te strane vizualno skraćuje.

p.s. koji jadni skyline kad ga usporediš s Varšavom i sl. :D

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tallest_buildings_in_Bratislava

Sad vidim da ga i Bratislava šiša :eek:hno:
S Varšavom se ne možemo uspoređivati, ali Bratislava ga šiša jedino po tome kaj ima 4 viša nebodera od najvišeg u Zagrebu. Niti ima bolje vizuru niti ima bolje nebodere. Jedino je neboder slovačke nacionalne banke dobar, ovi ostali su teški krš na čelu s Glorijom: http://en.wikipedia.org/wiki/Glória_(Bratislava)
Za razliku od Zagreba :coffee:
Možda ni okruženje zagrebačkih novih nebodera nije bajno, ali je zato arhitektura za par koplji iznad one u Bratislavi.
Ne držite me za riječ ali iz dosta pouzdanog izvora jedna informacija koja bu mnoge razveselila.
Krajem sljedeče godine s druge strane ceste kreče izgradnja još jednog nebodera, po prvim informacijama trebao bi biti još viši od postoječeg....
Da, radi se o ovom projektu:

• Like
Reactions: Zabonz
Diablo, to nema veze s Gredeljem. To je Zavrtnica.
Znam. Nisu mu mogli sve reći. :cheers:
Kolko vidim na stranici, skoro svi stanovi su prodani. Kak im ide s poslovnim prostorima?
Di bi, po vama, fino legnul novi busni kolodvor?
Paromlin.
Previše dramatizirate. Kao da vama nikad nisu pali prozori s kuće.
  • Like
Reactions: Powers 1791
1 - 19 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.