SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

809147 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
1 - 20 of 3852 Posts
Lijepo je to igranje s pijeskom ali mi jedva čekamo beton :D
Iskreno se nadam da će ovo u pozadini (ova skladišta i ostalo) srušiti i sagraditi nešta pošteno.

Hvala za slike.
Jedan članak koji je izašao prije godinu dana,ima nekih rendera (vjerovatno je malo drugačiji od ovog što će se raditi)

http://www.dnevno.hr/vijesti/zagreb..._osvanuti_u_zabacenoj_strojarskoj/402647.html
čak i da se na mjestu nebodera doista samo napravi garaža, zar je zbilja takva garaža na -4 etaže potrebna dvijema stambenim zgradama? kapacitet parkinga za takve dvije manje zgrade je mogla biti i obična ploha na površini, nije trebalo tako duboko kopati, a nekako mislim da ta lokacija nije tako prometna i bitna da bi se tako velika podzemna garaža isplatila.
tako da čistom upotrebom logike smatram da je gradnja čitavog kompleksa neupitna :cheers:
+1 :cheers:
5 faza tornjevi?? :eek:hno:

Već imam osjećaj da ih nikada neće sagraditi,tako se to kod nas uvijek radi.Svi najave tornjeve ovo ono nakraju sagrade neke bezvezne zgradice na mjestu tih nebodera i projekt je automatski bezvezan.
jebali vas tornjevi, 50% diskusija vodite oko tornjeva, jesu li i hoćeli biti izgrađeni, pa može i bez njih.
Zato jer bez nebodera ovo nije neki jedinstveni projekt.Kad bi se ovo sagradilo bez nebodera bio bi samo jedan osrednji zagrebački projekt.
Super slike,baš mi se sviđa projekt,samo se nadam da neće škrtariti na materijalima.
Na tom mi je toranj pre pre pre dobar,jedino što mi se zapravo sviđa kod ovog nebodera je to što nije sam već ima niži neboder pokraj.
Ovaj neboder na drugoj slici skroz desno pod hitno u staklo ! :lol:
Bolje obična obnova,ili da stave metalne panele,ništa drugo,nema svrhe a vrlo vjerovatno bi loše ispao.
Drago mi je da ovaj projekt i dalje napreduje :cheers:
odlične :cheers:

drago mi je da je aktivnost na gradilištu najveća upravo na mjestu nebodera.
rekli su da će prva faza bit stambeni dio, no vidimo i sami da na mjestu stambenjaka još uvijek nema nikakve aktivnosti.
Također su rekli da će biti temelji onog dijela koji nas najviše zanima,tj. dijelova gdje će biti neboderi.

Dobro ovo napreduje,uz Green Gold jedan od najboljih novijih projekata u Zagrebu.
Ovo će sada biti genijalno,već sada radovi idu jako brzo što mi se sviđa.Baš kako ste napisali,oni projekti koji nisu jako poznati u javnosti idu najboljim tempom.
Ma samo da nije na području gdje trebaju biti neboderi :D
  • Like
Reactions: 1
Neka rade,lako će oni kasnije napraviti stambene zgrade.
1 - 20 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.