SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

807021 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
1 - 20 of 3852 Posts
Vjerovatno je u pitanju samo prva faza, tj. kapelica koja se nalazi usred budućega stamb.-posl. kompleksa. Ipak Crkva ima prste u ovome, kapelica je nužnost.
Šta sve to nije spojeno kao jedna cjelina (u prizemlju)?

http://www.d-a-z.hr/files/images/project/549/03.jpg
Pa isto tako je spojena Spaladium arena sa svojim neboderom kojega gle čuda još nema, a pitanje je hoće li ga ikada i biti. Imali smo i slučaj Eurotowera koji je spojen s manjom zgradom, pa se ona izgradila tek kasnije. To ti niš ne znači, a faze su vjerovatne, osim ako se ne dogodi neko za naše prilike čudo.
See less See more
Ovo nije dobro kad se tak rano dretve otvaraju!:lol:
Grofek, pa onda metni križ pored naslova dretve, al neki veliki debeli zlatni ak takvoga ima!
BTW ima na tom siteu zanimljivih rješenja nekih drugih projekata. Pogledajte:
http://www.kap4.hr/hrv/sadrzaj/arhitektura/
Hoće netko otvoriti dretvu za Savsku Opatovinu?
Ne mogu vjerovati da ne znaju što kopaju :eek:hno:
Valjda znaju da kopaju rupu.:dunno:

Ima u Zagrebu puno stvari koje bodu oči, ali taj vodotoranj nije jedna od njih.
Mene taj toranj još ni jenput ni v oko piknul.
See less See more
Vrijednost uopće nije u konstrukciji niti namjeni nego je vrijednost spomenička. Da se zna da je nekoć na tome zemljištu bila industrija. I ne znam čemu takve kritike, pa to može biti jako lijep ukras u budućem parku kad se sredi. Ne znam po čemu bi neka fontana, drvo ili statua osobe bila vrijednija ili ljepša od sređenoga vodotornja.
See less See more
Tko je investitor? Samo nemojte reči da će zgrade niknuti bezradnom gradnjom, poput bezgrešnog začeća.
Pa zato i pitam tko je investitor. I još sam napomenuo da ne želim šale.:dunno:
Možda da ponovimo samo za tebe: još ne znamo tko je investitor. :laugh:
Ma da? :|
MasonicStage™;93637813 said:
zar se ikad u zagrebu desilo da je jama stajala, a da se ništa nije gradilo nakon toga? ja to baš i nisam vidio.
Jama za SOT je stajala barem godinu dana, jama za Vrbani šoping centar stoji puuuno godina, jama za Moji Dvori stoji puuuuno godina...............Ti kak da si s Marsa opal.:lol:
Ne zeza se, fakat je tabla s opisom investicije kao građevinske jame.
Zgrada vlade republike srpske krajine u izganstvu.
I danas vidim da najavljuje svoje javno spaljivanje ako ne riješi problem Jakuševca. I to gle u kojem roku - do kraja svog slijedećeg mandata. :lol:
Kaj je tebi, to je izjavio 2001., prije 11 godina.
Kako sereš, tko još počinje raditi u subotu? Počinju u ponedjeljak!
Evo da svima obznanim, uglavnom visina najvećeg objekta će biti 96 m, mi smo htjeli natjerati na 100 m, ali nije išlo, ne zbog statike već zbog drugih razloga :)
Znamo, znamo, Crkva.:eek:hno:
Dabogda da nikad ne izgradili u ZGB nista preko 100m kad ste toliko opterećeni tim glupostima. I šta ako iznade preko 100-ke? Šta se time bitno u Zagrebu mijenja?

Ne mogu vjerovati čime se ljudi opterećuju?
Ljudi se itekako opterećuju s time, zato se i trude toliko da se slučajno ne bi prešla stotka kao da će se vrata pakla otvoriti ako se pređe.
See less See more
1 - 20 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.