SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

806869 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
181 - 200 of 3852 Posts
big like :eek:kay:
E, a zna li netko što se to ovdje gradi i koliko će imati katova?
Ovo ce se super uklopit u buduci projekt na mistu Gredelja. Sad je na malo blentavoj lokaciji. :dunno:
Al vrhunski figura. :master:
Ovo ce se super uklopit u buduci projekt na mistu Gredelja. Sad je na malo blentavoj lokaciji. :dunno:
da, sad su preko puta napuštena skladišta ali dugoročno odlična lokacija kojoj je direktno na sjever/sjeverozapad sami centar grada, istočno je vrlo blizu glavna gradska poslovna zona a zapadno buduće nadajmo se uređeno područje Gredelja
See less See more
Sve ukupno zgleda obećavajuće..! Sam ak crkva gradi nebude više od 106 m:lol::lol::lol:
a to neće bit sigurno :lol:
na renderu piše 85m, no to ispada 3,4m po katu, dok recimo SOT ima nešto veću visinu kata, odnosno 3,6m.

u najboljem slučaju može biti visok negdje kao eurotower, što je skroz neloše.
E da je ko eurotower bilo bi bomba! Al 80m je ok .. i jos na ovoj lokaciji ..ko bog.. samo nek se to izgradi
Mene bi puno više veselila gradnja onog drugog nebodera u Strojarskoj, koji je bliže Vukovarskoj. Ali ako se ikad izgrade oba, pa onaj hotel Vukovar, bit će to lijepa poslovna četvrt.
Ma mene čudi kaj su se odlučili na gradnju na ovoj lokaciji... to mi je ok da se popune ti čumezi u centru grada koji su zapušteni i nekak zatvoreni ... a "lako" će se gradit neboderi uz vukovarsku il neku jaču prometnicu :)
(mislim "lako" ...lakše nego na ovakvim zatvorenim lokacijama )
Ma mene čudi kaj su se odlučili na gradnju na ovoj lokaciji... to mi je ok da se popune ti čumezi u centru grada koji su zapušteni i nekak zatvoreni ... a "lako" će se gradit neboderi uz vukovarsku il neku jaču prometnicu :)
(mislim "lako" ...lakše nego na ovakvim zatvorenim lokacijama )
Po čemu je to zatvorena lokacija??
S jedne strane Branimirova a s druge Vukovarska....
Ili si ti pobornik nove Zagrebačke mode da svaka zgrada mora biti uz pločnik i po mogučnosti još i uzeti dio pločnika (Hoto toranj recimo).
See less See more
nene ! :)
krivo si me skuzil meni je drago da nije uz cestu nego da se popune i ovakvi prostori... pa neznam izgleda mi to zatvoreno glavnm i autobusnim...
nekak je uvuceno...pa zato velim da je zatvoreno :)
E baš super da ste se dotakli jedne teme koja mene muči, a to je udaljenost zgrade od ceste i širina pješačkog nogostupa. Meni se čini da u Zagrebu skoro da nema zgrade koja ima adekvatnu udaljenost od ceste. Ili su nakeljene metar i pol od kolnika, ili pak ima po 20 metara razmaka, a u tih 20 metara natrpa se svačega, od nekog jadnog drveća, pa malo kakti zelenog pojasa, a zapravo blatnjare na kojoj svaki seljo parkira auto, pa onda uzak pješački nogostup, pa onda živica i tako, nema čega nema. Skoro u cijelom gradu su pješački nogostupi očajno uski, čak i u jednoj Vukovarskoj koja je dovoljno široka da se nogostup normalno uredi i da bude širok 6-7 metara. Evo jučer prođem biciklom po zapadnoj strani HBZ-a (svi dobro znaju koliko je tamo pješačko-biciklistička staza uska), a tamo gdje su sad sagradili pothodnik (na uglu kod nacionalne) umjesto da prošire ono usko grlo sad su ga još više suzili, tako da ima odokativno manje od 2 metra širine za pješake i bicikliste. Pa koji je to paradoks, na najširoj gradskoj aveniji imamo najuže pješačke nogostupe. Ništa se ne radi kako bog zapovijeda, već uvijek parcijalno, bez sagledavanja šire slike. A to bi trebao biti zagrebački Champs Elysees.
See less See more
Ne... zagrebački Champs Elysees bi trebala biti dovršena Radnička. Pitaj Bandića ako ne vjeruješ. On je to obećao prilikom otvaranja radova na dovršenom dijelu. I da će biti gotovo prije par godina kao i sve drugo. I danas vidim da najavljuje svoje javno spaljivanje ako ne riješi problem Jakuševca. I to gle u kojem roku - do kraja svog slijedećeg mandata. :lol:
See less See more
I danas vidim da najavljuje svoje javno spaljivanje ako ne riješi problem Jakuševca. I to gle u kojem roku - do kraja svog slijedećeg mandata. :lol:
Kaj je tebi, to je izjavio 2001., prije 11 godina.
Ma ja ovdje nisam mislio konkreno na Bandića već na ljude koji su to projektirali. Ta avenija je davno zajmišljena i zacrtana kao glavna gradska osovina, a onda na njoj prave nogostupe široke metar i pol, iako mjesta ima ko u priči. Pa jebem ih u glavu retardirane.
Nekad se pri projektiranju prometnica mislilo samo na aute. Pješaci su tu nužno zlo, a biciklisti nikome nisu bili na pameti. Ni danas stanje nažalost nije puno drugačije. Biciklistička staza se umetne tek da se zadovolji forma.
Ma ja ovdje nisam mislio konkreno na Bandića već na ljude koji su to projektirali. Ta avenija je davno zajmišljena i zacrtana kao glavna gradska osovina, a onda na njoj prave nogostupe široke metar i pol, iako mjesta ima ko u priči. Pa jebem ih u glavu retardirane.
Jebiga pa znaš da se kod nas sve radi stihijski i tek tolko da se nekaj napravi nema veze kak. :bash:
Ajd samo nek se izgradi ovo u strojarskoj i da zgleda na nekaj.... .. i monolit ajde.. :lol: :lol: :lol:
See less See more
Jebiga, taman prije posta sam u prolazu to pročitao u naslovu u Večernjem s namjerom da vidim kaj ovaj opet baljezga i onda zbog nekih drugih stvari zaboravio, a malo prije sam pročitao sadržaj. Sorry.
šta je on u biti sve trebao napraviti od sebe? (po vlastitim riječima)

samozapalit se je jedna od najjačih, a bilo je još bisera...
181 - 200 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.