SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

807126 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
2801 - 2820 of 3852 Posts
Vodotoranj

Budimo realni, u krivu si. :lol:
Dovoljno je da sruse onu prizemnicu ispred vodotornja te da je on sredjen na sredini travnjaka/parkića/muzeja skulptura itd, a da se naplacuje recimo ulaz na njega, kao neka malena atrakcija.

Ili barem da je fino renoviran i stoji nared buduceg parkica kao zanimljivi industrijski artefat.

Čekam fontanicu u podnožju...

ili...da on sam bude fontana sa tisuće boja!!!!

Alo, rodjo.....
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Dovoljno je da sruse onu prizemnicu ispred vodotornja te da je on sredjen na sredini travnjaka/parkića/muzeja skulptura itd, a da se naplacuje recimo ulaz na njega, kao neka malena atrakcija.

Ili barem da je fino renoviran i stoji nared buduceg parkica kao zanimljivi industrijski artefat.

Čekam fontanicu u podnožju...

ili...da on sam bude fontana sa tisuće boja!!!!

Alo, rodjo.....
I nekakve vodoskoke i lavove oko njega. :coffee:
See less See more
Nitko nema odgovor na moje pitanje o održavanju i pranju fasade? Bitno da trolovskih komentara i budalaština na ovom forumu ne nedostaje, no odgovor na normalno pitanje nemreš dobiti. Ponavljam molbu - ako netko zna, bio bih zahvalan na odgovoru.
Nitko nema odgovor na moje pitanje o održavanju i pranju fasade? Bitno da trolovskih komentara i budalaština na ovom forumu ne nedostaje, no odgovor na normalno pitanje nemreš dobiti. Ponavljam molbu - ako netko zna, bio bih zahvalan na odgovoru.
Ima vanjske servisne platforme
Ima vanjske servisne platforme
Hvala. :cheers:
I ja mislim da bi ga trebalo prefarbati, a ne srušiti! Lijepo bi izgledao...
Evo tri moje, dok sam dolazio vlakom u grad iz sela sesvetskog :troll:

See less See more
3
  • Like
Reactions: 5
LOL, odabrali su iste radijatore kakve sam ja stavil u svoj stan :D

A i vrata su vrlo slična :rofl:
  • Like
Lijepi su stanovi,a gledao sam i tlocrte,fino su raspoređene prostorije.
  • Like
Teška Europa!
Sve je to Made in EU, čak i "kupujmo hrvatsko" - parketi, radijatori, ulazna vrata, prozori, grilje itd. ;-)
zakon su stanovi :eek:kay:
skučeno, premalo i ne nudi kvalitetu života dostojnu toj cijeni!
Najveća mana stanova je lokacija. Preblizu autobusnom, pruzi i onom ruglu od Gredelja preko puta. Al inače super projekt :cheers:
pa neće gredelj uvijek biti takav, meni se čini ok i biti će to sve poželjeniji stanovi kako se mirko lokacija bude razvijala...
  • Like
Po ovim slikama unutrašnjosti, meni ovo ne vrijedi skoro duplo više od npr. Pionirovih stanova u Španskom. Samo lokacija diže cijenu i to samo onima koji vole ovakve lokacije. Ja sam uvijek više za naselja poput novozagrebačkih.
2801 - 2820 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.