SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

807124 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
3101 - 3120 of 3852 Posts
Meni je vodotoranj do jaja. Da ga je obnovit, bio bi cakum pakum. A ove masončeve sljedbenike koji bi ga rušili... Ne želim citirati Cara ili Mamića da ne završim u brigu :coffee:

Mislim znam da Sauter ne bi imao ništa protiv, ali opet...
al vodotoranj da se pofarba i neko fora svjetlo stavi bi bio čisto pristojan..
čemu, zašto? kom treba voda iz njega?

ajd da je to nekakav posebni vodotoranj, kakvog se ne može vidjeti nigdje drugdje, nego tipični, najobičniji spremnik, na najuobičajenijoj mogućoj konstrukciji...

nek ga urede ili sravne sa zemljom i prodaju u sekundarne sirovine...al ovakav je šaka u oko!
See less See more
Ne mora bit funkcionalan, može bit kao ukras. Da ga pofarbaju u boje ovih zgrada, crno, žuto, plavo, bijelo, bio bi predivan, izgledao bi kao dio projekta.
  • Like
Reactions: 2

ajd da je to nekakav posebni vodotoranj, kakvog se ne može vidjeti nigdje drugdje, nego tipični, najobičniji spremnik, na najuobičajenijoj mogućoj konstrukciji...

nek ga urede ili sravne sa zemljom i prodaju u sekundarne sirovine...al ovakav je šaka u oko!
Pa ne zbog vode, jednostavno mislim da bi fora izgledao...

Može se svakaj napravit... A čak i da ga se samo zrihta malo bez nekih kerefeka, ok bi zgledao..

Kaj veli Sauter, zakaj ne grb Zagreba? :dunno:
See less See more
3
Na takvoj lokaciji nema što tražiti je*eni vodotoranj.
To je lokacija za nebodere, a ne za vodotornjeve.
  • Like
Reactions: 1
Meni je vodotoranj do jaja. Da ga je obnovit, bio bi cakum pakum. A ove masončeve sljedbenike koji bi ga rušili... Ne želim citirati Cara ili Mamića da ne završim u brigu :coffee:

Mislim znam da Sauter ne bi imao ništa protiv, ali opet...
I ti bi bil cakum pakum kad bi te ja dohvatil! :lol:
Na takvoj lokaciji nema što tražiti je*eni vodotoranj.
To je lokacija za nebodere, a ne za vodotornjeve.
Kad bi svaki kvadrat toga prostora tamo iskoristio za nebodere, stalo bi ih oko 300. Misliš da Zagrebu treba 300 nebodera i da Zagreb može privući investitore da u njemu sagrade 300 nebodera? :lol:
See less See more

Jebiga, ak bi tak rezonirali, onda možemo srušiti cijeli Zagreb. jer ništa kod nas nije tako ekskluzivno da se ne bi veće i ljepše moglo naći negdje drugdje.

Ali taj vodotoranj je naš, i jedinstven je u Zagrebu. I odjek je jednog minulog vremena, obilježava lokaciju. I zato ga vrijedi sačuvati!
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Kad bi svaki kvadrat toga prostora tamo iskoristio za nebodere, stalo bi ih oko 300. Misliš da Zagrebu treba 300 nebodera i da Zagreb može privući investitore da u njemu sagrade 300 nebodera? :lol:
Poanta je bila u tome da se taj vodotoranj nikako ne uklapa u taj prostor, a ne u tome da će se tamo izgraditi 300 nebodera.
See less See more
  • Like
Poanta je bila u tome da se taj vodotoranj nikako ne uklapa u taj prostor, a ne u tome da će se tamo izgraditi 300 nebodera.
S obzirom da se mnogi ovdje slažu da bi se vodotoranj super uklopio kao ukras da se malo sredi, poanta ti pada u vodu. :lol:
Ali taj vodotoranj je naš, i jedinstven je u Zagrebu. I odjek je jednog minulog vremena, obilježava lokaciju. I zato ga vrijedi sačuvati!
Naravno, neki su tu zabrijali ko da ih imamo stotinjak po čitavom gradu, pa jedan manje više ne znači ništa. Rušili bi zanimljive i simpatične stvari da dobiju zemljište koje će narednih 50 godina ostat prazno ili na kojem će se u najboljem slučaju sagradit neka tipska već tisuću puta u gradu viđena arhitektura.
See less See more
S obzirom da se mnogi ovdje slažu da bi se vodotoranj super uklopio kao ukras da se malo sredi, poanta ti pada u vodu. :lol:
Ne tražim od nikoga da se složi sa mnom, ja sam samo iznio svoje mišljenje.
Ne tražim od nikoga da se složi sa mnom, ja sam samo iznio svoje mišljenje.
To smo čekali, ključaj dretvu :lol:
amerikanci npr. ruše svoje stadione od 90k ljudi te pokraj njih grade nove, ljepše i modernije, a mi se tu diskutiramo o jednom prljavom, hrđavom, oronulom i ni po čemu posebnom vodotornju.

hrvati su poput osobe koja se boji baciti bilo šta staro iz stana, što za posljedicu ima opće zametanje, nered i kaos. čuvaš nešto što ti uopće ne treba.

treba napravit rez i riješiti se rugla po gradu, jer očito da ih nitko neće urediti bez obzira na nekakav značaj (hint: paromlin).
See less See more
  • Like
Reactions: 5
MasonicStage™;116454414 said:
amerikanci npr. ruše svoje stadione od 90k ljudi te pokraj njih grade nove, ljepše i modernije, a mi se tu diskutiramo o jednom prljavom, hrđavom, oronulom i ni po čemu posebnom vodotornju.
englezi su sravnili sa zemljom jebeni i usrani wembley, ej wembley... kod nas se oko svakog sraja javi cijela horda dušebrižnika.
mrtvi vodotornj, kakav se valjda može naći u svakom drugom tvorničkom kompleksu. šta je sljedeće, ostavljat ćemo silose za građevinski materijal... :nuts:

mislim, boli me briga, nek ostane, al nek ga netko onda i uredi, a ne da izgleda kao uzgajalište tetanusa.
See less See more
  • Like
englezi su sravnili sa zemljom jebeni i usrani wembley, ej wembley... kod nas se oko svakog sraja javi cijela horda dušebrižnika.
Ovo je s wembleyem neusporedivo, srušili su ga jer je stadion potrebno održavati i to jako puno košta. Ako se na njemu ne igraju utakmice, to je čisti trošak. Minijaturni vodotoranj je potrebno prefarbati jednom u 10 godina i to je to.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
3101 - 3120 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.