S tobom nema smisla raspravljati, svaku činjenicu izokreneš da voda može na tvoj mlin i naravno za sve imaš odgovor, aj bok.:cheers:
naravno da se poštuje ako grad u urbanistički plan uvrsti stavku da zbog zaštite povijesnih vizura u nekom dijelu grada ili u cijelom gradu ne smije biti zgrada viših od XY metara. u zagrebačkom GUP-u nema takve odredbe.Neznam boli me k... jednostavno mi je želja stotka plus... al nije to ni za crkvu bezazleno kolko god zvucalo glupo i nerealno... ak ste gledali Milića kak brije po svijetu znao je napomenut da u svojim putovanjima da nesmje bit građevina veća od crkve tj katedrale u gradu... i to pravilo se poštuje.. ništ čudno da se i kod nas to isfurava...pa jebem ti mater zakaj ne ko onda ne pukne 107 plus.. i zakaj euro tower nije imo 2-3 kata dodatna ...vjerojatno je parking space...(dada)
mada ni ja nevjerujem u tu crkvenu zabranu..al opet koji onda kurac nema stotke jbt
Nije problem, stavi me na ignore.S tobom nema smisla raspravljati, svaku činjenicu izokreneš da voda može na tvoj mlin i naravno za sve imaš odgovor, aj bok.:cheers:
prošle su sve krize i ratovi, proći će i ova. a taj trenutak treba dočekati spremanOdlično! :lol: :cheers: (lukavi Hercegovac)hno:
Samo, komu sve to prodati na tržištu u ovakvo vrijeme višegodišnje recesije i besparice?
:nuts:
dobro, da je recimo zagrepčanka dva-tri kata veća, čemu bi to doprinjelo? onda bi se pričalo kako nemamo zgradu od 150 ili 200 m?! kad bude potrebe za takvim zgradama, tada će se i graditi...Žalosno je da Zagreb nema tower iznad 96/97 m ... tj iznad 100..... dok pogledas okolne gradove u regiji Beograd , Sarajevo.. odavno svi imaju stotke i više... Zagreb ništa... i sad se još pojavi priča da neće ni imat...hno:
Fakat žalosno ..
mislim da je puno jeftinija izgradnja sa par dodatnih katova nego kupnja dodatnog zemljišta za dodatak glavnoj zgradi.Nisam inženjer građevine, ali siguran sam da svaki kat u visinu dodatno poskupljuje cijenu gradnje kvadrata, pogotovo kad je riječ o takvim visinama, tako da se građevinarima više isplati graditi nekoliko nižih zgrada, uz uvjet da imaju dovoljno veliku parcelu na raspolaganju.
Ali velim, možda je stvarno činjenica da Bozanić ne da. Čim investitor pomisli da izgradi nešto preko 100m, Bozanić ga pozove na poslušnost.
A Monolitu ništa nije skresano, taj neboder je od početka bio samo fantazija šačice kvazi-investitora i lopovčina.
Zagreb je u zadnjih desetak godina dobio više nebodera od ova dva grada...pogotovo od Beograda i još ih ima daleko najviše u najavi...a i do tada je imao dosta poslovnjaka i tradiciju gradnje istih s obzirom na veličinu...Žalosno je da Zagreb nema tower iznad 96/97 m ... tj iznad 100..... dok pogledas okolne gradove u regiji Beograd , Sarajevo.. odavno svi imaju stotke i više... Zagreb ništa... i sad se još pojavi priča da neće ni imat...hno:
Fakat žalosno ..
pretpostavljam da sve ovisi od lokacije i od cijena zemljišta. nije isti odnos na Manhattanu i u Zagrebu. tamo gdje je zemljište enormno skupo, više se isplati graditi dodatne katove, i obrnuto.mislim da je puno jeftinija izgradnja sa par dodatnih katova nego kupnja dodatnog zemljišta za dodatak glavnoj zgradi.
Volio bih da s ovo izgradi!:banana:
POSLOVNA ZGRADA S HOTELOM
STROJARSKA ULICA - ZAGREB
![]()
Katnost; 5 podzemnih/P+2/P+16/P+27
Glavni arhitekti; Duško Dropulić dia, Draško Petrović dia (ARHID d.o.o.)
Zna netko nešto više o ovome, kad kreće gradnja, kad bu bilo gotov?:lol:
Od svih tih nebodera jedino mi je sot vizualno odličan. Ovo drugo, drago mi je da se gradi, ali ništa specijalno. GG je isto lijep.Zagreb je u zadnjih desetak godina dobio više nebodera od ova dva grada...pogotovo od Beograda i još ih ima daleko najviše u najavi...a i do tada je imao dosta poslovnjaka i tradiciju gradnje istih s obzirom na veličinu...
Mislim da je to puno bitnije od nekakvih 100 m, mada svi navijamo da se probije ta granica...
sarki ima pravo...ako se kresala visina, nije se kresala kvadratura ....hm.
što je tome razlog, nemamo pojma.
žalosno je samo da nam skylineom dominiraju dimnjaci, a to je već odavno mogao biti neki reprezentativan neboder...ovako ostavljamo dojam teškog zagađivača i zmazanog industrijskog grada.
treba treba, i to čisto da se makne fokus sa toplana.
:yes:
ma znam da pretjerujem počesto, ali zbilja me bodu u očiJao Masni, preveć se sekiraš. Pa skoro nitko ne primjećuje te dimnjake ko ti. I kaj onda ak se izgradi neboder od 110, 130 metara? Dimnjaci budu i dalje dominantni jer su oni visoki 200 metara :lol:
A budimo realni, 200 m bu se u Zagrebu teško gradilo![]()