SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

808762 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
13
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
3281 - 3300 of 3852 Posts
fasada je stavljena do vrha, ali koliko sam vidio još ne svijetli najviši dio tornja....vjerojatno se mora još nešto pospojiti.

super fotke, naravno :eek:kay:
Bilo bi zgodno da se može neki time-lapse video isječak složiti.:D
Sretno u mirovini Kekec! :cheers: Više ne buš imal kaj slikati. :(
  • Like
Reactions: 2
Bilo bi zgodno da se može neki time-lapse video isječak složiti.
Bilo bi lijepo pogotovo kad se krenulo od temelja kad je keko slikavao sa svoje ponistre dan za danom :D
Super je ispalo...

Eh..., da se bar autobusni izmjesti i/ili potpuno renovira.
Mislim da bu umjesto Gredelja, uz prugu pasao novi...da se fino moze presjedat sa vlaka, a ova lokacija sredi u logični nastavak Cityja....(vizualni spoj radničke i centra Strojarska..)
11
Par svježih fotki s Vukovarske, specijalno za druga direktora koji nas je pozvao na ćevape. Znao sam ja, druže direktore, da vi ovo čitate. Tako i treba. :D

BTW dok sam fotkao zadnje fotke kod križanja sa Strojarskom, priđe mi neka gospođa u zrelim godinama i započne sa mnom neobavezni razgovor. Kao, što ja to fotkam, i tako. I pita ona mene:
- A kako to ta zgrada stoji, ako je od stakla? Ja mislim, ako vjetar malo jače puhne, da će to otpuhat.
- Pa ima armirano-betonsku konstrukciju gospođo - velim ja znalački. :D
- Konstrukciju?
- Da, gospođo, unutra su vam betonski stupovi koji to drže.
- Znači to nije samo na staklu?
- Ne, gospođo.
- Znate kaj, meni je sve to nehumano, tako visoke zgrade. Da nam je bog dragi htio dati krila, dao bi nam krila...

:lol:

See less See more
  • Like
Reactions: 5
Pitanje:

Čije je zemljište istočno uz bivšu PLIVU (danas u najmo od strane ministarstva pravosuđa), uz Vukovarssku, a do Strojarske.
To zeljište je širine plivinog, a razdvojeno od Gredelja, što znači da nije vezano zanj.
Međutim, dugo vremena je zapušteno.
Tu bi legla jedna lijepa zgrada.
Par svježih fotki s Vukovarske, specijalno za druga direktora koji nas je pozvao na ćevape. Znao sam ja, druže direktore, da vi ovo čitate. Tako i treba. :D
:)

BTW dok sam fotkao zadnje fotke kod križanja sa Strojarskom, priđe mi neka gospođa u zrelim godinama i započne sa mnom neobavezni razgovor. Kao, što ja to fotkam, i tako. I pita ona mene:
- A kako to ta zgrada stoji, ako je od stakla? Ja mislim, ako vjetar malo jače puhne, da će to otpuhat.
- Konstrukciju?
- Da, gospođo, unutra su vam betonski stupovi koji to drže.
- Znači to nije samo na staklu?
- Ne, gospođo.
- Znate kaj, meni je sve to nehumano, tako visoke zgrade. Da nam je bog dragi htio dati krila, dao bi nam krila...

:lol:
Fotke gospođe or it didn't happen :coffee:
:D
  • Like
Reactions: 1
Pitanje:

Čije je zemljište istočno uz bivšu PLIVU (danas u najmo od strane ministarstva pravosuđa), uz Vukovarssku, a do Strojarske.
To zeljište je širine plivinog, a razdvojeno od Gredelja, što znači da nije vezano zanj.
Međutim, dugo vremena je zapušteno.
Tu bi legla jedna lijepa zgrada.
3 su ZK tijela:

I) Dvorište je u društvenom vlasništvu
II) 3 zgrade su u vlasništvu EUROING - INŽENJERING d.o.o.
III) 1 zgrada je u vlasništvu CROATIAŠPED d.d.

II i III imaju pravo koristiti I sve dok na tom zemljištu postoje zgrade.

Na II i III su zabilježeni brojni sudski sporovi i ovrhe...

pa baba je dobro pitala, vidi se da je prirodno bistra i nadarena za inženjerstvo, jer je prepoznala horizotalno djelovanje kao najveću opasnost za visoke građevine, bez obzira na materijal...
  • Like
Reactions: 5
Izgleda kao stometraš :D

Super fotke ljudi :eek:kay:
  • Like
Reactions: 4
Sranje, ode još jedna dretva...

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Like
Reactions: 3
Ode i ova, a novih projekata niđe. Možete cijeli podforum lockat :D
3281 - 3300 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.