SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

806935 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
3821 - 3840 of 3852 Posts

Još da se ovdje između Radničke i Strojarske tutne par nebodera to bi bio odličan skyline.
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Nekako zaboravljena crkva u Palmotićevoj postaje dominantan znak u prostoru.

http://i.imgur.com/tkdodD3.jpg
na donjogradskoj panorami Palmotićeva se uvijek isticala, tako da nema govora o tome da postaje.
  • Like
Reactions: 1
A trebala bi i obnovu
A trebala bi i obnovu
jesi siguran da nisi želio reći da treba rušenje? mislim, ipak je to crkva? :laugh:
  • Like
Sa uspinjače se ne vidi, ali vidi se sa Štrosa. Mislim da smo imali takve fotke.
Sa uspinjače se ne vidi, ali vidi se sa Štrosa. Mislim da smo imali takve fotke.
onda bubble bobble approva :D
U Zagrebu izgleda kao da jedini kriteriji po kojem se grade neboderi je taj hoce li se oni vidjeti s Gornjeg Grada. Postoji to neko natjecanje sto najstroze osudujem. :bash:Govorimo o parceli ne samo sto se nalazi nadomak pruge vec se nalazi i van donjogradskih okvira zbog cega itekako postaje zagonetno zasto bas tu graditi nesto tako. Lokacija je ful promasena:down: Sto se tice arthitetonskog rijesenja, takoder mi se ne svida.:eek:hno: ova staklena kutija za cipele mi je koma.:eek:hno:
See less See more
Jer u principu pruga i elitno mjesto tesko idu skupa. A neboder obicno bi morao biti simbol moci i bogatstva. Ali do duse taj binom pruga+neboder odlicno opisuje hrvatsko visoko "elitno" drustvo, u glavnom ratnih profitera sto su do jucer bili teske seljacine.:lol: Ali to ti je tako kad komunizam unisti burzoaziju (onu pravu) i onda stvori vojsku goblina i trollova.
See less See more
Slažem se, zato kroz Veliku Goricu ne prolaze pružna vozila.
jesi siguran da nisi želio reći da treba rušenje? mislim, ipak je to crkva? :laugh:
šta pričaš ti, kad sam ja to igdje ikada napisao ;)
sakralna arhitehtura može biti jako lijepa, to šta predstavlja mišljenja suprotna mojima ne znači da bih je rušio :lol:
joj carek.... :lol:
na donjogradskoj panorami Palmotićeva se uvijek isticala, tako da nema govora o tome da postaje.
Nesumnjivo, ali nedostajajo joj je neki šmek.
Treba samo obnoviti fasadu i postaviti ure.
U Zagrebu izgleda kao da jedini kriteriji po kojem se grade neboderi je taj hoce li se oni vidjeti s Gornjeg Grada. Postoji to neko natjecanje sto najstroze osudujem. :bash:Govorimo o parceli ne samo sto se nalazi nadomak pruge vec se nalazi i van donjogradskih okvira zbog cega itekako postaje zagonetno zasto bas tu graditi nesto tako. Lokacija je ful promasena:down: Sto se tice arthitetonskog rijesenja, takoder mi se ne svida.:eek:hno: ova staklena kutija za cipele mi je koma.:eek:hno:
meni su i lokacija i rjesenje savrseni
sa kolodvora se jebeno vidi :cheers:
See less See more
  • Like
Reactions: 3
meni su i lokacija i rjesenje savrseni
sa kolodvora se jebeno vidi :cheers:
al definitvno treba jos koji neboder u blizini, jer je glupo gledat samo jednog
  • Like
S nebodera (mislim da je 11.kat, istočna strana, vidi se iz Držićeve) je otpala jedna ploča, a navodno još jedna i s nekog nižeg kata.
Nije dobro, jer će pasti opet i netko će najebat, pogotovo kad se uredi i naselje popune i prestanu godišnji odmori. A ljudi se tu ljute kad im kažemo da su to Pevec ploče.
Nisam očekivao od VMD-a takav fušeraj
  • Like
3821 - 3840 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.