SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

806750 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

21 - 40 of 3852 Posts
moguće da su rascjepkali projekt i prodaju dio po dio. dakle, imamo faze. :lol:
Vjerovatno je u pitanju samo prva faza, tj. kapelica koja se nalazi usred budućega stamb.-posl. kompleksa. Ipak Crkva ima prste u ovome, kapelica je nužnost.
Šta sve to nije spojeno kao jedna cjelina (u prizemlju)?

Možda je to ta domišljatost arhitekte; ili sve ili ništa! :lol: :lol: :lol:

http://www.d-a-z.hr/files/images/project/549/03.jpg
Šta sve to nije spojeno kao jedna cjelina (u prizemlju)?

http://www.d-a-z.hr/files/images/project/549/03.jpg
Pa isto tako je spojena Spaladium arena sa svojim neboderom kojega gle čuda još nema, a pitanje je hoće li ga ikada i biti. Imali smo i slučaj Eurotowera koji je spojen s manjom zgradom, pa se ona izgradila tek kasnije. To ti niš ne znači, a faze su vjerovatne, osim ako se ne dogodi neko za naše prilike čudo.
Pa isto tako je spojena Spaladium arena sa svojim neboderom kojega gle čuda još nema, a pitanje je hoće li ga ikada i biti. Imali smo i slučaj Eurotowera koji je spojen s manjom zgradom, pa se ona izgradila tek kasnije. To ti niš ne znači, a faze su vjerovatne, osim ako se ne dogodi neko za naše prilike čudo.
Roger that.
S obzirom da je Crkva umiješana, čudo je izvjesno. To im je posao.
Pratit ću ja radovo, budite bez brige. Mislim da ću vam čak i dosađivati sa fotkama :lol:

Uglavnom, ovo je što je napravljeno

Mislim da ću vam čak i dosađivati sa fotkama :lol:
neka, mene spašavaš muke.

Trebao sam se uputiti prema gradilištu par minuta nakon tvog reporta.

Fala, sad nemoram.
Ne kužim samo zašto je na gornjem lijevom uglu tako naprasno odrezano, a moglo je polukružno pratiti liniju ceste :hammer:
inače, ukoliko se ovo izgradi, grad bi trebao poradit i na gredeljevom vodotornju.
dosta je vidljiv i uočljiv, a u kriminalnom je stanju.
Samo tako keko, just keep them coming! :cheers:
moguće da su rascjepkali projekt i prodaju dio po dio. dakle, imamo faze. :lol:

Brundek, pa kak tebi i ostalim companjerosima nejde u glavu da se je u ZG-u toboze glavnom gradu Hrvata, uvjek sve delalo u fzama. Ili mozda imas dojam da se je to u 12. godini 21. stoljeca promjenilo!!!!!!!!! :D
[Zagreb] - Centar Strojarska <U/C>

Živjela nova dretva :banana:
Živjela nova dretva :banana:

Da mi je znati bombica, a kam si se to v rit pozuril!!!!???? :lol:
Ovo nije dobro kad se tak rano dretve otvaraju!:lol:
Treba imat vjere!

Grofek, pa onda metni križ pored naslova dretve, al neki veliki debeli zlatni ak takvoga ima!
Živjela dretva! Ajmo kopanje

Pošto imamo nekoliko forumaša u blizini očekujem svakodnevan update, hvala :cheers:
mene je bilo strah otvorit novu dretvu, baš zato jer nam već i iskustvo govori da ništa od projekata za koje smo prerano otvorili dretve :lol:

ako ne krene gradnja, grofa ćemo javno kamenovat na TBJ, a nakon toga giljotinirat :laugh:
21 - 40 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.