SkyscraperCity Forum banner

[Zagreb] - Centar Strojarska | 25fl | 13fl | 2x8f | 96m i 54m

807079 Views 3851 Replies 145 Participants Last post by  dzizs1
Centar Strojarska

Pobjednički projekt već je odabran – izradila ga je tvrtka Proarh, koja na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva. Jedan bi toranj imao 25 katova (uz prizemlje), a drugi sedamnaest. Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

Na temelju Proarhova rješenja Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik spomenutog zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. I plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

Renderi:

Presjek:

Tlocrt:

Ostatak informacija i radova s natječaja na: www.d-a-z.hr

Novi renderi:

tabla:

vizualizacija by: vet

See less See more
13
21 - 40 of 3852 Posts
moguće da su rascjepkali projekt i prodaju dio po dio. dakle, imamo faze. :lol:
Vjerovatno je u pitanju samo prva faza, tj. kapelica koja se nalazi usred budućega stamb.-posl. kompleksa. Ipak Crkva ima prste u ovome, kapelica je nužnost.
Šta sve to nije spojeno kao jedna cjelina (u prizemlju)?

Možda je to ta domišljatost arhitekte; ili sve ili ništa! :lol: :lol: :lol:

http://www.d-a-z.hr/files/images/project/549/03.jpg
See less See more
Šta sve to nije spojeno kao jedna cjelina (u prizemlju)?

http://www.d-a-z.hr/files/images/project/549/03.jpg
Pa isto tako je spojena Spaladium arena sa svojim neboderom kojega gle čuda još nema, a pitanje je hoće li ga ikada i biti. Imali smo i slučaj Eurotowera koji je spojen s manjom zgradom, pa se ona izgradila tek kasnije. To ti niš ne znači, a faze su vjerovatne, osim ako se ne dogodi neko za naše prilike čudo.
See less See more
Pa isto tako je spojena Spaladium arena sa svojim neboderom kojega gle čuda još nema, a pitanje je hoće li ga ikada i biti. Imali smo i slučaj Eurotowera koji je spojen s manjom zgradom, pa se ona izgradila tek kasnije. To ti niš ne znači, a faze su vjerovatne, osim ako se ne dogodi neko za naše prilike čudo.
Roger that.
See less See more
S obzirom da je Crkva umiješana, čudo je izvjesno. To im je posao.
Pratit ću ja radovo, budite bez brige. Mislim da ću vam čak i dosađivati sa fotkama :lol:

Uglavnom, ovo je što je napravljeno

See less See more
Mislim da ću vam čak i dosađivati sa fotkama :lol:
neka, mene spašavaš muke.

Trebao sam se uputiti prema gradilištu par minuta nakon tvog reporta.

Fala, sad nemoram.
See less See more
Ne kužim samo zašto je na gornjem lijevom uglu tako naprasno odrezano, a moglo je polukružno pratiti liniju ceste :hammer:
inače, ukoliko se ovo izgradi, grad bi trebao poradit i na gredeljevom vodotornju.
dosta je vidljiv i uočljiv, a u kriminalnom je stanju.
Samo tako keko, just keep them coming! :cheers:
moguće da su rascjepkali projekt i prodaju dio po dio. dakle, imamo faze. :lol:

Brundek, pa kak tebi i ostalim companjerosima nejde u glavu da se je u ZG-u toboze glavnom gradu Hrvata, uvjek sve delalo u fzama. Ili mozda imas dojam da se je to u 12. godini 21. stoljeca promjenilo!!!!!!!!! :D
[Zagreb] - Centar Strojarska <U/C>

Živjela nova dretva :banana:
Živjela nova dretva :banana:

Da mi je znati bombica, a kam si se to v rit pozuril!!!!???? :lol:
Ovo nije dobro kad se tak rano dretve otvaraju!:lol:
Grofek, pa onda metni križ pored naslova dretve, al neki veliki debeli zlatni ak takvoga ima!
Živjela dretva! Ajmo kopanje

Pošto imamo nekoliko forumaša u blizini očekujem svakodnevan update, hvala :cheers:
mene je bilo strah otvorit novu dretvu, baš zato jer nam već i iskustvo govori da ništa od projekata za koje smo prerano otvorili dretve :lol:

ako ne krene gradnja, grofa ćemo javno kamenovat na TBJ, a nakon toga giljotinirat :laugh:
21 - 40 of 3852 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.